Petrecerea de Crăciun – planul pentru a organiza cel mai reușit eveniment

Toți iubim petrecerile și, mai ales, atmosfera caldă care se creează în preajma evenimentului care marchează sărbătoarea Crăciunului, dar și ultima lună din an. Dacă ai fost ales să te ocupi de organizarea petrecerii de Crăciun de anul acesta, trebuie să ai un plan bine pus la punct, pentru a te încadra în timp cu toate detaliile pe care trebuie să le stabilești.

decoratiuni de Craciun

Sfaturi generale pentru o petrecere de Crăciun reușită

Pentru a organiza o petrecere care să rămână în amintirea colegilor sau a familiei, ai nevoie de energie pentru a pune în aplicare planul și, bineînțeles, de un strop de inspirație pentru momentele neprevăzute.

Cel mai important este să te adaptezi la specificul locației și să încerci să găsești soluții care să îi mulțumească pe toți. O sugestie este să alegi niște tematici pe care ei le pot vota și, în final, cea mai populară idee să câștige.

Lista de invitați și preferințele

Organizarea fiecărei etape este cheia succesului și te ajută când ești contracronometru. Prin urmare, începe cu o listă de invitați, pentru a ști care este numărul de persoane pentru care trebuie să ceri oferta restaurantului sau a clubului.

Află ce feluri de mâncare preferă colegii tăi, întreabă-i dacă sunt vegetarieni, dacă au vreo intoleranță alimentară sau chiar vreo alergie.

Atmosfera

Decorul creează atmosfera magică de sărbătoare și are o importanță aparte în organizarea petrecerii, așa că ai în vedere o listă cu decorațiuni de Crăciun.

Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este muzica. Cu siguranță ai participat și tu la petreceri ratate din cauza muzicii nepotrivite. Dacă ești cel care se ocupă de organizarea petrecerii, trebuie să te asiguri că DJ-ul este o persoană pasionată, care știe să facă alegerile cele mai potrivite. Întreabă-i pe cunoscuții tăi dacă îți pot oferi o recomandare.

Dacă este o petrecere în familie, o să fie mai ușor să îți mulțumești invitații, pentru că deja îi cunoști foarte bine pe toți și de obicei colindele sunt cea mai corectă alegere.

Activități

Chiar dacă nu mai sunteți copii, sursele de divertisment nu ar trebui să lipsească de la petrecerea de Crăciun. Gândește-te la activități recreționale care să destindă atmosfera. De exemplu, împodobiți bradul împreună sau organizați Secret Santa, o activitate pe care o poți include atât la birou, cât și acasă.

Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și în aceste momente trebuie să ne relaxăm puțin și să renunțăm la rigorile de zi cu zi pentru a simți cu adevărat spiritul festiv.

luminite decorative de Craciun
Instalatiile luminoase nu trebuie sa lipseasca dintr-un decor de Craciun

Organizarea petrecerii corporate

Petrecerea firmei de Crăciun este un minunat moment de networking, la care pot participa atât angajații, cât și clienții companiei. Totuși unele companii practică obiceiul petrecerilor exclusiv pentru angajați.

Oricare ar fi alegerea companiei, un plan făcut în avans te ajută să fii gata la timp și să organizezi cea mai frumoasă petrecere din an.

Pașii organizării petrecerii corporate

Notează-ți pe hârtie pașii de mai jos și bifează-i pe măsură ce găsești soluții pentru fiecare dintre ei. La sfârșit, după ce toate punctele sunt bifate, răsfață-te cu o ciocolată, pentru că de acum înainte tot ce trebuie să faci este să te gândești la ce ținută o să-ți alegi pentru petrecere.

Fixează data și lista de invitați

Planul este ideal să se rezolve în etape, pentru că anumite activități cer mai multă organizare. De exemplu, fixează data cu două luni în avans, pentru a fi sigur că îți alegi o perioadă bună, în care oamenii nu sunt plecați în concediu. Tot în această etapă, stabilește numărul de persoane și dacă îi vei invita și pe clienții, copiii angajaților sau pe soții/soțiile acestora. Dacă majoritatea angajaților au copii, poate că este o idee nemaipomenită să faci o petrecere specială pentru copii.

Stabilește bugetul petrecerii și locația

După ce ai aflat numărul total al invitaților, este momentul să fixezi bugetul și apoi să cauți variante de locații care se încadrează în acesta. Găsește soluții ca să mai tai din cheltuieli – de exemplu, află dacă poți cumpăra tu băutura pe care să o aduci la restaurant.

Dacă la petrecerea de Crăciun ați stabilit să existe și un gift bag pentru fiecare invitat în care să se regăsească un cadou simbolic, este bine să te inspiri din decorul de Crăciun, astfel încât să fie un cadou practic, cu care să te încadrezi în buget.

Alege meniul și tematica

Pentru că suntem un popor care apreciază specialitățile gastronomice, asigură-te că invitații tăi se simt bine și au ce să mănânce. În acest sens, trimite-le un e-mail tuturor și întreabă-i dacă nu consumă anumite alimente, pentru a nu exista situația în care invitații tăi nu pot mânca nimic și pleacă în scurt timp după ce ajung.

