Cum îți amenajezi livingul: sfaturi și idei practice

Livingul reprezintă, prin definiție, o zonă rezervată socializării. Amenajarea sa depinde nu doar de forma și dimensiunile camerei, ci și de gusturile și personalitatea proprietarilor. În general, mobila pentru living este modernă, camera este aerisită, iar spațiul îmbină culorile cu lumina și texturile oferite de obiectele decorative, pentru a crea o oază de bucurie pentru tine, familie și prietenii voștri. Citind în continuare, poți afla mai multe despre amenajarea livingului în funcție de multiple criterii, stiluri de amenajare și particularitățile lor, cum amenajezi în funcție de destinația încăperii, precum și cum alegi mobilierul și obiectele de decor pentru a pune în valoare căminul casei.

  • Cum te pregătești pentru amenajarea livingului
  • Cum să amenajezi un living în funcție de dimensiune
  • Amenajarea livingului în funcție de tipul locuinței
  • Stiluri de amenajare
  • Stabilirea funcționalităților dorite pentru living
  • Idei de amenajare pentru living
  • Culori potrivite pentru living
  • Decorațiuni pentru living

Cum te pregătești pentru amenajarea livingului

Urmând câteva sfaturi destul de simple, poți transforma livingul într-o cameră caldă și primitoare, indiferent de sezon:

  • Folosește culori deschise pentru a crea un confort psihic. Camera este, pentru mulți, locul de refugiu după o zi aglomerată și te va ajuta să te reîncarci fizic și mental;
  • Dacă îți plac natura, arta sau alte teme, poți reflecta acest lucru printr-un tapet multicolor, un tablou vesel, un covor pufos sau o perdea colorată;
  • Stabilește punctul central și așază mobila în jurul acestuia. În unele camere, zona centrală este reprezentată de șemineu sau fereastră, alteori, de televizor;
  • Lasă spațiu între piesele de mobilier. Membrii familiei sau prietenii trebuie să poată ajunge ușor dintr-un colț al livingului la altul fără a se împiedica;
  • Ia mobila de pe pereți. În special canapeaua și fotoliile lipite de pereți tind să aglomereze vizual camera, în special în cazul unui living de mici dimensiuni. Așezarea mai multor piese aproape, de exemplu, canapeaua și măsuța de cafea creează o atmosferă intimă.

Cum să amenajezi un living în funcție de dimensiune

Unul dintre cele mai importante criterii pentru amenajarea livingului este dimensiunea camerei. Chiar dacă sufrageria ta nu este mare, există numeroase trucuri pentru a obține un spațiu funcțional, cald și primitor. Mai jos, poți citi despre amenajarea livingului în funcție de dimensiune.

Living mic

Amenajarea unui living mic poate reprezenta o provocare, mai ales atunci când vine vorba de alegerea pieselor de mobilier, dar și a elementelor care decorează pereții. Pentru a crea un spațiu armonios, este recomandat să te orientezi spre finisaje în culori deschise, mobilă funcțională și renunțarea la obiectele fără utilitate practică, ce aglomerează spațiul.

Poți opta pentru o canapea extensibilă cu două sau trei locuri sau pentru un colțar prevăzut cu o ladă de depozitare generoasă. În loc de comodă TV, optează pentru un suport care se montează pe perete. Biblioteca poate aglomera un living mic, motiv pentru care, pentru a crea o atmosferă aerisită, poți alege rafturi și etajere suspendate, pe care vei putea pune cărți, rame foto și alte amintiri care vor oferi personalitate camerei.

Unui living de mici dimensiuni i se potrivește stilul modern sau minimalist.

Living de mari dimensiuni

Un living de dimensiuni generoase îți permite să îți pui în aplicare ideile, fără constrângeri spațiale. Singura regulă este să alegi doar câteva culori, pentru a nu încărca vizual camera. Poți opta pentru o canapea de mari dimensiuni și o bibliotecă alcătuită din mai multe corpuri. De asemenea, poți folosi obiecte de decor dintre cele mai diverse, pentru a echilibra vizual spațiul. Acestea pot fi cu model simplu, îndrăznețe, încărcate de culoare sau marcate de modele geometrice ori florale.

Ai grijă, totuși, pentru a nu aglomera cu mobilier și decorațiuni doar o zonă a camerei; creează un echilibru între dimensiunile livingului, mobilă și obiectele de decor.

Living îngust

Livingul îngust creează mai multe probleme atunci când vine vorba de amenajare. Pentru a obține un loc funcțional și confortabil, poți amenaja o zonă de socializare cu fotolii, canapea, măsuță de cafea și televizor și o zonă de luat masa cu scaune, masă și zona de depozitare pentru accesoriile necesare aranjării mesei. În funcție de nevoi, zona de luat masa poate fi înlocuită cu un spațiu de lucru cu birou, scaun, rafturi și laptop.

Pentru a separa zonele livingului, poți apela cu încredere la covoare, un colțar în L sau chiar o etajeră în trepte.

De asemenea, nu uita să lași loc pentru trecere. Un culoar de trafic ideal are o lățime de aproximativ 80 de centimetri.

Amenajarea livingului în funcție de tipul locuinței

Deși, în mare, amenajarea livingului la casă are multe lucruri în comun cu cea dintr-un apartament, există câteva particularități pe care ar trebui să le știi, dacă dorești să oferi un plus de utilitate. Mai jos sunt câteva lucruri despre fiecare în parte.

Livingul la casă

Dacă ai un living generos, amenajarea sa se simplifică mult. Pe lângă alegerea mobilei și a pieselor de decor, trebuie doar să asiguri armonia culorilor și a texturilor. Cu toate acestea, poate fi dificil să creezi armonie într-un spațiu foarte mare, motiv pentru care multe persoane aleg combinarea albului cu 1-2 culori calde, pentru a fi sigure că nu dau greș. Poți alege inclusiv modele florale sau geometrice, însă este bine să te asiguri că se integrează armonios în cameră.

În cazul unei sufragerii open space, care se deschide spre bucătărie, poți delimita zona de socializare de cea de gătit prin poziționarea strategică a mobilierului (de exemplu, o canapea de trei locuri poate avea rol despărțitor).

Livingul la apartament

În multe apartamente, sufrageria are dimensiuni medii spre mari, deci nu îți va fi foarte greu să găsești mobilier. Alege piese care să îndeplinească mai multe roluri (mobila multifuncțională). Canapeaua extensibilă poate deveni un pat atunci când oaspeții tăi vor rămâne peste noapte.

Dacă ai balconul deschis în prelungirea livingului, poți amenaja și o zonă de relaxare. Ai grijă, totuși, să folosești aceleași finisaje și să păstrezi tema livingului.

În cazul unui apartament nedecomandat, când trecerea dintr-o încăpere în alta se face prin living, alege mobila în așa fel încât căile de acces să nu fie blocate.

Stiluri de amenajare

Pe lângă dimensiune și tipul locuinței, amenajarea livingului depinde și de stilul ales pentru această încăpere. Pentru a te bucura de armonie, este indicat să păstrezi același stil în întreaga casă. Cu alte cuvinte, sufrageria ar trebui să completeze și să vină în prelungirea celorlalte camere. Bineînțeles că stilul pentru living depinde și de dimensiunea camerei, astfel că cel modern se potrivește mai ales sufrageriilor mici, în timp ce livingul clasic este marcat de mobilă de mari dimensiuni, astfel că necesită un spațiu pe măsură. Mai jos sunt câteva particularități pentru fiecare stil în parte.

Stil modern

Livingul modern este simplu și îmbină confortabilul cu utilul. Se merge pe suprafețe netede, piese cu forme geometrice, mobilier multifuncțional și finisaje neutre. Pentru a aduce un plus de personalitate, poți adăuga obiecte de decor cu forme sau culori îndrăznețe.

Stil clasic

Un living în stil clasic este ușor de recunoscut prin mobilierul din lemn masiv, corpuri de iluminat impunatoare, materiale delicate precum catifeaua sau mătasea. Per ansamblu, stilul clasic înseamnă eleganță și rafinament.

Stil rustic

Amenajarea unui living în stil rustic constă în crearea unei armonii cu natura. Poți folosi pardoseli din lemn, grinzi, pereți din piatră decorativă sau chiar poți instala un șemineu. Elementele decorative conțin materiale precum lâna, bumbacul sau inul și pot include motive tradiționale. Mobilierul are aspect vintage, iar canapeaua și fotoliile sunt confortabile.

Stil vintage

Un living în stil vintage este pus în valoare prin elemente de decor specifice, precum tapetul floral, lumânările parfumate și alte elemente similare. Primează, de asemenea, piesele din lemn masiv cu aspect de uzură, degradeuri, albul, auriul și nuanțele de maro. Este de preferat canapeaua cu brațe, eventual mici sculpturi și cuverturi cu modele florale.

Stil eclectic

Stilul eclectic poate fi de neînțeles pentru unele persoane, deoarece pare prea aglomerat. Însă, dacă dorești să îmbini stilul vintage cu modernitatea, livingul în stil eclectic ți se potrivește. Cum amenajarea sa poate încărca încăperea, acest stil se potrivește mai ales sufrageriilor generoase. Poți opta pentru piese de mobilier vintage sau retro. Pentru a completa peisajul, decorațiuni inedite, moderne, pot completa camera. Pentru ca livingul să nu te obosească, alege să lași pereții într-o nuanță neutră precum albul sau cremul.

Stil minimalist

Minimalismul este un stil de amenajare desprins din modernism. Livingul minimalist este marcat de suprafețe plane și lucioase, materiale precum sticla, metalul, piatra și pielea, precum și de opere de artă simple. Culori precum albul, griul sau negrul se îmbină cu decorațiunile colorate.

Stabilirea funcționalităților dorite pentru living

Amenajarea livingului poate varia și în funcție de modul în care vei folosi această încăpere. De acest lucru depind alegerea culorii pereților, nuanța parchetului, tipul de mobilier, textura și imprimeul covorului, tipul decorațiunilor de interior, precum și alegerea obiectelor de iluminat. Mai jos sunt principalele tipuri de living fiecare având particularitățile sale:

  • Living pentru serile în familie – un astfel de living conține canapea și fotolii, eventual scaune și o măsuță pe care vor sta la loc de cinste ceaiul sau ciocolata cu lapte. Timpul în familie poate presupune urmărirea unor filme sau chiar folosirea unui videoproiector. O particularitate a acestei sufragerii o reprezintă livingul pentru familiile care au copii mici. În această situație, va fi nevoie să amenajezi un spațiu de joacă pentru prichindei;
  • Living pentru întâlnirile cu prietenii – livingul ca spațiu de întâlnire reprezintă de ani buni scopul acestei încăperi. Alege o canapea generoasă și lasă suficient spațiu pentru ca oaspeții tăi să poată trece ușor;
  • Living cu zonă de birou – dacă lucratul de acasă reprezintă ceva uzual pentru tine, îți poți lăsa un colț din living pentru amenajarea unui birou. Poți opta pentru un birou multifuncțional, construit pe verticală; pentru menținerea ordinii, poți folosi rafturi montate pe perete. O lampă de birou îți va fi utilă, la fel și un scaun ergonomic;
  • Living pentru cina în familie – în special dacă este în continuarea bucătăriei, poți amplasa o masă generoasă, unde veți putea cina alături de copii. Pentru a delimita bucătăria de living, poți așeza un despărțitor, iar amenajarea unei hote deasupra aragazului va ajuta la eliminarea mirosurilor. 

Idei de amenajare pentru living

Există mai multe modalități prin care îți poți personaliza livingul. Mai jos sunt câteva idei:

  • Amenajare living cu tapet – tapetul reprezintă o soluție la îndemână, dacă dorești să acoperi pereții. Un model floral, geometric sau inedit poate oferi o pată de culoare camerei, fără a o încărca, fiind ideal pentru sufrageriile mici;
  • Amenajare living cu piatră decorativă – alegerea pietrei pentru a înfrumuseța podeaua sau chiar pereții poate aduce un plus de stil în cameră. Pentru un efect spectaculos, poți folosi acest material pentru a acoperi un singur perete din living. Se potrivește mai ales în sufrageriile de mari dimensiuni;
  • Amenajare living cu scară interioară – dacă ai scară interioară în casă, trebuie să ții cont de poziționarea sa atunci când amenajezi livingul. Scara poate fi amenajată cu luminițe sau materiale naturale, devenind, astfel, un element decorativ inedit;
  • Amenajare living cu bar – dacă dorești să ai un spațiu unde poți servi vin sau cocktailuri alături de prieteni, poți crea un spațiu în living. Este întâlnit mai ales în cazul sufrageriilor open space. Bineînțeles că mobilierul specific pentru bar trebuie ales pentru a fi în armonie cu restul camerei;
  • Amenajare living cu șemineu – poți amenaja un șemineu în living, fie că dorești să îl folosești pentru încălzire, fie doar pentru rolul său decorativ. Acesta va întregi atmosfera caldă și va oferi un plus de rafinament.

Culori potrivite pentru living

Livingul reprezintă una dintre cele mai importante camere din casă, locul în care îți petreci serile alături de familie și unde primești musafirii. Culorile ajută la reflectarea personalității tale și oferă o atmosferă caldă, intimă și primitoare. Mai jos poți vedea cum te ajută culorile să creezi atmosfera pe care ți-o dorești în living:

  • Alegerea culorilor calde pentru living – se află pe lista multora atunci când își amenajează livingul. Astfel de culori transmit ideea de căldură și confort și pot fi folosite pe pereți, pe accesorii sau pe obiectele decorative. Dacă le alegi pentru pereți, este necesar să stabilești un contrast plăcut, astfel că mobila și decorațiunile ar trebui să fie dintre cele mai simple. În schimb, dacă lași pereții albi, ai mai multă libertate să decorezi camera în culorile calde dorite;
  • Alegerea culorilor reci pentru living – culorile reci pot scoate din anonimat un living simplu. Poți vopsi un perete în verde, albastru sau gri. Se potrivește cu mobila modernă, simplă, în culori neutre. Este bine să eviți mobilierul închis la culoare, deoarece va crea o aglomerare și mai mare a încăperii și o va face să pară mai mică. De asemenea, culorile reci nu sunt recomandate sufrageriilor mici;
  • Alegerea culorilor neutre pentru living – astfel de nuanțe se potrivesc pentru living indiferent de dimensiunea acestuia. Albul, negrul sau griul completează stilul minimalist și modern. În plus, prezența albului creează iluzia de spațiu și luminozitate, fiind ideală pentru locurile mici. După preferințe, culorile neutre pe pereți și pardoseală pot fi combinate cu mobilă colorată.

Decorațiuni pentru living

Ai la dispoziție numeroase opțiuni pentru a decora livingul. Acestea îi vor da un plus de personalitate și vor accentua aspectul primitor. Mai jos sunt câteva sugestii de idei de decorațiuni pentru living:

  • Covorul – alegerea sa depinde de dimensiunile camerei și de stilul sufrageriei. Dacă ai un living simplu, un covor colorat, cu model floral sau geometric poate schimba aspectul încăperii;
  • Perne decorative – alegerea pernelor decorative depinde de modelul canapelei și de stilul sufrageriei. Ele pot schimba aspectul livingului fără investiții majore. Fii atent și la numărul lor; prea multe perne pot încărca inutil spațiul, făcându-l să pară mai mic;
  • Candelabru și/sau veioze – alegerea lor depinde, în mod firesc, de spațiul pe care îl ai la dispoziție, de stilul camerei și de preferințele personale. Dacă spațiul este deja încărcat, optează pentru obiecte de iluminare minimaliste, care vor lumina camera discret;
  • Alte elemente decorative – în funcție de stil și de spațiul disponibil, poți alege draperii lungi (vor înălța vizual camera), tablouri, ghivece cu flori, oglindă cu model inedit etc.

Livingul este foarte important, indiferent de dimensiunile sale. Alege piese de mobilier funcționale, decorează gândindu-te la atmosfera pe care vrei să o creezi și te vei putea bucura în tihnă de timpul petrecut aici alături de familie și prieteni.

Sursa foto: Shutterstock

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.