Trusoul bebelușului: lista completă cu produsele necesare pentru nou născut

Sosirea unui copil este o experiență unică, care îți va schimba viața. Ai în față un drum cu multe întorsături, iar pentru a te descurca cât mai bine va trebui să planifici totul din avans, pe cât este posibil. 

Bebelușul tău va avea nevoie de câteva articole esențiale încă din primele zile de viață, astfel încât să poată primi îngrijirea adecvată de care are nevoie. Chiar dacă există multe produse ”drăguțe”, pe care ți le dorești doar ca să te bucuri de ele, recomandarea noastră este ca în primul rând să te axezi pe lucrurile importante. 

Unii părinți abia așteaptă să cumpere cele mai drăguțe haine și accesorii pentru bebeluș, în timp ce alții așteaptă venirea lui pe lume și amânând pentru un moment ulterior achiziționarea celor necesare. Indiferent din care categorie faci parte, este obligatoriu ca atunci când mergi la spital să ai la tine un bagaj minim, care mai este numit și trusoul bebelușului. 

Ce este trusoul bebelusului

Nu este ușor să te decizi ce articole sunt esențiale pentru bebelușul tău nou-născut. Ai vrea să iei cu tine la maternitate toate hăinuțele, prosoapele și jucăriile pe care le-ai cumpărat, doar pentru a fi sigură că nimic nu te va surprinde nepregătită. Trusoul bebelușului este un concept care cuprinde doar lucrurile esențiale, astfel încât să poți avea grijă de copilul tău în maternitate, fără să fii nevoită să iei cu tine geamantane întregi. O abordare minimalistă, dar cuprinzătoare, este cea mai bună variantă atunci când vine vorba despre trusoul bebelușului. 

De ce este important trusoul bebelusului

Există o mulțime de lucruri pe care le ai de făcut atunci când te pregătești de sosirea bebelușului, iar cumpărăturile pentru trusou ar trebui să se afle în capul listei de priorități. Odată ajunsă la maternitate și după naștere, nu vei mai putea face nimic și poate fi neplăcut să le tot trimiți celor apropiați mesaje cu toate lucrurile de care ai nevoie, în timp ce ei ar trebui să alerge prin magazine. Cel mai bine este să ai totul pregătit, iar când vine bebe să te poți ocupa liniștită de el.

Ce trebuie să conțina trusoul bebelusului la ieșirea din spital

Haine

Body-uri cu mânecă lungă și scurtă, cu picior sau fără, pantaloni, bluze, salopetă de exterior

Produse de igienă și ingrijire

Șervețele umede, loțiune de corp, cremă pentru corp, gel de duș, șampon anti lacrimi, pudră de talc.

Scutece

Alege un pachet cu scutece pentru nou născuți și, eventual, încă un pachet mărimea următoare. În funcție de greutatea și înălțimea pe care le are bebe la naștere, va trebui să alegi scutecele potrivite.

Biberoane

Cu siguranță alăptarea este varianta ideală pentru a-l hrăni pe bebe, dar mereu pot apărea situații neprevăzute. Cel mai bine este să ai la tine 2 -3 biberoane pe care să le folosești în caz de nevoie. 

Cearșaf și păturică

Chiar dacă la spital vei avea la dispoziție un pătuț special pentru bebe, cu lenjerie curată, poți alege să pui un cearșaf adus de tine. Dacă este răcoare, îl poți înfășa cu o păturică pufoasă de acasă. 

Alte cumpăraturi necesare pentru bebeluș la ieșirea din maternitate

Chiar dacă ai terminat cu mult timp în urmă amenajarea camerei bebelușului și ai cumpărat tot ce crezi că era important, sigur ți-a scăpat ceva din vedere. Cu atât de multe pregătiri și lucruri noi de care trebuie să te ocupi, cel mai bine este să mai verifici o dată lista cu lucrurile de care vei avea nevoie la ieșirea din maternitate. 

  1. Căruciorul

Când vine vorba despre alegerea unui cărucior, secretul este să te gândești care este stilul tău de viață. Încă de la început vei avea nevoie de o scoică, pentru a-l duce pe cel mic de la maternitate acasă. Scoica va trebui achiziționată și montată cu cel puțin o săptămână înainte, pentru a te putea familiariza cu întregul proces. 

O variantă foarte bună sunt cărucioarele 3 în 1, care includ o scoică, un scaun auto și căruciorul propriu-zis. Vei putea în acest fel să te deplasezi liberă cu cel mic, indiferent dacă mergi cu mașina până la un punct, iar mai departe vrei să te deplasezi cu căruciorul. Dacă alegi un cărucior simplu, verifică dacă este potrivit pentru a fi utilizat și pentru nou-născuți (spatele trebuie să poate fi înclinat la 180 de grade).  

  1. Masa de înfășat 

Dacă ai o certitudine după ce naști, aceasta este că vei schimba foarte multe scutece zilnic. O masă de înfășat este ideală pentru tot procesul, deoarece vei avea un loc special unde bebe va sta în siguranță, iar sertarele te vor ajuta să păstrezi toate lucrurile necesare într-un mod organizat. Vei putea să depozitezi în ele scutece, șervețele umede, loțiuni și orice mai ai nevoie. Respectarea regulilor de igienă sunt importante când vine vorba despre nou-născuți, deoarece pielea lor este foarte delicată și dacă stă prea mult în contact cu un scutec murdar, se poate irita. 

  1. Pătuțul și lenjeria de pat

Somnul este esențial pentru copiii mici. În primele luni de viață ei doar vor mânca și vor dormi. Va trebui să amenajezi o cameră unde bebe să poată sta liniștit, fără să fie deranjat atunci când doarme. Dacă nu ai posibilitatea unei camere separate, un pat este obligatoriu. Este recomandat ca în primul an de viață, bebe să doarmă în aceeași cameră cu mama, dar chiar și așa, tot trebuie să aibă pătuțul lui. Lenjeria cu care este îmbrăcat patul este și ea importantă, trebuie să fie confecționată din materiale de calitate. Ideal ar fi să cumperi bumbac organic și ecologic, care nu conține vopseluri sau alte produse chimice toxice. Deoarece pielea bebelușului tău intră în contact direct cu lenjeria, trebuie să încerci să găsești doar produse blânde, care nu irită. 

  1. Salteaua

Salteaua pe care o vei pune pe pat este și ea importantă, atât din punct de vedere al siguranței cât și al confortului. Se recomandă saltelele naturale umplute cu paie sau cu alge marine, deoarece nu irită pielea, susțin foarte bine coloana vertebrală a copilului și nu prezintă pericol de sufocare. Dacă bebe se întoarce accidental cu fața în jos, salteaua permite aerului să pătrundă prin umplutură, astfel încât bebe poate respira în continuare. Saltelele umplute cu burete sau spumă pot prezenta un nivel crescut de toxicitate, din acest motiv este bine să le eviți sau să ceri informații detaliate atunci când le achiziționezi. Poate cel mai important detaliu este că unele saltele realizate din materiale de ultimă generație nu permit aerului să pătrundă, iar asta poate prezenta un risc de sufocare pentru bebeluș. În plus, se pot dezvolta diferite bacterii care găsesc un mediu propice în structura neaerisita a saltelei. 

  1. Cada de baie

Baia bebelușului este un moment important al zilei, iar în primele luni de viață este recomandat să folosești o cădiță specială. Aceasta poate fi pusă pe masa de înfășat, pe pat sau pe orice alt suport rezistent. În acest fel, îl vei putea spăla pe bebe în siguranță, iar el se va bucura de o baie plăcută. După vârsta de 6 luni, sau când bebelușul poate să stea singur în funduleț, vă puteți muta în cada mare din baie, unde veți avea mai mult loc pentru bălăceală. Este momentul în care poți să introduci diverse jucării de baie, cum sunt broscuțele sau rățuștele de cauciuc. Este foarte important să nu îl lași nici măcar o clipă pe bebe nesupravegheat, atunci când este în apă sau în apropierea ei. 

  1. Marsupiu sau sling

Este de neînlocuit pentru părinții care vor să-și ”poarte copilul”. Este o metodă cu ajutorul căreia bebe poate fi poziționat în siguranță alături de corpul mamei sau tatălui, putând fi purtat oriunde merg aceștia. Sistemul de purtare este foarte comod deoarece în fixează pe bebe bine, iar cel care îl poartă de poate bucura de ambele mâini libere.

  1. Lagăn sau balansoar

Deși îți va plăcea la nebunie să îl ții mereu pe bebe în brațe, vor exista momente în care pur și simplu vei obosi. Câteva clipe de odihnă îți vor face tare bine, iar în acest timp bebe se poate legăna într-un balansoar special conceput pentru bebeluși. Poți alege unul acționat mecanic pe care va trebui să îl legeni chiar tu sau unul automat, care funcționează cu ajutorul bateriilor sau curentului electric. Indiferent ce variantă alegi, va trebui să fii în permanență atentă la bebe. Chiar dacă unele leagăne sunt prevăzute cu hamuri speciale pentru a-l fixa pe bebe în siguranță, situații accidentale pot apărea oricând bebelușul rămâne nesupravegheat. Așa că îl vei putea așeza pe bebe în leagăn, tu te vei putea odihni în timp ce te uiți la el cum se distrează, dar în niciun caz nu părăsi camera. 

  1. Monitor de supraveghere

Când bebe este mic, dar și după ce crește și te vei obișnui cu rutina lui, vei avea momente în care vei pleca de lângă el. Poate 10 minute să-ți faci un duș sau poate 1 oră să gătești ceva, în timp ce el doarme. Cu toate acestea, un monitor special care transmite o înregistrare în timp real din camera bebelușului, este tot ce ai nevoie pentru a preveni orice situații neplăcute. Vei putea să rezolvi lucrurile pe care le ai de făcut, dar în același timp vei vedea în orice secundă ce face bebe. Dacă ai un copil care doarme mult și profund, te vei putea bucura chiar de vizionarea unui film. 

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.