O variantă practică este bufetul suedez și open barul, dar ia în considerare și organizarea unui colț cu dulciuri și fructe. Dacă din punct de vedere gastronomic oaspeții sunt mulțumiți, trebuie să ai grijă ca atmosfera să fie susținută și de un DJ profesionist, care știe să aducă pe ringul de dans și cel mai sfios invitat.

Tot în acest punct al planului tău, stabilește dacă vrei ca petrecerea de Crăciun să fie cu tematică sau nu și dacă vei angaja un fotograf profesionist care să imortalizeze cele mai haioase momente.

Iată câteva idei tematice pentru petrecerea ta:

Crăciunul în Alb – decorul să fie alb, de poveste, iar toți invitații să poarte haine în culori specifice sărbătorii, precum verde, roșu sau auriu;
Casino Party – pregătește un decor care să aibă în centru o ruletă, seturi de cărți și trabucuri, iar invitații se vor simți ca în Las Vegas;
Karaoke Party – ai nevoie de un set pentru karaoke, astfel încât toți invitații talentați să se facă auziți.

În final, nu uita să introduci în program și un discurs de mulțumire al managerului companiei. Este un gest pe care întreaga echipă îl va aprecia.

participanti petrecere corporate
La petrecerile corporate asigura-te ca atmosfera este susținută de un DJ profesionist, care sa aduca pe ringul de dans chiar și pe cel mai sfios invitat

Spațiu închiriat vs. propriul sediu

În functie de buget, petrecerea se poate desfășura la sediul companiei, dacă aveți suficient loc la dispoziție, sau într-un spațiu închiriat.

Avantaje și dezavantaje

Într-o locație închiriată special pentru petrecerea de Crăciun a firmei, angajatii vor fi mai relaxați și se vor bucura de o schimbare de „peisaj”. Având în vedere că bugetul unei petreceri într-un restaurant, club sau pub este mai mare, angajații se vor simți apreciați și vor aștepta cu nerăbdare momentul în care se vor distra.

Pe de altă parte, o petrecere organizată la sediul firmei te ajută să economisești suma de bani alocată închirierii spațiului. În același timp, oamenii vor găsi ușor locația, pentru că aici își petrec majoritatea timpului.

Atenție la mărimea spațiului și calculează dacă persoanele invitate au loc, cumpără vesela, apoi organizează decorul pentru petrecere – fii creativ și alege accesorii spectaculoase pentru a transforma spațiul (pe care îl cunosc atât de bine) într-unul distractiv, care să invite la destindere.

Idei de activități

Orice petrecere poate intra într-o zonă de monotonie care, dacă nu este rapid întreruptă de câteva activități antrenante, poate trimite acasă toți invitații.

Iată câteva activități interesante pentru petrecerea de Crăciun:

  • photo booth – distrează toți invitații și creează amintiri simpatice (fotografii pe suport magnetic), despre care poți povesti apoi, în pauza de cafea;
  • jocuri – organizează un concurs de dans;
  • Secret Santa – faceți schimb de cadouri la începutul petrecerii;
  • concurs de karaoke.
copii cu caciulite de Mos Craciun
De fiecare dată, cei mici îl așteaptă emoționați pe Moș Crăciun

Organizarea petrecerii cu familia și prietenii

Fiecare familie are modul său de a petrece cu diferite ocazii, dar sărbătorile de iarnă sunt surprinse cu aceeași căldură și bucurie de majoritatea dintre noi, mai ales dacă printre membrii familiei se numără și câțiva spiriduși care îl așteaptă emoționați pe Moș Crăciun.

  • Invitații, de acestă dată, sunt cei apropiați, membri ai familiei și prieteni cu care te vezi de fiecare dată în zilele de sărbătoare.
  • Decorul este important pentru a crea atmosfera magică și face parte din ritualul fiecărei familii – împodobirea bradului, aranjarea instalației de luminițe la geam și pregătirea mesei cu detalii de iarnă (crenguțe de brad, șervețele roșii).
  • Preparatele tradiționale de pe masa de Crăciun sunt atent pregătite de membrii familiei și includ: sarmale, piftie, friptură, salată boeuf, ouă umplute, cozonac etc.
  • Muzica ascultată este preponderent de sezon – colinde românești sau din repertoriul internațional, pe care toată lumea le cunoaște și le poate fredona. Mai mult decât atât, este posibil să primiți colindători care vă vor încânta atmosfera.
  • Activitățile pe care le poți include în program după servirea mesei destind invitații și îi reconectează, mai ales dacă nu s-au mai văzut de mult timp. Puteți viziona un film de Crăciun împreună, vă puteți uita pe pozele vechi de familie, puteți face un puzzle interesant pe echipe și la final sărbătoriți echipa câștigătoare.

Crăciunul este o sărbătoare magică și are rolul de a reuni familiile sau de a întări relațiile cu colegii și, de ce nu, cu șefii. Pentru o petrecere de Crăciun reușită, ține cont însă că pregătirile trebuie făcute în avans, astfel încât totul să fie perfect, iar invitații să rămână cu o amintire plăcută.

Sursa foto: Shutterstock

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.