Cocktailurile si bauturile racoritoare sunt o parte foarte importanta din meniul evenimentelor. Fie ele formale sau mai relaxate, corporate sau private, este mereu nevoie sa atragi oaspetii prin combinatii fresh de ingrediente surprinzatoare. Nici paharele nu trebuie ignorate pentru ca ofera o nota speciala styling-ului bauturilor si te ajuta sa-ti scoti in evidenta stilul de servit.
Chiar daca vremea nu e foarte prietenoasa, suntem in plina vara, iar asta inseamna multe evenimente organizate in aer liber. Vara e anotimpul in care socializam cel mai mult, calatorim, descoperim gusturi si locuri noi.
Daca ai de organizat un eveniment in curand, descopera sugestiile noastre de retete si pahare pentru servit bauturi gustoase.
Ti-am pregatit retete usor de preparat incat sa poti implica si invitatii intr-un workshop de cocktail-uri in care acestia sa invete sa-si prepare singuri bautura. Asa vei crea o atmosfera destinsa in care participantii vor socializa, iar tu vei primi felicitari pentru organizare si cine stie… poate ti se vor deschide noi oportunitati de afaceri.
Ce bauturi servesti la evenimente?
Evenimentele corporate sau de networking au loc de obicei in timpul programului de lucru sau putin dupa incheierea acestuia. De aceea majoritatea participantilor fac parte din managementul unor companii sau sunt chiar recrutori. De obicei in medii mai relaxate, scapati de stresul de la job, la o discutie informala despre bautura favorita se pot lega prietenii si de ce nu, relatii de munca de lunga durata. Asadar, evenimentele corporate sunt de multe ori ocazia perfecta pentru a gasi jobul mult dorit sau oportunitatea de a avansa in cariera.
Inainte de a stabili meniul bauturilor, informeaza-te despre ce tip de eveniment este vorba si ce ocazie marcheaza pentru a putea adapta retetele cerintelor clientilor.
De exemplu, la un eveniment formal, care necesita si o tinuta la patru ace, va trebui sa ai grija la cantitatea de alcool. Cocktailurile nu trebuie sa fie foarte tari. De fapt, ar fi mai bine sa optezi pentru variantele mai diluate ale acestora. La astfel de evenimente, unde printre invitati se regasesc si persoane in pozitii oficiale, bautura aleasa poate distruge sau consolida reputatia cuiva.
Asadar, asigura-te ca apa nu lipseste niciodata din meniu si ca exista in cantitati aproape nelimitate. Apa mentine un nivel de hidratare optim al organismului si limiteaza cantitatea de alcool ingerata. Daca ti se pare ca apa plata e prea simpla, adauga pe lista de bauturi apa minerala, apa aromata sau apa imbogatita cu bucati de fructe. Are o culoare frumoasa si nu contine cantitati mari de zahar precum sucurile carbogazoase sau cele la cutie.
Pentru cei care doresc sa savureze arome mai sofisticate, dar nu consuma alcool, ti-am pregatit mai jos o reteta delicioasa de ceai negru rece cu felii de portocale. Servirea poate fi in pahare de shot-uri pentru un aspect deosebit. Se preteaza atat la evenimente corporate, cat si la ocazii speciale in familie.
De gustul sau se pot bucura si adultii, si copiii, iar prepararea dureaza foarte putin. Pentru inceput ai nevoie de paharele pentru shoturi din sticla temperata potrivite atat pentru bauturi calde, cat si pentru bauturi reci si de ingredientele din lista urmatoare:
2 l apa (impartita in 2 parti);
4 lingurite (sau 3-4 pliculete) ceai negru;
300 ml suc de portocale proaspat stors;
240 gr zahar;
cuburi de gheata (optional) pentru servit;
felii de portocale pentru ornat;
frunze de menta pentru ornat.
Cum prepari:
1. Pune la fiert 1 l de apa. Ia de pe foc, adauga ceaiul, amesteca si lasa la racit 5 minute. Adauga zaharul, amesteca pana se topeste, strecoara printr-o sita deasa pentru a elimina impuritatile. Toarna intr-un recipient mare iar cand ajunge la temperatura camerei, toarna peste restul de apa si pune-l la racit in frigider.
2. Strecoara sucul de portocale si pastreaza-l la rece in frigider pana la servire.
3. Toarna-l peste ceaiul rece, adauga frunzele de menta si feliile de portocale. Amesteca si toarna in paharele gata pentru servit. Optional, poti adauga si cuburi de gheata.
Reteta inspirata de Pintrest.com
Vinul este un must-have la orice eveniment. De preferat variantele alb sau rose deoarece nu pateaza asa tare ca vinul rosu si pot fi combinate cu un numar mai mare de feluri de mancare, de la aperitive la deserturi.
Daca ti-ai pus in gand sa-ti impresionezi clientii cu o bautura inedita ce combina vinul cu aromele tropicale, iti venim in ajutor. Savoarea spritzului tropical este un mix intre gustul vinului autohton, aroma apei de cocos si gustul acrisor al ceaiului din flori de hibiscus.
O bautura asa deosebita nu poate fi prezentata decat in pahare din cristal cu design special, ca cele de aici.
Mai ai nevoie doar de ingredientele de mai jos:
2 linguri de ceai de flori de hibiscus
1 lingurita miere
frunze de menta proaspete dupa gust
1/2 lamaie verde feliata
150 ml suc de ananas
150 ml apa de cocos
50 ml vin alb/rose demidulce rece
apa plata sau minerala
2 caise taiate cubulete
Cum prepari:
1. Pune la fiert 250 ml apa. Ia de pe foc, adauga ceaiul de flori de hibiscus si amesteca impreuna cu mierea. Acopera si lasa la racit 10 minute. Strecoara intr-o carafa si pune-l in frigider pana in momentul servirii.
2. Intr-un recipient separat zdrobeste feliile de lamaie verde impreuna cu frunzele de menta. Adauga sucul de ananas, apa de cocos, vinul si amesteca usor. Toarna apa deasupra si adauga caisele taiate cubulete impreuna cu ceaiul de hibiscus.
3. Toarna in pahare si bucura-te de gustul deosebit.
Reteta inspirata de Pintrest.com
Mixed drinks. Genul acesta de bauturi presupune cantitati mici de lichid in amestec cu gheata. De aceea, prins fiind in ritmul evenimentului, poti gresi foarte usor cantitatile de ingrediente in favoarea cuburilor de gheata, alterand astfel gustul inconfundabil al amestecurilor. Daca acest tip de bauturi este o cerinta a clientului, poti opta pentru pahare inalte si pentru combinatii fara alcool, care pot fi racite la frigider si iti vor permite sa calculezi mai bine cantitatile de care ai nevoie pentru a nu ramane fara bautura in mijlocul evenimentului. O astfel de bautura este si Ceaiul rece tailandez, un amestec gustos de ceai negru si lapte condensat dulce, foarte popular in tarile asiatice.
Servit rece (cu gheata pentru cei care prefera asa) potoleste imediat setea provocata de temperaturile extreme, fara efectele secundare ale alcoolului. Pentru o prezentare de efect, poti achizitiona paharele de pe site-ul Doraly.ro Mai ai nevoie doar de foarte putine ingrediente. Ti le-am scris mai jos:
2 l apa;
250 ml ceai negru;
1 lingurita de zahar vanilat;
lapte condensat dulce, dupa gust;
gheata – optional
Cum prepari:
Daca laptele condensat ti se pare prea dulce, poti folosi frisca. Nu uita sa indulcesti ceaiul inainte de a adauga laptele. In cazul in care printre participanti sunt si persoane care sufera de intoleranta la lactoza, poti folosi lapte de soia. La fel, si siropul de agave este potrivit pentru cei ce nu doresc sa consume zahar.
1. Pune apa la fiert. Adauga frunzele/pliculetele de ceai. Lasa la racit 10 minute si adauga zaharul vanilat.
2. Strecoara ceaiul si lasa in frigider la racit. Inainte de asta, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva.
3. Cand e gata de servit, poti pune cuburi de gheata in pahare (optional). Toarna ceaiul pana cand paharul e ¾ plin. Adauga laptele condensat. Orneaza cu un pai colorat si serveste.
Reteta inspirata de Pintrest.com
Martini sau cocktail-uri complicate. Desi, prin aspect, Martini este bautura cu care faci o impresie puternica, aceasta nu prea ar trebui sa se regaseasca in meniurile evenimentelor. Paharul cu picior si deschidere larga este incomod de tinut in mana daca ai nevoie sa-ti cauti cartea de vizita, portofelul sau sa dai mana cu cineva. La cea mai mica miscare risti sa versi bautura pe covor, pantofi sau chiar pe haine. Ca organizator, mai bine alegi sa servesti bauturile in pahare cu o deschidere mai ingusta si cu o cupa mai inalta ca sa fii sigur ca eviti accidentele. In ceea ce priveste cocktailurile, este de preferat sa ai retete cat mai simple, care sa nu necesite combinatii complicate si aranjamente sofisticate. Astfel, eviti sa se formeze coada in fata barului si nu vei primi plangeri din partea clientului.
Pentru clientii pretentiosi si cu gusturi fine, ti-am pregatit o reteta dulce picanta de prezentat intr-un pahar deosebit, pentru servit vinul alb, pe care il gasesti aici la un pret foarte bun.
Pentru Cocktail-ul picant din suc de castravete si ardei iute ai nevoie de:
8-10 frunze de busuioc;
2 linguri de zahar brun;
1/2 de lamaie verde;
felii de ardei iute verde;
felii de ardei iute rosu, galben sau violet;
60 ml suc de castravete;
60 ml rom alb.
Cum prepari:
1. Intr-un shaker zdrobeste frunzele de busuioc, feliile de lamaie verde, ardeiul iute si zaharul.
2. Adauga sucul de castravete, gheata si amesteca.
3. Decoreaza cu o felie de lamaie, frunze de busuioc si un ardei iute si serveste!
Reteta preluata de pe VintageKitty.com
Speram ca ti-au fost de folos propunerile noastre si ca in magazinul nostru online vei gasi inspiratie si produse folositoare pentru afacerea si evenimentele tale. Pentru si mai multe idei, iti lasam mai jos cateva link-uri cu produse potrivite pentru organizarea de evenimente: