Top 10 idei de aranjamente florale deosebite pentru floriști începători

Fiecare eveniment este un spectacol, fie că este vorba despre petrecere de nuntă sau de botez, masă festivă, cocktail, recepție, aniversare de firmă sau lansare de produse. 

Cele mai frumoase decoruri ale acestor spectacole cu public divers sunt realizate din flori colorate, de diferite mărimi și texturi, fie că este vorba despre aranjamente florale simple sau decoruri sofisticate pentru evenimente deosebite. 

Dacă ești florist începător și ai pornit în căutare de idei de buchete de flori, îți prezentăm în continuare cele mai interesante sugestii, ca să înveți cum se fac aranjamente florale cu stil și originalitate.

Impactul unor aranjamente florale deosebite la un eveniment

Atmosfera unui loc este creată prin mici detalii ce dau strălucire, aduc emoție și frumusețe. Artizanii acestor bijuterii estetice sunt oamenii talentați care au idei de aranjamente florale, decoruri din materiale textile, baloane și alte obiecte ce reprezintă o adevărată scenografie pentru spectacolul ce urmează să înceapă.

Participanții la o întâlnire de afaceri sau de familie cu siguranță vor ține minte buchetele de flori, aspectul încăperii, frumusețea decorului și calitatea muzicii. Impresiile pozitive, amintirile memorabile despre un eveniment se formează din aceste percepții subiective despre ce au trăit în orele petrecute împreună.

5 idei de aranjamente florale în funcție de eveniment

Iată câteva idei de aranjamente florale, pentru cele mai importante evenimente la care vei participa în calitate de florist.

Aranjamente florale pentru nuntă

Cea mai frumoasă zi din viața unui cuplu este cea a nunții, de aceea fiecare familie își dorește o petrecere de vis, iar decorurile sunt foarte importante în crearea unui ambient pe măsura evenimentului. 

Sunt potrivite culorile calde, luminoase, tonurile de alb, roz și bleu, care semnifică optimism și bucurie. Ele sunt înviorate din loc în loc de ramuri verzi și spice de grâu, ca o urare de vitalitate și rodnicie. La setul de aranjamente florale pentru masa mirilor se adaugă lumânările de nuntă și mici obiecte cu simbolistică diversă, precum figurine de lemn pictat, miniaturi de ceramică sau alamă, care să dea strălucire și să marcheze cel mai important loc al petrecerii.

Aranjamente florale pentru botez

Venirea pe lume a unui copil este o mare bucurie în viața unei familii, iar petrecerea de botez arată acest lucru prin decoruri vesele, personaje de poveste, jucării și dulciuri.

Ca florist îți poți arăta pe deplin creativitatea realizând aranjamente florale pentru botez din flori în nuanțe pastelate, combinate cu lavandă aromată, boboci multicolori și ramuri tinere, grupate în mod inventiv în vase sub formă de trăsuri, ursuleți, mașinuțe sau ceșcuțe smălțuite.

Aranjamente cu flori artificiale

Atunci când trebuie să decorezi rapid o sală de mari dimensiuni și vrei să impresionezi prin aranjamente florale deosebite, cea mai bună variantă o reprezintă florile artificiale, disponibile într-o gamă largă de culori și texturi realistice.

Cu ajutorul acestor accesorii poți să realizezi decoruri spectaculoase, de mari dimensiuni, pentru că florile și ramurile artificiale se montează cu ușurință pe structuri metalice înalte, potrivite pentru spațiile generoase ale sălilor de evenimente. 

Prin tehnici de aranjamente florale specifice, poți să obții o atmosferă romantică, o scenografie clasică sau un design modern, în funcție de ceea ce își doresc protagoniștii evenimentului respectiv. 

Aranjamente florale ecologice

Florile artificiale pot conține plastic și alte materiale poluante, iar oamenii sunt tot mai preocupați de aspectele ecologice și de protecția mediului. Poți să realizezi aranjamente florale ecologice din hârtie, pentru că sunt ușor de manevrat și de montat pe diverse suprafețe, iar pentru un plus de atmosferă ai posibilitatea să alegi hârtie parfumată.

Oaspeții vor fi încântați de feeria de culoare și arome, se vor simți ca într-o grădină de primăvară sau o livadă plină de ramuri înmugurite. Adaugă mici elemente din metal (fluturi, trifoi, steluțe) și, pentru o ambianță glamour pulverizează ici-colo glitter sau sclipici. Sala va fi strălucitoare, și la propriu, și la figurat.

Aranjamente florale pentru mesele de Sărbători

De Sărbători membrii familiei se strâng laolaltă, prieteni vechi se reunesc la un pahar de vorbă, iar aceste momente festive sunt înfrumusețate de aranjamente florale de Crăciun sau de Paște, cu specificul lor binecunoscut, dar care poate fi mereu îmbunătățit cu elemente noi.

Pentru Sărbătorile Pascale alege flori de sezon, pe care să le combini cu figurine gen iepurași sau ouă colorate. Lângă bradul plin de lumini se potrivesc coronițe cu flori roșii și vâsc, înconjurate de conuri și ghinde aurii. 

5 idei de aranjamente florale pentru grădină

Cele mai bune idei de aranjamente florale le vei avea cu siguranță în aer liber, acolo unde culorile și miresmele capătă mai multă intensitate. 

Aranjamente florale în jardiniere

Cele mai versatile piese pentru un decor de grădină sunt grupurile de jardiniere sau aranjamente florale în ghiveci. Poți să le așezi pe treptele casei, de-a lungul aleilor din curte sau să le atârni ca pe niște flori curgătoare de la streașina casei.

Alege flori de sezon și alternează culturile, astfel încât să te bucuri de culori pe toată durata anului. Nu-i nevoie de soiuri exotice, pentru că ai la dispoziție flori și plante perene precum mușcate, trandafiri sau cârciumărese.

Aranjamente florale în amenajări peisagistice

Pentru curți mari și grădini generoase poți să proiectezi aranjamente florale vintage, care să dea tonul unei amenajări peisagistice în stil rustic. O altă variantă este grădina mediteraneană, cu flori roșii, galbene și portocalii, pe care le vei decora cu rozmarin, levănțică și plante aromatice precum busuioc sau mentă. 

Prin aceste idei de aranjamente florale poți însufleți o amenajare peisagistică monotonă, pentru că îi adaugi culoare și veselie. 

Aranjamente florale pentru pergole și foișoare

Zonele de relaxare din curte reprezintă locuri excelente ca să-ți pui în aplicare câteva dintre ideile de aranjamente florale în grădină. Pentru pergole alege soiuri de plante cățărătoare, pe care să le plantezi astfel încât să crească împletit, iar bolta de flori să aibă un curcubeu de culori. Foișoarele pot fi înfrumusețate cu ghivece smălțuite în care să pui flori de câmp, iederă pitică, clopoței, petunii sau hortensii.  

Aranjamente florale pentru curți interioare

Chiar dacă nu ai la dispoziție o zonă verde generoasă, poți să creezi aranjamente florale deosebite și într-o curte interioară, pe câțiva metri pătrați. Folosește pereții exteriori pentru a construi o grădină pe verticală, cu ghivece de diferite mărimi și culori, care să creeze senzația de spațiu și să învioreze atmosfera.

Aranjamente florale originale

Frumusețea acestor idei de aranjamente florale constă în libertatea pe care o ai atunci când combini diferite soiuri de plante cu obiecte din piatră, lemn și decorațiuni pentru grădină, reușind să creezi mici opere de artă.

Anvelope colorate devin ghivece fanteziste, o bicicletă de fier forjat este un suport amuzant pentru florile curgătoare, imaginația ta se poate desfășura în voie când vine vorba despre aranjamente florale originale.

Ponturi pentru realizarea unor aranjamente florale de excepție

Deja te-a prins frumusețea acestui domeniu și ești în stadiul în care îți spui: vreau să învăț să fac aranjamente florale. Este greu? Nu, nu este greu, trebuie să ai răbdare și să fii atent la detalii. 

Începe cu o listă unde să notezi de ce ai nevoie pentru aranjamente florale pe care le realizezi la diferite evenimente. Vei vedea că sunt elemente pe care poți să le achiziționezi din timp, ca să-ți fie mai ușor atunci când te apuci de treabă. 

De exemplu, pentru aranjamente florale de toamnă vei folosi ghinde, tărtăcuțe și castane. Decorul de Valentine’s Day va conține cu siguranță inimioare stilizate, din material textil sau ceramic. 

Pregătește și o rezervă de vase metalice pentru flori, realizate din alamă, cupru sau aluminiu. Le poți folosi în orice situație și au un aspect plăcut, natural. Pune în interiorul lor mici plase cu ochiuri de sârmă, ca să aranjezi mai ușor florile, din mijlocul vasului către exterior.

Învață din timp să alegi florile potrivite. Ca să devii un florist bun, trebuie să pui în fiecare aranjament acele flori care se potrivesc atât din punct de vedere estetic (mărime, culoare, textură) cât și simbolic (să fie în concordanță cu tema evenimentului, cu semnificația sărbătorii pentru care pregătești acel decor).

Accesoriile necesare

Așa cum ți-ai dat seama, ai nevoie de accesorii pentru aranjamente florale frumoase și rezistente. Cele mai importante articole pe care să le achiziționezi când debutezi ca florist sunt:

  • burete floral umed pe care-l pui pe fundul vasului, pentru ca florile să rămână proaspete pentru mai mult timp;
  • unelte pentru florărie (clește floral, foarfecă de material, cutter, sârmă specială pentru legarea buchetelor);
  • suporturi și accesorii pentru aranjamente (panglici, șnururi, tulle, dantelă, role protectoare, bare de silicon, ace decorative, capse de prindere, scotch floral, folie de aluminiu, agrafe florale, glitter);
  • mărturii și decorațiuni pentru evenimente (figurine, miniaturi, cruciulițe, săculeți de catifea, mici cutii de carton colorat);
  • ambalaje și pungi pentru cadouri (cutii decorative, sacoșe, blistere, coli din hârtie de mătase, autocolante cu diverse imprimeuri).

Hobby sau profesie de florist, orice cale alegi, vei pregăti aranjamente florale accesorii și cadouri care să aducă bucurie și să-i surprindă în mod plăcut pe oaspeții unor evenimente deosebite sau pe oamenii care se strâng în jurul meselor de sărbători. Inspiră-te din ideile prezentate și amintește-ți mereu că nu ești un simplu decorator, devii un creator de emoții și un magician de culori.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.