• FILTREAZA(0)

Martisoare

(369)
Transmite-ți afecțiunea cu mărțișoare de la Doraly.ro. Cadouri simbolice pentru persoanele dragi.
Filtre
1/7
Martisoarele sunt obiecte traditionale romanesti, care sunt purtate in luna martie pentru a celebra sosirea primaverii. Acestea sunt obiecte mici si frumoase, confectionate din diverse materiale, si au o semnificatie culturala si simbolica puternica. 

Ce sunt martisoarele si cum sunt realizate?

Martisoarele sunt mici obiecte traditionale, confectionate din diverse materiale, cum ar fi firul, lana, bumbacul, sticla sau metalul. Acestea sunt, in general, formate dintr-un snur, care este legat de o figurina mica, cum ar fi o floare sau un simbol specific. De asemenea, ele sunt decorate cu pietricele, margele, fundite sau alte ornamente.

Martisoarele sunt realizate manual si sunt un simbol al muncii si creativitatii umane. Fiecare martisor este unic si poate fi personalizat pentru a se potrivi cu gusturile si preferintele fiecarei persoane. In plus, exista o varietate de modele si de culori disponibile, astfel incat fiecare persoana poate gasi un martisor care sa ii placa.

Care este semnificatia culturala a martisoarelor?

Martisoarele au o semnificatie culturala si simbolica puternica in cultura romaneasca. Acestea sunt purtate in luna martie, pentru a celebra sosirea primaverii si pentru a aduce noroc si prosperitate. Traditia spune ca martisorul trebuie purtat in prima zi de martie si pana la sfarsitul lunii. Dupa aceea, martisorul trebuie atarnat de o ramura de copac sau aruncat intr-un rau.

In plus, martisoarele au si o semnificatie sociala. Ele sunt oferite ca un semn de prietenie si respect intre persoane si ca un cadou pentru a transmite un mesaj de dragoste si apreciere. De asemenea, martisoarele sunt, de multe ori, asociate cu ideea de a sprijini anumite cauze sau organizatii caritabile.

Care sunt traditiile asociate cu martisoarele?

Traditiile asociate cu martisoarele sunt diverse si sunt o parte importanta a culturii romanesti. Una dintre cele mai importante traditii este aceea de a face martisoarele manual si de a le oferi prietenilor si familiei. In plus, exista si traditia de a imparti martisoare copiilor si de a organiza parade si festivaluri cu aceasta tematica.

De asemenea, exista si traditia de a face schimb de martisoare intre persoanele care se intalnesc in aceasta perioada a anului. Aceasta este o modalitate de a spori legaturile sociale si de a transmite un mesaj de prietenie si de respect.

In plus, exista si traditia de a atarna martisoarele de copaci sau de a le arunca in rauri. Aceasta este o modalitate de a simboliza renuntarea la trecut si de a face loc pentru inceputuri noi.

In concluzie, martisoarele sunt un simbol puternic al culturii romanesti si sunt asociate cu primavara si cu ideea de a aduce noroc si prosperitate. Fiecare martisor este unic si poate fi personalizat pentru a se potrivi cu gusturile si preferintele fiecarei persoane. Traditiile asociate cu martisoarele sunt diverse si fac parte din patrimoniul cultural al Romaniei.
Inapoi
Filtre
Categorie
Pret
Oferte si reduceri
Livrare
Vandut si livrat de
Branduri
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu