Cadouri de casă nouă: cum le alegi și câteva idei practice

Cadoul de casă nouă nu este un obicei românesc și nici unul foarte nou. Se pare că datează din Evul Mediu, iar mai târziu, în Marea Britanie, s-a înrădăcinat tradiția de a oferi tinerilor mutați la casa lor lemne pentru foc. De cealaltă parte a Canalului Mânecii, la francezi, petrecerea de casă nouă avea loc imediat după finalizarea construirii casei și erau invitați la masă toți cei care au contribuit la această realizare. În prezent, cadoul de casă nouă poate fi un obiect îndrăgit de gazdă sau de cuplu sau un lucru util de care să aibă nevoie, reprezentând modul tău de a le arăta ce înseamnă pentru tine și că te bucuri de acest pas.

Atunci când vine vorba de alegerea cadoului de casă nouă, decizia poate fi influențată de mai mulți factori: de la gustul și nevoile gazdei la bugetul pe care îl ai la dispoziție și în funcție de cât de apropiat ești. Pentru a evita să cumperi obiecte inutile sau să te limitezi la alegeri previzibile, ți-am pregătit mai jos un ghid complet pentru alegerea cadoului. Vei putea vedea de ce trebuie să ții cont în alegerea sa (relația cu gazda, gradul de rudenie, hobby-uri), care sunt cele mai interesante idei de cadouri de casă nouă, care este simbolistica din spatele unor cadouri tradiționale, precum și ce este de evitat în materie de cadouri de casă nouă.

Cum alegi cadoul potrivit

Similar momentelor când ai de ales un cadou pentru o aniversare sau pentru sărbătorile de Crăciun, și când este vorba despre un cadou de casă nouă trebuie să ții cont de câteva aspecte, pentru ca gazdele să fie cu adevărat mulțumite de ceea ce primesc. Mai jos sunt principalele criterii de care să ții cont în alegerea cadoului potrivit.

Relația de prietenie

Dacă mergi la petrecerea de casă nouă a unei cunoștințe sau a unei persoane pe care abia ai cunoscut-o, te poți limita la obiecte practice, chiar impersonale. Pentru cei apropiați, ai la dispoziție o varietate de opțiuni: de la cadourile simbolice sau amuzante la obiecte realizate de tine sau personalizate, eventual lucruri care vă leagă. Tot pentru apropiați, poți opta pentru cadouri substanțiale, precum piese de mobilier sau aparate electrocasnice (mici).

Gradul de rudenie

În cazul unor persoane apropiate, precum părinți sau copii, poți alege piese de mobilier, perdele, accesorii de tot felul, cu utilitate practică; dacă vorbiți des la telefon, cu atât mai mult vei ști exact de ce au nevoie și le vei putea oferi cadoul potrivit. De asemenea, în cazul nașilor sau al finilor, dacă ai o relație apropiată cu ei, poți dărui obiecte cu valoare sentimentală sau decorațiuni deosebite.

Nevoile gazdei

Dacă ai auzit anterior că noul proprietar își dorește un anumit obiect, însă nu a reușit să îl cumpere, i-l poți dărui drept cadou de casă nouă. Recipientele pentru condimente, oliviera sau un set cochet de boluri reprezintă alte opțiuni utile.

Vârsta gazdei

Vârsta destinatarului este și ea un factor important în alegerea cadourilor. O persoană tânără și pasionată de noutăți va aprecia mai mult un dispozitiv de realitate virtuală decât o persoană de vârsta a doua.

Gazda are o familie

În cazul în care cuplul are copii mici, este important să eviți achiziționarea unor cadouri care ar putea deveni periculoase pentru aceștia. Jocurile de șah sunt de evitat, deoarece piesele mici ar putea fi înghițite cu ușurință.

Hobby-uri și pasiuni

Dacă știi că gazda are un anumit hobby, îți poți adapta cadoul. Mai jos sunt câteva recomandări în acest sens.

Pentru iubitorii de decorațiuni interioare

Doar un iubitor de decorațiuni interioare știe cu adevărat cât de importante sunt alegerea unui obiect de decor și integrarea sa în locuință. Dacă gazda este pasionată de decorațiuni interioare, îi poți oferi un obiect inedit, care atrage atenția fără a încărca spațiul. Alege un obiect unic, datorită căruia destinatarul își va aminti de tine ori de câte ori va trece pe lângă el. O lampă cu model exotic, un tablou cu linii geometrice, o vază cu un model nonconformist sau un covor poate schimba aspectul oricărei camere.

Pentru o persoană pentru care casa este un sanctuar

Dacă gospodăria amintește multora de „mama”, în zilele noastre, pasiunea pentru casă nu mai este limitată de acest aspect. Unei astfel de persoane îi poți face cadou o colecție de recipiente pentru mirodenii, obiecte de decor din lemn, eventual o colecție de oale, în special dacă ești apropiat, sau chiar un lampadar modern, care să ofere lumină indiferent dacă gazda pregătește o rețetă de pe internet sau vrea să petreacă timp cu familia.

Pentru pasionatul de tehnologie

Nu este nicio regulă care să spună că un cadou de casă nouă trebuie să acopere doar bucătăria sau gătitul. Dacă știi că destinatarul adoră tehnologia îi poți oferi un cadou din această zonă. Poți oferi atât un espressor activat prin atingerea smartphone-ului, cât și o pereche inedită de căști, un sistem VR, o boxă portabilă sau, dacă este vorba de un apropiat, cea mai recentă versiune a consolei de jocuri preferate.

Pentru o persoană pasionată de menținerea ordinii

Dacă prietenul tău este Marie Kondo de România, ai la dispoziție o mulțime de posibilități de cadouri pentru a-i face viața mai ușoară în noua casă. Astfel de persoane vor adora borcanele pentru organizarea alimentelor uscate (paste, orez, făină, mălai), a condimentelor sau a ustensilelor de bucătărie .De asemenea, coșurile de toate felurile sunt preferate, cu condiția să le alegi fie de aceeași mărime, fie din aceeași colecție, pentru a se menține uniformitatea.

Pentru persoanele pasionate de gătit

Unele case au o persoană care își ocupă tot timpul liber cu gătitul. Dacă prietenul/ruda ta este acea persoană, îi poți oferi un set de boluri de înghețată, tăvi din materiale non aderente, accesorii din lemn sau chiar o colecție de oale din inox, dacă sunteți apropiați și ești dispus să faci o astfel de investiție.

Pentru pasionatul de petreceri

Oricine poate da o petrecere, însă nu foarte multă lume chiar adoră fiecare element al planificării unui astfel de eveniment. Dacă prietenul tău adoră petrecerile, de ce să nu-i oferi un cadou util? Poți alege un răcitor pentru vinuri/băuturi, un set de accesorii pentru vin sau, de ce nu, un ghid și instrumentele necesare pentru a pregăti cocktailuri.

Pentru un iubitor de cafea/ceai

Dacă știi că gazda este amatoare de cafea sau ceai, poți construi cadoul în jurul acestei pasiuni. Dacă adoră cafeaua, poți alege o râșniță tradițională sau un espressor modern și un ghid pentru prepararea celor mai gustoase cafele sau o istorie a cafelei. Pentru un pasionat de ceai, poți opta pentru un serviciu de cești de ceai, o casetă cu mai multe sortimente de ceai organic sau un set pentru pregătirea ceaiului matcha, senzația ultimilor ani.

Idei de cadouri de casă nouă

În general, poți oferi un cadou de casă nouă atunci când o persoană pe care o cunoști se mută în altă locuință, a terminat renovarea casei sau a finalizat de construit casa (varianta tradițională a cadoului de casă nouă). Cu această ocazie, gazda îți poate oferi turul casei sau poate organiza o petrecere la care să invite prieteni și rude. În funcție de gradul de apropiere față de gazdă și de nevoile sau pasiunile acesteia, poți alege din mai multe categorii de cadouri.

Piese de mobilier

În general, piesele mari de mobilier, precum patul, dulapurile sau canapeaua sunt achiziționate de proprietar în timpul amenajării. Dacă știi deja cromatica locuinței, poți alege un set de taburete care va fi bine primit. Mai jos sunt alte sugestii de piese de mobilier potrivite:

  • Un cuier cu un design unic;
  • O măsuță de cafea, eventual pliabilă, pentru a nu ocupa mult spațiu. Aceasta trebuie aleasă și în funcție de restul decorului;
  • Scaune pentru balcon/bucătărie sau două fotolii, în special pentru rude sau prieteni apropiați;
  • Suport pentru flori.

Aparate electrocasnice

Dacă știi că vin mai mulți invitați, este important să te consulți cu aceștia atunci când alegi aparate electrocasnice, pentru a evita luarea aceluiași obiect în mai multe exemplare. Totodată, este indicată dăruirea de electrocasnice mai ales persoanelor apropiate sau rudelor. Opțiuni sunt multe, astfel că vei avea ce alege. Mai jos sunt câteva sugestii:

  • Cuptor cu microunde;
  • Aspirator vertical;
  • Storcător de fructe;
  • Blender;
  • Mixer vertical;
  • Mașină de făcut pâine;
  • Robot de bucătărie;
  • Espressor;
  • Toaster;
  • Stație de călcat;
  • Aparat de făcut gofre;
  • Grill electric.

Obiecte pentru curte și grădină

Deși reprezintă o categorie delicată, deoarece trebuie să ții cont de stilul de amenajare, de cromatică și de preferințele gazdelor, obiectele pentru curte și grădină cuprind multe posibilități de cadou de casă nouă. Mai jos sunt câteva idei:

  • Piscină gonflabilă – pentru familii care au copii mici;
  • Hamac sau balansoar;
  • Scaune de exterior cu masă;
  • Arbuști de exterior;
  • Ustensile pentru grădinărit;
  • Suporturi pentru ghivece de flori.

Aparatură

Pentru cuplurile care urmează să aibă un copil, poți oferi un baby monitor sau un aparat de purificat aerul. Astfel de cadouri sunt neașteptate, însă utile. Poți oferi astfel de cadouri unor prieteni apropiați, pentru copii sau fini. Mai jos sunt câteva sugestii:

  • Televizor;
  • Dezumidificator – mai ales dacă ai auzit că au umiditate mare în casă;
  • Sistem audio-video pentru living;
  • Aparat pentru sunete de fundal, doar dacă știi că prietenul tău are probleme cu somnul sau și-ar dori un astfel de dispozitiv.

Cadouri personalizate

Dacă planifici să cumperi un cadou pentru prieteni apropiați, vei simți nevoia de a alege un lucru special. Pentru o surpriză plăcută, poți opta pentru cadourile handmade, daruri personalizate chiar de tine sau anumite decorațiuni cu valoare sentimentală. Dacă ești îndemânatic și ai răbdare, poți confecționa chiar tu cadoul pe care îl vei oferi. Dacă știi că gazda adoră să vă strângeți toți la un loc, poți opta pentru un set de jocuri de societate. Un alt cadou inedit este o tablă cu cretă, care poate fi agățată în bucătărie sau living. Darurile cu semnificație sentimentală, precum o carte semnată de autorul preferat sau un obiect ales special dintr-o vacanță în străinătate, reprezintă alte opțiuni bune de cadou de casă nouă.

Vin/șampanie

O sticlă de vin sau șampanie reprezintă cadoul clasic de casă nouă. Fie că este o sticlă pe care o adoră sau doar un sortiment care crezi că le-ar plăcea, o băutură de calitate va fi apreciată.

Plante

O plantă reprezintă un cadou potrivit, indiferent că este vorba de o rudă pe care o vezi ocazional sau despre un coleg de serviciu. Fie că alegi plante lemnoase, fie cu flori, un ghiveci din ceramică, porțelan sau bambus va înfrumuseța orice locuință. Violetele de Parma sunt printre cele mai oferite flori, deoarece se întrețin ușor și înfloresc de mai multe ori pe an. Evită, totuși, plantele care necesită mult timp pentru îngrijire.

Obiecte decorative

Obiectele decorative sunt cele mai frecvente lucruri oferite drept cadou de casă nouă. Chiar dacă nu cunoști gusturile persoanei, poți alege unele obiecte generale, care vor fi bine primite indiferent de casa în care vor ajunge. Acestea includ:

  • Ceasurile de perete;
  • Ramele de fotografii;
  • Pernele decorative – perfecte pentru living sau dormitor;
  • Obiecte decorative care să imite instrumente muzicale, dacă gazda este pasionată de muzică;
  • Suport pentru chei din lemn;
  • Lumânări parfumate și suport;
  • Tablouri;
  • Lămpi cu model interesant;
  • Covor pentru living sau holul de la intrare.

Cadouri simbolice de casă nouă

În mod tradițional, se oferă anumite obiecte cu valoare simbolică. Mai jos poți citi despre simbolistica fiecărui cadou de acest fel.

Sare

Sarea este un simbol al belșugului și ospitalității. În trecut, era atât de prețuită, încât se folosea pe post de monedă de schimb. O poți oferi ca parte a unui set de masă, alături de câteva borcănele de condimente. Se crede că acestea oferă savoare vieții.

Pâine

Pâinea este considerată simbol al belșugului și norocului și poate fi oferită alături de alte alimente, precum brânzeturile sau mezelurile.

Vin

Vinul simbolizează veselia, voia bună și prosperitatea. Poți face cadou o sticlă de vin de calitate, în funcție de preferințele gazdei (vin alb, roșu, rose sau spumant).

Zahăr/miere

Mierea sau zahărul simbolizează o viață armonioasă și dulce. O idee interesantă este să oferi un set de borcănașe cu mai multe tipuri de miere.

Lumânări

Lumânările sugerează pace, liniște, armonie și speranță în vremurile dificile. Poți opta pentru un set de lumânări parfumate, de dimensiuni diferite, alături de un suport elegant.

Lemn

Lemnul simbolizează stabilitate și îl poți oferi sub forma unor plăci cu mesaje interesante, o casetă de bijuterii, o ramă foto sau o măsuță de cafea.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline reprezintă prosperitatea, norocul și o relație trainică și de lungă durată. Odinioară, în zona mediteraneană, li se oferea proaspeților însurăței o sticlă cu ulei de măsline.

Mătură/perie

Un cadou neobișnuit, dar plin de semnificații: mătura sau peria simbolizează o casă curată și lipsită de vicii ori nemulțumiri. De asemenea, se crede că oferirea unei mături cadou de casă nouă ține la distanță spiritele negative.

Plante

Plantele înseamnă viață, iar oferirea lor sugerează o urare informală, pentru ca noua casă să fie întotdeauna plină de viață și voie bună.

Orez

Orezul este un alt cadou tradițional pentru casă nouă. Acesta simbolizează dragostea care se va multiplica în acel cămin.

O monedă

Oferirea unei monede cadou reprezintă o urare pentru noroc și prosperitate. O idee bună este să oferi moneda într-o pușculiță din ceramică sau lemn.

Ce să nu oferi cadou de casă nouă

Așadar, ai la dispoziție o mulțime de variante de cadouri de casă nouă. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le dăruiești. Acestea includ:

  • Produse de igienă personală – acestea țin de preferințele fiecărei persoane în parte. Există și riscul de a nu fi cele preferate de gazdă;
  • Obiecte religioase – acestea pot fi oferite doar dacă știi cu siguranță că persoana este religioasă și că va aprecia un astfel de cadou. În caz contrar, sunt de evitat;
  • Animale de companie – deși, în teorie, este o idee bună, un animal de companie implică multe schimbări și cheltuieli suplimentare, care s-ar putea să nu fie pe placul gazdei;
  • Cuțite – simbolizează conflictul, deci sunt de evitat atunci când vrei să iei un cadou;
  • Carduri cadou sau vouchere – deși ai intenții bune, un astfel de cadou va transmite lipsa de implicare.

Alegerea unui cadou de casă nouă este destul de simplă, dacă ții cont de sfaturile de mai sus. Astfel, vei evita oferirea unui obiect nepotrivit unei persoane apropiate. Ai multe opțiuni la dispoziție, pentru toate bugetele, așa că nu îți va fi foarte greu să găsești cadoul ideal, indiferent de destinatar.

Sursa foto: Shutterstock

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.