Masa de sărbători: meniuri tradiționale (și nu numai) de Crăciun și Revelion

Tocmai ai aflat că toată lumea se va aduna la tine acasă de Crăciun, pentru o masă tradițională, în familie? Sau vrei să organizezi petrecerea de Anul Nou și ai în minte doar playlistul? De sărbători, și mâncarea, și băutura sunt temelia unei petreceri reușite.

Masa de sărbători: meniuri tradiționale (și nu numai) de Crăciun și Revelion

Meniu pentru o petrecere de Revelion alături de prieteni

  • Antreu
  • Friptură
  • Desert
  • Băuturi

Înainte să te grăbești la cumpărături, trebuie să-ți faci un plan de atac și să te lămurești ce petrecere vrei să organizezi: una tradițională, în familie, sau o petrecere modernă, alături de prieteni. Pentru mai multe detalii despre etapele organizării unui eveniment, consultă ghidul acesta.

Cel mai simplu e să alegi în funcție de ocazie: de Crăciun, accentul este pus pe familie, pe tradiție și pe o atmosferă liniștită, caldă, în timp ce petrecerea de Revelion este mai mereu o descătușare de energie, cu dans, distracție, hohote de râs, bună dispoziție și planuri de viitor. Pentru fiecare petrecere în parte trebuie să te pregătești separat și să gătești meniuri diferite. Citește acest articol pentru a descoperi idei pentru masa de sărbători.

Pregătiri pentru petrecerea de Crăciun

Masa de Crăciun este mai mereu luată în familie, așa că trebuie să ții cont de acest aspect când planifici petrecerea și vrei să faci meniul. Spre deosebire de petrecerea de Revelion, oamenii vor sta mai mult timp la masă, povestind și dezgropând amintiri – un alt lucru pe care e bine să-l ai în vedere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în pregătirile tale:

  • Numărul invitaților nu este important la o petrecere în familie. Unele rude pot să vină neanunțate, altele pot să absenteze, dar mai sunt și acele cazuri în care vin mai mulți oameni decât te așteptai, așa că nu te baza pe un număr sigur de persoane.
  • Nu trebuie să decorezi casa special pentru acest eveniment. Dacă ai instalat decorațiunile de Crăciun la începutul lui decembrie, așa cum fac cei mai mulți, e suficient. Dacă nu, un aranjament floral sau de sărbătoare în mijlocul mesei va avea un efect plăcut.
  • În schimb, dedică timp pentru a amenaja exteriorul casei în ton cu sărbătorile, astfel încât să îi surprinzi plăcut pe invitați înainte de a intra în locuința ta. Descoperă aici câteva idei bune pentru a decora curtea.
  • Poți să depui un efort mai mare în aranjarea mesei de sărbători, dacă vrei să faci o impresie frumoasă. Cumpără șervețele de masă imprimate cu mesaje drăguțe, pune câteva lumânări parfumate sau chiar sfeșnice.
  • Crăciunul e un eveniment festiv și este o ocazie potrivită să scoți din vitrină farfuriile „bune” și paharele de cristal – vor fi apreciate la valoarea lor reală și le vor arăta invitaților că-i apreciezi, mai ales dacă unele dintre seturile de veselă ți-au fost oferite de musafiri.
  • Ține cont de preferințele culinare ale celor invitați, pentru că unii dintre ei ar putea fi vegetarieni, iar alții alergici la unele alimente.

