• FILTREAZA(0)

Baterii auto

(126)
Asigură-te că mașina ta este mereu pregătită pentru drum cu baterii auto de calitate de la Doraly.ro. Fiabilitate și performanță.
Filtre
1/3
Bateriile pentru autoturisme sunt una dintre cele mai importante componente ale vehiculului dumneavoastra. Ele alimenteaza sistemele electrice ale masinii, inclusiv sistemul de iluminare, aerul conditionat si sistemul de incarcare a bateriei.

Cum functioneaza bateriile pentru autoturisme?

Bateriile pentru autoturisme sunt dispozitive electrice care converteste energie chimica in energie electrica. Acestea sunt compuse din celule electrochimice care produc o diferenta de potential electric intre polii bateriei. Aceasta diferenta de potential poate fi utilizata pentru a alimenta sistemele electrice ale masinii.

Bateriile pentru autoturisme functioneaza prin intermediul procesului de electroliza. In timpul incarcarii, curentul electric este utilizat pentru a inversa procesul de electroliza, restabilind bateria la capacitatea sa maxima. In timpul utilizarii normale, bateria pierde treptat capacitatea, iar atunci cand aceasta scade sub un anumit nivel, trebuie inlocuita.

Care sunt factorii importanti in alegerea unei baterii pentru autoturism?

Atunci cand alegeti o baterie pentru autoturism, trebuie sa luati in considerare mai multi factori, inclusiv puterea de pornire a motorului, tipul de vehicul si conditiile climatice.

- Puterea de pornire a motorului (CCA - Cold Cranking Amps) este un factor important in alegerea unei baterii pentru autoturisme. CCA masoara capacitatea bateriei de a furniza curent electric in conditii de temperaturi scazute. Cu cat este mai mare puterea de pornire a motorului, cu atat este mai usor sa pornesti vehiculul in conditii reci.

- Tipul de vehicul este, de asemenea, important in alegerea unei baterii. Diferite vehicule necesita baterii cu caracteristici specifice. De exemplu, vehiculele cu sisteme electrice sofisticate, cum ar fi masinile hibride sau cu motorizari diesel, pot necesita baterii speciale pentru a functiona corect.

- Conditiile climatice sunt un alt factor important in alegerea unei baterii pentru autoturisme. In conditii de temperaturi extreme, bateriile pot avea performante diferite. De exemplu, bateriile pentru autoturisme utilizate in zone cu ierni foarte reci trebuie sa fie capabile sa functioneze la temperaturi scazute, in timp ce bateriile pentru autoturisme utilizate in zone cu veri foarte calde trebuie sa fie capabile sa faca fata la temperaturi ridicate si la solicitari mai mari ale sistemelor electrice ale vehiculului.

Cum sa mentineti bateria pentru autoturisme in conditii bune de functionare?

O baterie pentru autoturisme poate dura intre trei si cinci ani, dar durata sa de viata poate fi influentata de mai multi factori, inclusiv utilizarea vehiculului, conditiile climatice si metodele de incarcare. Iata cateva sfaturi pentru a mentine bateria in conditii bune de functionare:

- Conduceti vehiculul regulat: Daca lasati vehiculul nemers o perioada prea indelungata de timp, bateria se va descarca treptat.
- Verificati nivelul lichidului din baterie: Unele baterii pentru autoturisme necesita nivelul lichidului sa fie verificat si, daca este necesar, completat cu apa distilata.
- Mentineti bornele curate: Bornele bateriei pot deveni murdare si corodate, ceea ce poate afecta performantele bateriei. Curatati regulat bornele cu o perie de sarma si apa calda.
- Verificati tensiunea bateriei: Puteti verifica tensiunea bateriei cu un tester de tensiune pentru a va asigura ca functioneaza la nivelul corespunzator.
- Evitati suprasolicitarea bateriei: Incarcati bateria dupa cum este necesar si evitati utilizarea excesiva a sistemelor electrice ale vehiculului atunci cand motorul este oprit.

Ce sa faceti atunci cand trebuie sa inlocuiti bateria pentru autoturisme?

Daca bateria pentru autoturisme trebuie inlocuita, iata cateva lucruri de luat in considerare:

- Alegeti o baterie cu caracteristici similare: Asigurati-va ca alegeti o baterie care are caracteristici similare cu cea veche. Acest lucru poate include puterea de pornire a motorului, tipul si dimensiunea bateriei.

- Verificati garantia: Multe baterii pentru autoturisme vin cu garantii, care pot acoperi costul inlocuirii bateriei daca aceasta se defecteaza intr-un anumit interval de timp.

- Instalati bateria corect: Asigurati-va ca instalati bateria corect in vehicul, urmand instructiunile producatorului.

- Eliminati bateria veche in mod corespunzator: Bateriile pentru autoturisme sunt considerate deseuri periculoase, astfel incat trebuie eliminate in mod corespunzator. Verificati reglementarile locale pentru a afla cum sa eliminati bateria veche in mod sigur si responsabil.

Bateriile pentru autoturisme sunt componente vitale ale vehiculului dumneavoastra si trebuie tratate cu grija pentru a va asigura ca vehiculul dumneavoastra functioneaza corect. Atunci cand alegeti o baterie noua pentru autoturisme, trebuie sa luati in considerare mai multi factori, inclusiv puterea de pornire a motorului, tipul de vehicul si conditiile climatice. 

In plus, mentinerea bateriei in conditii bune de functionare poate prelungi durata sa de viata si poate economisi bani in timp. Daca trebuie sa inlocuiti bateria pentru autoturisme, asigurati-va ca alegeti o baterie cu caracteristici similare si o instalati corect in vehicul. In cele din urma, este important sa eliminati bateria veche in mod corespunzator, conform reglementarilor locale. Prin urmarea sfaturilor de mai sus, puteti avea incredere ca vehiculul dumneavoastra va fi intotdeauna pregatit sa porneasca si sa functioneze in mod eficient.
Inapoi
Filtre
Categorie
Pret
Livrare
Amperaj
Amperaj (Ah)
Branduri
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu