Lista completă a rechizitelor școlare pentru elevii de clasa I

  1. Importanța unei liste cu rechizite școlare pentru clasa I
  2. Ce cuprinde lista de rechizite pentru clasa I
  3. Alegerea ghiozdanului potrivit pentru clasa I
  4. Cum organizezi bugetul necesar pentru lista de rechizite
  5. Ponturi pentru alegerea celor mai bune și ieftine rechizite pentru clasa I

Prima zi de școală este un moment important în viața fiecărui copil. Chiar dacă vine după un an pregătitor la grădiniță, întâlnirea cu doamna învățătoare și joaca alături de colegi fac deliciul începutului de an școlar.

Întoarcerea în băncile din clase sau formule hibride cu predare online și prezență fizică la ore, iată scenariile pentru această toamnă. Ca să-l pregătești pe cel mic pentru primul lui an de școală îi trebuie rechizite care să fie în concordanță cu vârsta lui și cu cerințele din programa de studiu. 

Importanța unei liste cu rechizite școlare pentru clasa I

Este important să întocmești o listă de rechizite pentru clasa I, ca să te asiguri că nu omiți nimic din ceea ce este important pentru activitatea școlară a copilului și că va avea la dispoziție toate instrumentele și obiectele de studiu pentru a atinge performanțele dorite.

Rafturile magazinelor sunt pline de articole pentru elevi, magazinele online de asemenea au o ofertă bogată, care cuprinde toată gama de obiecte și accesorii necesare în noul an școlar. Ca să nu se rătăcească printre sute de titluri și sortimente, realizarea unui necesar de rechizite pentru clasa I reprezintă o prioritate pentru părinții micului învățăcel.

Ce cuprinde lista de rechizite pentru clasa I

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te interesezi dacă există o listă orientativă oferită de învățătoare sau de școala unde va merge copilul. În cazul în care ai o asemenea listă care să spună ce rechizite școlare trebuie pentru clasa I, problema este pe jumătate rezolvată. Mai completezi cu obiecte potrivite pentru pasiunile micului elev, și sunteți gata de primul clopoțel.

Dacă nu ai o astfel de listă, consultă site-urile de specialitate și forumurile de părinți, ca să afli care sunt cele mai bune rechizite pentru clase primare. Îți venim în ajutor cu recomandări de rechizite pentru începerea școlii, selectate în funcție de popularitatea pe care o au în coșul de cumpărături al familiilor cu elevi în clasa I:

Caiete

Prima categorie constă în caiete și produse de hârtie

  • 3 caiete tip I cu liniatură oblică (un caiet va fi folosit în clasă, al doilea pentru temele de acasă, iar cel de-al treilea caiet va fi pentru teste și verificări); 
  • 3 caiete de matematică (utilizate în mod similar);
  • 2 caiete cu foaie velină (pentru orele creative);
  • 1 caiet de desen;
  • 1 carnețel de notițe;
  • 1 carte de colorat.

Pe lângă aceste caiete și cărți copilul va primi de la școală manuale și materiale auxiliare pentru studiul în clasă și individual. 

Penar

Urmează setul de instrumente de scris și șters, pentru care trebuie cumpărat și un penar, care trebuie să conțină:

  • 2 stilouri de mărime potrivită pentru a fi utilizate cu ușurință de micul școlar;
  • 1 set cu rezerve de cerneală;
  •  1 set de creioane;
  • 1 gumă de sters; 
  • 2 pixuri cu gel albastru; 
  • 1 radieră;
  • 1 set de creioane colorate;
  • 1 set de carioci.

Obiecte și accesorii școlare

Lista va fi completată de articole utile în organizarea și desfășurarea activităților școlare (rechizite școlare pentru aritmetică, lucru manual, rechizite de colorat, echipament de sport, accesorii pentru studiul individual și pregătirea temelor):

Rechizite școlare pentru orele de aritmetică

  • 1 set de bețișoare pentru numărat;
  • 1 socotitoare (abac);
  • 1 riglă cu dimensiuni potrivite, ca să poată fi manevrată ușor de copil.

Rechizite școlare pentru lucru manual

  • 1 foarfecă;
  • 1 lipici solid;
  • 1 cutie de plastilină;
  • 1 set de accesorii pentru lucru manual (hârtie creponată, stickere, bucăți de materiale textile).

Rechizite de colorat

La obiectele cuprinse în lista de caiete și produse de hârtie (bloc de desen, carte de colorat) și la cele din categoria instrumente de scris (creioane colorate, carioci), se adaugă și alte articole școlare ce sunt utilizate la orele de desen:

  • 1 set de acuarele;
  • 1 set de pensule;
  • 1 pahar de plastic pentru depozitarea obiectelor de pictură și desen.

Echipament pentru ora de sport

Este recomandat ca echipamentul pentru ora de sport să fie diferit de ținutele pentru joacă, astfel va rezista mai multă vreme, fără să se rupă sau să se murdărească după câteva săptămâni.

Accesorii pentru studiu individual și pregătirea temelor 

Lista de accesorii este mereu deschisă, deoarece, pe măsură ce trece timpul, apar proiecte și evenimente ce necesită pregătiri speciale (serbări, decorațiuni pentru sărbători, piese de teatru sau ore în aer liber, evenimente organizate în cadrul săptămânilor Școala Altfel ș.a.)

Alte obiecte utile la școală

  • 1 cutie pentru mâncare (pentru gustarea de la prânz);
  • 1 sticlă de apă (de dimensiuni mici, realizată din materiale care nu sunt casante sau grele);
  • 1 pachet de șervețele; 
  • 1 dezinfectant de mâini sau 1 pachet de șervețele antibacteriene.

Lista de obiecte utile poate cuprinde și alte lucruri în funcție de obiceiurile copilului și de starea lui de sănătate. Este recomandat să se țină seama de aceste articole suplimentare atunci când se alege ghiozdanul potrivit pentru începerea școlii.

Alegerea ghiozdanului potrivit pentru clasa I

Așa cum se observă, lista de rechizite școlare pentru clasa I cuprinde mai multe lucruri decât în clasa pregătitoare, așa că și noul ghiozdan trebuie să aibă un model diferit.

Ține cont în alegerea unui ghiozdan pentru un elev în clasa I de nivelul de dezvoltare fizică a copilului, pentru ca ghiozdanul să nu fie poziționat mai jos de mijloc sau deasupra umerilor, iar pe orizontală să nu depășească cu mai mult de 3 centimetri lățimea umerilor.

Greutatea ghiozdanului plin cu obiectele pe care micul școlar le va purta zilnic nu trebuie să depășească 15% din greutatea lui corporală. 

Cele mai bune modele de ghiozdane sunt cele cu bretele ajustabile, ce pot fi reglate și strânse atât cât este nevoile în jurul corpului, ca să nu incomodeze sau să provoace dureri de spate.

Se recomandă ghiozdane tip burduf, care au o compartimentare detaliată, cu buzunare simetrice și porțiuni egale care ajută la repartizarea uniformă a greutății, astfel încât elevul să poarte ghiozdanul drept, și să nu apară în timp probleme de postură sau deformări ale coloanei.

Cum organizezi bugetul necesar pentru lista de rechizite

Lista de rechizite pentru clasa I este destul de lungă, așa că și bugetul necesar trebuie să fie atent organizat. Strânge din timp bani pentru această perioadă, ca să te asiguri că dispui de suma necesară și că nu rămâi pe ultima sută de metri cu achiziționarea articolelor pentru școală.

Arată-i copilului că evenimentul este important pentru întreaga familie și că el este eroul momentului, așa că pregătirile pentru ziua cea mare trebuie începute din timp, astfel încât totul să fie de nota 10.

Cumpărăturile online sunt avantajoase din acest punct de vedere, pentru că ai la dispoziție un calculator de prețuri care îți afișează în orice moment valoarea obiectelor din coșul tău virtual. Găsești chiar și pachete pentru școlari, care conțin deja toate obiectele din lista standard de rechizite. 

Împarte lista în obiecte importante și articole pe care le poți achiziționa și după începerea școlii. Astfel vei avea sumele necesare pentru ca micul școlar să aibă tot ceea ce îi trebuie în prima lui zi de școală.

Ponturi pentru alegerea celor mai bune și ieftine rechizite pentru clasa I

Ca să te asiguri că alegi cele mai bune și mai ieftine rechizite pentru clasa I studiază magazinele online și descoperă ofertele promoționale pe care acestea le acordă în fiecare an înainte de începerea școlii.

Dacă preferi magazinele fizice, ia cu tine lista de rechizite și respectă articolele notate pe ea, pentru a nu depăși bugetul pe care ți l-ai propus. Pe rafturi sunt sute de produse frumoase și colorate, iar tentația este mare și te poți trezi la casa de marcat că ai cumpărat de două ori mai multe lucruri decât era nevoie.

Alege produse de calitate, care vor rezista mai bine în timp și te vor scuti de alte cheltuieli neprevăzute. Acest pont este valabil mai ales pentru ghiozdan și echipamentul de sport, care sunt obiectele cele mai scumpe din lista de rechizite.

Nu este indicat să-l iei și pe copil în magazin atunci când mergi la cumpărături, pentru că este obositor și poate fi tentat să aleagă lucruri ce nu se regăsesc pe listă sau nu sunt potrivite pentru vârsta lui. Dacă totuși acest lucru se întâmplă, poate fi un bun prilej pentru o lecție de educație financiară, prin care copilul să înțeleagă că nu pot fi cumpărate toate lucrurile din magazin și să perceapă valoarea banilor.

Micul școlar trebuie implicat în decizia de cumpărare a rechizitelor, dar cel mai bine este să-i ceri părerea atunci când selectezi articole din magazinele online, pentru a alege lucruri care să-i placă și să-l responsabilizeze în acest moment important pentru viitorul lui.

Arată-i încredere, explică-i alegerile pe care le faci pentru el și ține seama de sugestiile lui, astfel copilul va evolua și, prin puterea exemplului, va fi un om organizat și cumpătat.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.