Idei de cadouri de Secret Santa – cum să faci alegeri inspirate

[ssba-buttons]

Chiar dacă anul acesta sărbătorile de iarnă vor fi diferite față de alți ani, ele își păstrează farmecul aparte, iar organizarea unui Secret Santa este binevenită oricum. Schimbul anonim de cadouri este amuzant și creativ, dar vine la pachet cu provocarea dificilă de a alege darul potrivit, mai ales dacă nu cunoști prea bine destinatarul.

Iată de ce, îți venim în ajutor cu o listă de idei de cadouri pentru Secret Santa, fie că are loc la serviciu ori între prieteni, fie în familie. 

Idei de cadouri pentru Secret Santa la muncă

cadouri-Secret-Santa-la-serviciu_226215688

Organizat fie la birou, fie online, Secret Santa la muncă rămâne o ocazie ideală de a te amuza împreună cu toți colegii, indiferent că-i cunoști bine sau nu, și de a ieși un pic din zona ta de confort. Alegerea cadoului pentru o astfel de ocazie poate fi, uneori, destul de dificilă, pentru că nu știi exact ce își dorește destinatarul sau, dacă „ai picat” cu șeful, ai impresia că misiunea ta este cu atât mai dificilă, ca să nu comiți greșeli majore. Din această perspectivă, unul dintre cele mai importante aspecte, ca să optezi pentru un cadou inspirat, este să te relaxezi, să te gândești că nu e o competiție, ci un eveniment menit să descrețească frunțile tuturor, după un an tensionat.

Așadar, dacă te vezi în situația de a-i dărui ceva șefei tale directe, de pildă, ține seama de anumite obiceiuri pe care le are și de firea ei. Dacă ai observat, de-a lungul timpului, că este o persoana cu simțul umorului, invit-o să organizeze ședințele de lucru sau să facă anunțuri într-un mod diferit, pe viitor. Ce-ar fi dacă i-ai lua un clopoțel sau o sonerie folosită la recepția hotelurilor, lăsându-i un mesaj amuzant? Poți opta și pentru un instrument muzical, confecționat artizanal. Dacă, însă, șeful tău este o persoană conservatoare, atunci te poți orienta spre o casetă de șah cu accesorii pentru vin sau pentru o lampă de carte, cu o formă deosebită, cum ar fi un cârlig de rufe.

👉 Alege un cadou inedit pentru colega ta și oferă-i un bucium din lemn de salcam, pictat manual, care, pe lângă utilitatea sa, are și un rol decorativ deosebit. 

Colegul tău pasionat de călătorii va aprecia un dar care să-i amintească de locurile fascinante pe care le-a vizitat de-a lungul timpului sau prin care îi sugerezi că nu ar fi rău să includă o anumită destinație pe lista lui. În funcție de cât de bine îl cunoști, poți alege un ghid turistic, o pernă travel, încălzitoare pentru mâini ori o cutie de economii cu un design special, în care să adune resursele financiare necesare pentru vacanțele de vis. Desigur, va trebui să ții cont de personalitatea lui și de ce preferințe are.

👉 Oferă-i un cadou surpriză colegului tău pasionat de călătorii și alege pentru el un tablou cu ceas inramat, Heinner, 50×100 cm, Baloon, care să-l ducă mereu cu gândul la frumusețea unui zbor cu balonul deasupra Cappadociei.

Dacă nu îți cunoști colegii foarte bine, poți opta pentru cadouri clasice, care, chiar dacă nu sunt foarte spectaculoase sau surprinzătoare, măcar nu au cum să fie nepotrivite. În categoria aceasta de daruri ar putea intra o hartă răzuibilă „Am fost Acolo”, un obiect decorativ pentru birou cu funcție de relaxare, cu efect antistres, un puzzle 3D din lemn ori o cană personalizată. Idei de cadouri pentru Secret Santa între prieteni

cadouri-Secret-Santa-in-familie_1724541283

La prima vedere, un Secret Santa organizat între prieteni este floare la ureche, atunci când vine vorba despre alegerea cadourilor, pentru că îi cunoști foarte bine pe toți. Și totuși, tocmai aici intervine provocarea. Chiar dacă, teoretic, destinatarul nu știe de la cine primește darul, nu vrei să dezamăgești. Prin urmare, gândește-te la ce nevoi și pasiuni au amicii tăi. De exemplu, dacă știi că prietenul tău tocmai își amenajează un birou pentru a lucra de acasă, poți să alegi un cadou practic, cum ar fi o lampă, un calendar haios, o pernă ergonomică pentru scaun, care să-l ajute să evite durerile de spate, dacă petrece mult timp în fața computerului, ori un acumulator extern.

👉 Alege pentru prietena ta o lampa de birou Avide LED, echipată cu un calendar și dotată cu tehnologie avansată, pentru un iluminat ușor, care protejează ochii.

Dacă prietenii tăi buni au curte și își doresc să organizeze sărbătorile de iarnă așa cum nu au mai făcut-o până acum, le poți lua decorațiuni amuzante pentru casă și gradina sau instalații cu leduri colorate. Mai poți opta și pentru gadgeturi, dacă îi știi pasionați de tehnologie, ori pentru jocuri de societate, dacă vrei să le faci o invitație la a petrece mai mult timp de calitate împreună cu cei dragi.

👉 Fă-le sărbătorile mai frumoase prietenilor tăi și oferă-le o instalatie/banda cu leduri multicolore, de 10 metri lungime. 

Idei de cadouri pentru Secret Santa în familie

cadouri-pentru-Secret-Santa-intre-prieteni_520199209

Când ai o familie numeroasă și o locuință suficient de spațioasă, încât să organizezi un Secret Santa cu cei dragi, alegerea cadourilor nu ar trebui să fie o problemă complicată. Totuși, ai la dispoziție atât de multe variante, încât îți vine greu, uneori, să te decizi. Așadar, câteva idei îți pot fi de folos, ca să faci alegeri inspirate.

Știi că sora ta este pasionată de gadgeturi și de muzică? În acest caz, îi poți oferi o boxă portabilă, cu ajutorul căreia să-i asculte oricând și oriunde pe artiștii preferați, dar care are și microfon încorporat, astfel încât să o poată utiliza și pentru comunicarea handsfree. Dacă o știi pasionată de concerte și știi cât de dor îi este să participe fizic la astfel de evenimente, poți să-i oferi un abonament la site-urile web care difuzează spectacole online. Poate avea ocazia să vadă producții impresionante de teatru, operă, balet, cu cei mai mari artiști ai lumii pe scene celebre.

👉 Surprinde-ți sora cu un cadou inedit și oferă-i o boxa portabila Bluetooth ECG BTS S1 Black ELYSIUM, IPX4, 5W, ca să asculte oricând și oriunde muzica preferată.

Pentru un copil, este foarte important ca adulții din jurul lui să-i stimuleze creativitatea, să-i încurajeze talentele și să-i dea încredere în forțele proprii, încă de la vârste fragede. Prin urmare, dacă vei fi Secret Santa pentru nepoțelul de câțiva ani, îi poți întreba pe părinți cam ce își dorește, ca să ai siguranța că nu îi vei oferi un cadou nepotrivit. Seturile de instrumente muzicale pot fi alegeri inspirate, dacă cel mic are potențial în această privință. Creioanele colorate sau acuarelele îl pot încuraja să-și dezvolte abilitățile de a desena și de a picta.

👉 Dacă vrei să-ți răsfeți nepoțelul de patru ani și să-l ajuți să-și dezvolte abilitățile muzicale, poți opta pentru un set orchestra albastru, format dintr-un ansamblu de cinci tobe cu bețe și chitară ukulele, care are corzi metalice.

Nu uita că, în familie, poți opta și pentru cadouri foarte practice, cum sunt plitele electrice, fierbătoarele și diversele electrocasnice mici. Reține că nu este cazul să faci cadouri scumpe, ci cât mai potrivite personalității și nevoilor celor dragi.

Cum alegi un cadou pentru Secret Santa

cum-alegi-cadoul-pentru-Secret-Santa_1841998966

Alegerea unui cadou pentru Secret Santa poate fi o provocare dificilă, însă, dacă ții cont de câteva sfaturi simple, cum sunt și cele de mai jos, vei putea face daruri inspirate:

  • cunoaște regulile jocului – cei care organizează petrecerea de Secret Santa ar trebui să fixeze niște reguli generale, pe care toți participanții să le cunoască din timp, cum ar fi un preț mediu al darurilor;
  • evită cadourile scumpe – nici dacă este vorba despre un Secret Santa organizat în familie sau între prieteni foarte buni, nu este indicat să oferi cadouri foarte scumpe sau extravagante; aceasta, pentru că îi poți pune în dificultate pe alți invitați;
  • nu te gândi prea mult la obiecte – în cazul organizării unui Secret Santa, este posibil să fii nevoit să-i iei un cadou unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine; ideea este că nu ești singurul într-o astfel situație și că nu are rost să te gândești prea mult la obiectul în sine, ci la ce mesaj vrei să transmiți cu el; dacă apreciezi simțul umorului la persoana căreia îi oferi cadoul, atunci alege un dar amuzant;
  • pune întrebări – dacă nu-l cunoști îndeajuns pe beneficiar, nu te sfii să pui întrebări celor care îl știu de mai mult timp; decât să-i iei ceva care cu siguranță nu-i place, mai bine te documentezi un pic înainte.

Alegerea darurilor pentru Secret Santa, indiferent că este organizat la locul de muncă, între prieteni sau în familie, poate fi o provocare dificilă, pentru că îți dorești ca beneficiarul să se bucure de ceea ce îi oferi, chiar și atunci când nu îl cunoști prea bine. Însă, ținând cont de câteva sfaturi și idei de cadouri, cum sunt cele de mai sus, poți opta pentru daruri amuzante, practice ori inedite, pentru toate gusturile.

Sursa foto: Shutterstock

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.