Pregătiri pentru petrecerea de Revelion

  • Petrecerea de Revelion face parte din cu totul altă categorie față de cea de Crăciun. În primul rând, ai nevoie de spațiu. Pentru că se va dansa, oamenii se vor foi dintr-o cameră în alta și cu siguranță se vor face grupuri, e recomandat să le lași suficient loc să se manifeste. Spațiul este esențial, așa că trebuie să ții cont de el și în celelalte planuri pe care le vei face.
  • Nu vei avea loc să întinzi masa în mijlocul casei și, în orice caz, nu va vrea nimeni să stea ca la restaurant în noaptea de Revelion. Cea mai bună idee în acest caz e să optezi pentru un bufet suedez: aliniază mesele de-a lungul pereților și aranjează platourile de mâncare pe ele.
  • Vesela și tacâmurile pot fi de unică folosință, mai ales dacă vei organiza un bufet suedez. Farfuriile din plastic sunt ușoare și nu se sparg la o adică, așa că nu există risc de accidentare și nici nu vei rămâne fără ele.
  • Nu sunt mulți cărora să le placă paharele de plastic, așa că poți să folosești pahare de sticlă. Dacă totuși nu ai suficiente pentru toți invitații, poți cumpăra câteva seturi de pahare noi sau poți opta pentru pahare din plastic – dacă alegi unele suficient de mari pentru bere sau vin.
  • Decorează casa cu decorațiuni simple – aranjamente florale, buchete de flori sau ornamente din hârtie. Baloanele sunt o altă idee bună, dar și câteva tuburi de confetti vor transforma petrecerea într-una reușită.
masa de craciun in familie

Meniu tradițional pentru masa de Crăciun în familie

Dacă ți-ai luat angajamentul să organizezi masa de Crăciun pentru întreaga familie, trebuie să știi că soluția cea mai bună pe care o ai la dispoziție este să mergi pe un meniu tradițional. Este întotdeauna bine primit de Crăciun și nu ai cum să dai greș cu sarmalele, cu friptura și nici cu ciorba, Pregătește lista de ingrediente și cumpără alimente atent selecționate

Iată câteva idei de rețete ușoare de Crăciun:

Antreu

Masa de Crăciun este, dacă se poate spune astfel, cea mai tradițională dintre toate mesele de peste an ale românilor. Este momentul în care pui pe masă bunătățile de la porcul tăiat de Ignat, de la jumări la șorici. Așa că antreul va fi, în mare parte, de sezon. Nu uita însă că nu toată lumea poate să mănânce doar porc dimineața, la prânz și seara. Trebuie să ai și alte mâncăruri gata de pus pe masă. Găsește inspirație in rețetele de sărbători de mai jos și, suplimentar, consultă aceste idei de aperitive deosebite.

  • Rețetă salată de boeuf

Din meniul pentru o masă festivă în familie nu poate lipsi salata de boeuf. De data asta, pune carne de vită, așa cum e rețeta originală. Adaugă morcovi și cartofi fierți, castraveți și gogoșari murați și câteva linguri de maioneză. Atât de simplu!

  • Rețetă salată de vinete

După ce ai copt și ai lăsat vinetele la scurs, curăță-le de coajă și toacă-le cu o lingură de lemn. Tot ce mai trebuie să faci e să pui ceapa tăiată mărunt, câteva lingurițe de ulei, sare și zeamă de lămâie. Opțional, poți adăuga maioneză.

  • Rețetă chiftele

Dacă nu-ți mai amintești faimoasa rețetă de chiftele a familiei, te poți inspira din cea propusă de noi. Ai nevoie de carne tocată de porc, pâine înmuiată în apă și bine stoarsă sau pesmet, o ceapă tocată fin sau dată pe răzătoare, un ou, cât mai mult pătrunjel verde și câțiva căței de usturoi. Condimentează după gust, dar nu exagera cu sarea. Pune-ți un playlist cu melodii de Crăciun și începe să modelezi biluțele din carne. La final, le pui într-o baie de ulei încins.

Supă sau ciorbă

Dacă te întrebi „de ce și ciorbă?” la o petrecere de Crăciun, răspunsul e simplu: cel mai probabil, musafirii vor începe să vină în primele ore ale după-amiezei, așa că este indicat să le poți oferi și o mâncare caldă, ca să se încălzească. Recomandarea noastră: borș de găină.

  • Rețetă borș de găină

 În mod obișnuit, la o ciorbă de găină se folosește borș pentru a o acri, însă poți încerca zeamă de varză puțin sărată în locul borșului. Secretul unei ciorbe ieșite din comun e simplu: carnea de găină se fierbe în zeama de varză, nu în apă.

Alte bunătăți pe care le poți încerca: o ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon ca-n Ardeal sau o ciorbă clasică de perișoare.

Sarmale

Nu există meniu tradițional fără sarmale, așa că nu uita să adaugi pe masa de Crăciun și această minune culinară.

  • Rețetă sarmale

Dacă vrei ca sarmalele să aibă un gust desăvârșit, pune în oală frunze de dafin și bucăți de slănină, dar și câteva roșii. Pentru cei care au stomacul „antrenat”, pune pe masă și câteva boluri cu smântână, dar și ardei iute din belșug (poți găsi proaspăt în piață, dar este la fel de bun și cel murat sau chiar tecile de fasole în oțet).

Friptură de Crăciun

Știm că felul principal la orice petrecere tradițională în familie va fi, întotdeauna, friptura. Dacă vrei să pregătești ceva cu adevărat tradițional, poți încerca rețete pentru masa de sărbători numai bune de impresionat invitații. De exemplu, prepară o friptură de porc la tuci, mai ales dacă ai carne la garniță în cămară. Dacă nu, merge la fel de bine și carnea proaspătă, cu mențiunea că trebuie să conțină și grăsime, ca să se poată rumeni bine.

  • Rețetă pulpă de porc la cuptor și cartofi cu rozmarin

În cazul în care vrei o friptură care să fie ușor de preparat, fără bătaie de cap, încearcă recomandarea noastră: pulpă de porc la cuptor și cartofi cu rozmarin. E printre cele mai simple rețete de friptură de Crăciun: carnea se dă la cuptor într-o tavă care a fost unsă mai înainte cu ulei sau untură. Pentru un gust special, nu uita de condimente: așază în tavă câteva boabe de ienibahar, frunze de dafin și boabe de muștar și abia apoi pune bucățile de carne peste.

Cât despre cartofi, aceștia se pun tăiați cubulețe sau wedges într-o altă tavă și se bagă la cuptor, nu înainte de a-i fi asezonat cu sare, piper și rozmarin după gust.

Desert

Cozonacul este, de departe, delicatesa cea mai cunoscută și cea mai apreciată de Crăciun, mai ales dacă este gătit în casă, cu nuci, rahat și scorțișoară. Descoperă care sunt cele mai apreciate rețete de cozonaci de casă. Mai poți pregăti și cornulețe umplute cu nucă, negrese și celebra prăjitură „Albă ca Zăpada”.

  • Rețetă cozonac

Încearcă o rețetă de cozonac fără frământare, cu multă nucă și rahat. Îți va ieși chiar dacă nu ești priceput în bucătărie. Trebuie doar să amesteci ingredientele și să lași blatul la crescut, până i se dublează volumul. Va ieși pufos și delicios. Peste făină adaugă lapte călduț, unt topit, zahăr, trei gălbenușuri și drojdie uscată. Secretul e să pui coajă de lămâie și păstaie de vanilie. Împarte apoi în două aluatul, întinde-l și pune multă umplutură. Rulează și împletește aluatul, iar de acum poți privi cum se rumenește la cuptor. 

Băuturi

De Crăciun, meniul tradițional trebuie neapărat să conțină și băuturi neaoșe: vin de casă, țuică, pălincă sau vișinată pentru cei care preferă o băutură mai dulce. Dacă nu ai de unde să pui pe masă câteva sticle de vin (nu toată lumea are podgorie la sat), poți merge la o cramă sau, mai simplu, poți ruga un unchi sau o rudă despre care știi că se pricepe la vinuri să aducă ceva de calitate.

Foto site

Meniu pentru o petrecere de Revelion alături de prieteni

Meniul de Revelion pentru o petrecere cu prietenii nu se aseamănă cu cel de Crăciun, în primul rând pentru că este un meniu festiv, nu unul de sărbătoare, apoi vei fi alături de oameni de aceeași vârstă cu tine și, mai important, pentru că distracția este cuvântul de ordine. Mâncarea trebuie să fie ușor de consumat, așa că alege feluri mai puțin complexe și care pot fi servite chiar și stând în picioare.

Antreu

La antreu – sau la mizilic, cum i se mai spune -, vei scăpa repede și fără bătăi de cap dacă vei pregăti câteva platouri de aperitive reci. Iată care sunt rețetele pentru meniul de Revelion cu care îi vei cuceri chiar și pe cei mai mofturoși dintre invitați:

  • Rețetă ouă umplute

Nu a fost niciodată mai ușor să gătești! Tai în jumătate ouăle fierte și curățate. Amesteci o parte din gălbenușuri cu pate de porc și maioneză. Apoi umpli golurile din ouă cu pasta delicioasă obținută. Decorează cu pătrunjel, cu gogoșar murat și cu măsline negre și verzi.

  • Rețetă cremă de brânză

Pregătește încă o rețetă ușoară și gustoasă. Brânza proaspătă de vaci trebuie să fie scursă bine, după care adaugi ceapă verde, mărar, smântână, sare și piper. Amesteci și pui lângă bol o pâine albă sau una cu semințe.  

Friptură

La capitolul friptură, e de evitat carnea prăjită la cuptor dacă toată lumea stă în picioare sau nu ai suficiente locuri pe scaune. Pregătește frigărui de pui sau friptură de porc gata tăiată în bucăți mai mici, pentru a putea fi ușor de consumat. De asemenea, e o idee bună să încerci și alte delicatese din bucătăria internațională, cum ar fi fish fingers sau puiul Shanghai.

  • Rețetă friptură de porc glazurată

Dacă vrei să surprinzi totuși, încearcă friptura de porc glazurată. Este o rețetă simplă de carne la cuptor, pentru care ai nevoie doar de o bucată de mușchi de porc – nefeliată -, un borcan de gem de caise (sau orice alt fruct care-ți place, numai gem să fie) și un plic de pudră de muștar, sare și piper.

Câtă vreme carnea se rumenește la cuptor, pregătește glazura: amestecă gemul de caise cu muștarul, cu piperul și cu o picătură de ulei de măsline. Când amestecul este omogen, unge carnea de porc cu ajutorul unei pensule pentru gătit. Repetă procedura până când carnea a prins o crustă – glazura – și este fragedă la interior. Servește-o feliată și bucură-te de reacțiile invitaților, care vor fi plăcut impresionați de gustul perfect al fripturii.

Desert

Cât despre dulciuri, și aici trebuie să ții cont de regula menționată mai sus, cea a bunătăților ușor de consumat chiar și în picioare, la botul calului. Fursecurile sunt o opțiune, dar dacă vrei ceva mai pretențios și ai timp pentru a-l prepara, încearcă un tort de ciocolată cu frișcă. Cu siguranță vei da lovitura la finalul petrecerii, alături de un pahar de vin special (unul roze, de exemplu). Și, deși nu este sezonul lor – cel puțin în România -, o salată de fructe răcoritoare este varianta ideală pentru cei care țin la siluetă.

  • Rețetă tort de ciocolată cu frișcă

Pe placul copiilor, dar adorat de adulți, acest tort îți va rezerva dreptul la coroana pentru cea mai bună gazdă. Poți cumpăra blatul sau îl poți face în casă cu opt ouă, zahăr, făină, cacao și esență de vanilie. Trebuie secționat după ce se răcește și însiropat. Pentru cremă ai nevoie de frișcă și ciocolată albă topită la bain-marie. Pentru și mai multă savoare, pregătește o glazură de ciocolată neagră, frișcă lichidă și unt. Decorează cu frișcă și bucăți de portocală sau cu fructe confiate. 

Dacă nu vrei sau nu ai timp să gătești, comandă dulciuri pe placul tău și al invitaților, foarte gustoase și cu ingrediente de calitate.

artificii de craciun

Băuturi

Spre deosebire de Crăciun, unde accentul este mai întotdeauna pus pe masa în familie, la petrecerea de Revelion mai importantă va fi distracția. Oamenii vor dansa, vor cânta, vor ciocni nenumărate pahare de vin și șampanie, așa că e normal să te preocupe mai mult băuturile pe care vrei să le pui pe masă.

Chiar și așa, nu are sens să cumperi toate felurile de băuturi posibile. Axează-te pe cele consumate în mod obișnuit și lasă băuturile exotice pentru petrecerile tematice. Așadar, fără ouzo, lichior de ciocolată sau caipirinha. Optează pentru ele doar dacă știi că sunt oameni care consumă în mod obișnuit.

  • Vin – va fi, de departe, cea mai consumată băutură la petrecerea de Revelion, așa că este bine să te asiguri că nu ai luat prea puține sticle. Ca să mulțumești pe toată lumea, poți să alegi un soi alb, demisec și unul roșu, demidulce.
  • Whiskey – este nelipsit de la orice petrecere de oameni tineri, așa că trebuie să ai câteva sticle și la Revelion. Nu uita de gheață, invitații tăi îți vor mulțumi.
  • Votcă – o altă băutură la modă printre petrecăreți, are un mare avantaj față de alte băuturi spirtoase: nu prea are miros. Alege câteva sticle de votcă seacă, fără arome sau coloranți.
  • Bere – optează pentru berea la doză, aceasta este mai ușor de transportat decât sticlele și nu riști să ți se umple casa de cioburi dacă cineva neatent scapă una pe jos.
  • Sucuri diverse – la acest capitol ai de unde alege, de la sucurile carbogazoase la cele naturale. Este recomandat să iei și câteva cutii de sucuri naturale pentru cei care preferă votca, de exemplu, cu suc de roșii sau de portocale.
  • Apă minerală – șprițul rămâne una dintre cele mai populare băuturi la români, așa că nu uita să iei câteva baxuri de apă minerală. Tot din rațiuni de securitate, ia sticle de plastic la jumătate. Nu se sparg, sunt ușor de folosit și ușor de depozitat.
  • Cafea – pentru un plus de energie, pune la dispoziția invitaților cafea de calitate. Pentru a nu fi nevoit să speli un morman de căni, poți alege pahare de carton cu capac. Totuși, fii cu ochii pe ei, să nu exagereze cu numărul de cafele consumate.
  • Șampanie pentru momentul dintre ani – orice preferințe ar avea invitații, șampania este nelipsită la numărătoarea inversă. Nu cumpăra prea multe sticle, pentru că nu se vor bea, dar e bine să ai una-două în plus, pentru cazurile extreme în care unii dintre invitați se vor crede la festivitatea de premiere de pe circuitul de la Imola și-i vor stropi pe ceilalți cu șampanie.

Încă un sfat important: renunță la băuturile tradiționale, cum ar fi țuica sau vișinata, dacă nu sunt de calitate. Poți scoate pe masă o sticlă de pălincă veche de câțiva ani, pentru doritori – mai ales dacă petrecerea are loc la casă și aveți curtea la dispoziție -, dar lasă damigeana de vin de la țară în pivniță.

Așadar, momentele speciale de la sfârșit de an sunt cele la care ne adunăm familia în jurul nostru – cum e petrecerea de Crăciun -, dar și prietenii, la cheful de Revelion. Dacă știi cum să planifici totul, vei organiza cu siguranță cea mai memorabilă masă festivă.

Sursa foto: Shutterstock

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.