4 idei de bauturi fresh pentru evenimente corporate

Cocktailurile si bauturile racoritoare sunt o parte foarte importanta din meniul evenimentelor.  Fie ele formale sau mai relaxate, corporate sau private, este mereu nevoie sa atragi oaspetii prin combinatii fresh de ingrediente surprinzatoare. Nici paharele nu trebuie ignorate pentru ca ofera o nota speciala styling-ului bauturilor si te ajuta sa-ti scoti in evidenta stilul de servit.

Chiar daca vremea nu e foarte prietenoasa, suntem in plina vara, iar asta inseamna multe evenimente organizate in aer liber. Vara e anotimpul in care socializam cel mai mult, calatorim, descoperim gusturi si locuri noi.

Daca ai de organizat un eveniment in curand, descopera sugestiile noastre de retete si pahare pentru servit bauturi gustoase.

Ti-am pregatit retete usor de preparat incat sa poti implica si invitatii intr-un workshop de cocktail-uri in care acestia sa invete sa-si prepare singuri bautura. Asa vei crea o atmosfera destinsa in care participantii vor socializa, iar tu vei primi felicitari pentru organizare si cine stie… poate ti se vor deschide noi oportunitati de afaceri.

Ce bauturi servesti la evenimente?

Evenimentele corporate sau de networking au loc de obicei in timpul programului de lucru sau putin dupa incheierea acestuia. De aceea majoritatea participantilor fac parte din managementul unor companii sau sunt chiar recrutori. De obicei in medii mai relaxate, scapati de stresul de la job, la o discutie informala despre bautura favorita se pot lega prietenii si de ce nu, relatii de munca de lunga durata. Asadar, evenimentele corporate sunt de multe ori ocazia perfecta pentru a gasi jobul mult dorit sau oportunitatea de a avansa in cariera.

Inainte de a stabili meniul bauturilor, informeaza-te despre ce tip de eveniment este vorba si ce ocazie marcheaza pentru a putea adapta retetele cerintelor clientilor.

De exemplu, la un eveniment formal, care necesita si o tinuta la patru ace, va trebui sa ai grija la cantitatea de alcool. Cocktailurile nu trebuie sa fie foarte tari. De fapt, ar fi mai bine sa optezi pentru variantele mai diluate ale acestora. La astfel de evenimente, unde printre invitati se regasesc si persoane in pozitii oficiale, bautura aleasa poate distruge sau consolida reputatia cuiva.

Asadar, asigura-te ca apa nu lipseste niciodata din meniu si ca exista in cantitati aproape nelimitate. Apa mentine un nivel de hidratare optim al organismului si limiteaza cantitatea de alcool ingerata. Daca ti se pare ca apa plata e prea simpla, adauga pe lista de bauturi apa minerala, apa aromata sau apa imbogatita cu bucati de fructe. Are o culoare frumoasa si nu contine cantitati mari de zahar precum sucurile carbogazoase sau cele la cutie.

Pentru cei care doresc sa savureze arome mai sofisticate, dar nu consuma alcool, ti-am pregatit mai jos o reteta delicioasa de ceai negru rece cu felii de portocale. Servirea poate fi in pahare de shot-uri pentru un aspect deosebit. Se preteaza atat la evenimente corporate, cat si la ocazii speciale in familie.

 

fotografie reprezentand 3 pahare pline cu ceai ornate cu frunze de menta si felii de portocala. Pe fundal se afla un buchet de flori
Ceaiul rece cu portocale, o bautura racoritoare potrivita atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari         Foto: Doraly Marketplace SRL

De gustul sau se pot bucura si adultii, si copiii, iar prepararea dureaza foarte putin. Pentru inceput ai nevoie de paharele pentru shoturi din sticla temperata potrivite atat pentru bauturi calde, cat si pentru bauturi reci si de ingredientele din lista urmatoare:

2 l apa (impartita in 2 parti);
4 lingurite (sau 3-4 pliculete) ceai negru;
300 ml suc de portocale proaspat stors;
240 gr zahar;
cuburi de gheata (optional) pentru servit;
felii de portocale pentru ornat;
frunze de menta pentru ornat.

Cum prepari:

1. Pune la fiert 1 l de apa. Ia de pe foc, adauga ceaiul, amesteca si lasa la racit 5 minute. Adauga zaharul, amesteca pana se topeste, strecoara printr-o sita deasa pentru a elimina impuritatile. Toarna intr-un recipient mare iar cand ajunge la temperatura camerei, toarna peste restul de apa si pune-l la racit in frigider.
2. Strecoara sucul de portocale si pastreaza-l la rece in frigider pana la servire.
3. Toarna-l peste ceaiul rece, adauga frunzele de menta si feliile de portocale. Amesteca si toarna in paharele gata pentru servit. Optional, poti adauga si cuburi de gheata.
Reteta inspirata de Pintrest.com

Vinul este un must-have la orice eveniment. De preferat variantele alb sau rose deoarece nu pateaza asa tare ca vinul rosu si pot fi combinate cu un numar mai mare de feluri de mancare, de la aperitive la deserturi.
Daca ti-ai pus in gand sa-ti impresionezi clientii cu o bautura inedita ce combina vinul cu aromele tropicale, iti venim in ajutor. Savoarea spritzului tropical este un mix intre gustul vinului autohton, aroma apei de cocos si gustul acrisor al ceaiului din flori de hibiscus.

fotografie reprezentand 2 pahare pline cu o bautura de culoare rosie si cubulete de caise. in partea dreapta se observa 2 jumatati de caisa, iar in fundal un buchet de flori de vara
Spritz tropical, o bautura perfecta pentru evenimente Foto: Doraly Marketplace SRL

O bautura asa deosebita nu poate fi prezentata decat in pahare din cristal cu design special, ca cele de aici.

Mai ai nevoie doar de ingredientele de mai jos:

2 linguri de ceai de flori de hibiscus
1 lingurita miere
frunze de menta proaspete dupa gust
1/2 lamaie verde feliata
150 ml suc de ananas
150 ml apa de cocos
50 ml vin alb/rose demidulce rece
apa plata sau minerala
2 caise taiate cubulete

Cum prepari:

1. Pune la fiert 250 ml apa. Ia de pe foc, adauga ceaiul de flori de hibiscus si amesteca impreuna cu mierea. Acopera si lasa la racit 10 minute. Strecoara intr-o carafa si pune-l in frigider pana in momentul servirii.
2. Intr-un recipient separat zdrobeste feliile de lamaie verde impreuna cu frunzele de menta. Adauga sucul de ananas, apa de cocos, vinul si amesteca usor. Toarna apa deasupra si adauga caisele taiate cubulete impreuna cu ceaiul de hibiscus.
3. Toarna in pahare si bucura-te de gustul deosebit.
Reteta inspirata de Pintrest.com

Mixed drinks. Genul acesta de bauturi presupune cantitati mici de lichid in amestec cu gheata. De aceea, prins fiind in ritmul evenimentului, poti gresi foarte usor cantitatile de ingrediente in favoarea cuburilor de gheata, alterand astfel gustul inconfundabil al amestecurilor. Daca acest tip de bauturi este o cerinta a clientului, poti opta pentru pahare inalte si pentru combinatii fara alcool, care pot fi racite la frigider si iti vor permite sa calculezi mai bine cantitatile de care ai nevoie pentru a nu ramane fara bautura in mijlocul evenimentului. O astfel de bautura este si Ceaiul rece tailandez, un amestec gustos de ceai negru si lapte condensat dulce, foarte popular in tarile asiatice.

fotografie reprezentnd 2 pahare inalte pline cu un amestec de ceai negru si lapte condensat. in paharul din stanga se observa un vartej de lapte deoarece cineva toarna laptele condensat in pahar
Ceai rece tailandez cu lapte condensat Foto: Doraly Marketplace SRL

Servit rece (cu gheata pentru cei care prefera asa) potoleste imediat setea provocata de temperaturile extreme, fara efectele secundare ale alcoolului. Pentru o prezentare de efect, poti achizitiona paharele de pe site-ul Doraly.ro Mai ai nevoie doar de foarte putine ingrediente. Ti le-am scris mai jos:

2 l apa;
250 ml ceai negru;
1 lingurita de zahar vanilat;
lapte condensat dulce, dupa gust;
gheata – optional

Cum prepari:

Daca laptele condensat ti se pare prea dulce, poti folosi frisca. Nu uita sa indulcesti ceaiul inainte de a adauga laptele. In cazul in care printre participanti sunt si persoane care sufera de intoleranta la lactoza, poti folosi lapte de soia. La fel, si siropul de agave este potrivit pentru cei ce nu doresc sa consume zahar.
1. Pune apa la fiert. Adauga frunzele/pliculetele de ceai. Lasa la racit 10 minute si adauga zaharul vanilat.
2. Strecoara ceaiul si lasa in frigider la racit. Inainte de asta, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva.
3. Cand e gata de servit, poti pune cuburi de gheata in pahare (optional). Toarna ceaiul pana cand paharul e ¾ plin. Adauga laptele condensat. Orneaza cu un pai colorat si serveste.
Reteta inspirata de Pintrest.com

Martini sau cocktail-uri complicate. Desi, prin aspect, Martini este bautura cu care faci o impresie puternica, aceasta nu prea ar trebui sa se regaseasca in meniurile evenimentelor. Paharul cu picior si deschidere larga este incomod de tinut in mana daca ai nevoie sa-ti cauti cartea de vizita, portofelul sau sa dai mana cu cineva. La cea mai mica miscare risti sa versi bautura pe covor, pantofi sau chiar pe haine. Ca organizator, mai bine alegi sa servesti bauturile in pahare cu o deschidere mai ingusta si cu o cupa mai inalta ca sa fii sigur ca eviti accidentele. In ceea ce priveste cocktailurile, este de preferat sa ai retete cat mai simple, care sa nu necesite combinatii complicate si aranjamente sofisticate. Astfel, eviti sa se formeze coada in fata barului si nu vei primi plangeri din partea clientului.

Pentru clientii pretentiosi si cu gusturi fine, ti-am pregatit o reteta dulce picanta de prezentat intr-un pahar deosebit, pentru servit vinul alb, pe care il gasesti aici la un pret foarte bun.

fotografie reprezentand un pahar cu picior portocaliu plin cu bautura si ornat cu un ardei iute, 2 frunze de busuioc si o felie de lamaie. pe fundal, in partea stanga se afla un buchet de flori
Cocktail picant din suc de castravete si ardei iute Foto: Doraly Marketplace SRL

Pentru Cocktail-ul picant din suc de castravete si ardei iute ai nevoie de:

8-10 frunze de busuioc;
2 linguri de zahar brun;
1/2 de lamaie verde;
felii de ardei iute verde;
felii de ardei iute rosu, galben sau violet;
60 ml suc de castravete;
60 ml rom alb.

Cum prepari:

1. Intr-un shaker zdrobeste frunzele de busuioc, feliile de lamaie verde, ardeiul iute si zaharul.
2. Adauga sucul de castravete, gheata si amesteca.
3. Decoreaza cu o felie de lamaie, frunze de busuioc si un ardei iute si serveste!
Reteta preluata de pe VintageKitty.com

Speram ca ti-au fost de folos propunerile noastre si ca in magazinul nostru online vei gasi inspiratie si produse folositoare pentru afacerea si evenimentele tale. Pentru si mai multe idei, iti lasam mai jos cateva link-uri cu produse potrivite pentru organizarea de evenimente:

Strecuratoare inox pentru bar

Muddler cu maner inox

Covor cauciuc servire bar

Set instrumente bar

Pahare vin de unica folosinta

Set pahare vin alb

Set pahare cristal whiskey

 

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.