Când timpul nu ține cu tine, dar vrei să pui pe masă un desert care să stârnească instantaneu pofta celor invitați la masă, ai o singură soluție: prajituri fără coacere. Desigur, alături de cele clasice, aceste delicatese sunt disponibile în mii de sortimente, pentru toate gusturile. Cele mai inspirate rețete de prăjituri fără coacere sunt cele care se potrivesc cu adevărat gusturilor celor pentru care te-ai hotărât să le prepari.
Prăjitură fără coacere cu iaurt și mure
O combinație reconfortantă de dulce-acrișor, care va încheia oricând cu brio o cină copioasă.
Ingrediente:
Ingrediente
- 300 g de biscuiți cu cacao;
- 150 g de unt;
- 500 ml de smântână;
- 500 g de mure;
- 300 g de iaurt;
- 150 ml de apă rece;
- o ceașcă de zahăr pudră;
- 50 g de gelatină.
Preparare:
Mărunțește biscuiții folosind un blender;
Topește untul și adaugă-l la biscuiții mărunțiți, apoi așază compoziția într-o tavă;
Prepară gelatina și apoi pasează murele;
Bate smântâna până o transformi în frișcă, adaugă la ea zahărul pudră și separă compoziția în două recipiente;
Toarnă murele pasate într-unul din recipiente, iar gelatina încălzită, alături de iaurt, în celălalt;
Adaugă conținutul celor două recipiente de culori diferite, la baza de biscuiți, într-o manieră intercalată și în proporții egale.
Prăjitură „Dulcineea” fără coacere
Dulcele copilăriei multora dintre noi este una dintre cele mai apetisante prăjituri rapide fără coacere.
Ingrediente:
500 g de biscuiți simpli;
o ceașcă de miere;
o ceașcă de zahăr tos;
un pahar de lapte;
o jumătate de cană de griș;
un pachet de unt gras;
o ceașcă de zahăr pudră.
Preparare:
Prepară un caramel din zahărul tos, miere și unt, iar apoi lasă-l să se răcească;
Amestecă la foc mic laptele, sarea și zahărul și adaugă grișul, până la obținerea unei creme omogene;
Adaugă mierea la crema obținută, iar în timp ce amesteci cu mixerul, adaugă untul;
Îmbibă biscuiții în lapte, apoi așază-i pe fundul unei tăvi;
Întinde crema de griș peste biscuiți, iar apoi așază un alt strat de biscuiți, după care vei unge cu caramel;
Presară zahărul pudră peste stratul superior de biscuiți.
Tort Doboș fără coacere
Un desert cunoscut, dar care poate fi reinterpretat și în varianta ce nu trebuie să ajungă la cuptor.
Ingrediente:
- 50 de biscuiți simpli;
- o jumătate de pachet de unt;
- un plic de zahăr pudră;
- o jumătate de ceașcă de zahăr tos;
- 15 g de cacao;
- două ouă;
- o lingură de zeamă de lămâie;
- o fiolă de extract de vanilie;
- o lingură de apă;
Preparare:
Bate ouăle spumă, alături de zahărul pudră, apoi pune-le la încălzit pe aragaz timp de zece minute;
Într-un bol separat, încălzește ciocolata, la care adaugi untul și fiola de vanilie;
Amestecă cele două compoziții, dar numai după ce s-au răcit, iar apoi continuă să amesteci;
Adaugă un strat de biscuiți pe fundul unei tăvi, apoi, un strat de cremă;
Alternează straturile, apoi lasă prăjitura la frigider, dar păstrează cel puțin zece biscuiți;
Prepară o cremă de caramel din zahăr, apă și zeama de lămâie;
Scoate prăjitura de la frigider, glazureaz-o cu crema de caramel și ornează cu biscuiții rămași.
Prăjitură fără coacere cu ciocolată și frișcă
Când vine vorba despre prăjituri rapide fără coacere, aceasta este o variantă foarte nimerită în orice împrejurare.
Ingrediente:
- 500 g de biscuiți simpli;
- un litru de lapte;
- un pachet de unt;
- o ceașcă de zahăr;
- o jumătate de ciocolată;
- 50 g de cacao;
- două lingurițe de extract de vanilie;
- o linguriță de miere;
- 250 ml de frișcă lichidă.
Preparare:
Prepară o cremă din pudră de făină, cacao și zahăr;
Adaugă la compoziție laptele și amestecă până obții o compoziție omogenă;
Adaugă ciocolata, apoi stinge focul și adaugă untul;
Amestecă separat laptele și mierea;
Îmbibă biscuiții în lapte, apoi așază-i pe o tavă;
Unge stratul de biscuiți cu cremă, apoi alternează straturile de cremă cu cele de biscuiți;
Lasă tava la frigider timp de 15 minute, apoi unge stratul superior cu frișcă.
Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie și biscuiți
Ingrediente:
- o cutie de lapte;
- 500 g de biscuiți simpli;
- un pachet de biscuiți cu cacao;
- un pachet de unt la temperatura camerei;
- o ceașcă de zahăr tos;
- 3 banane;
- o ceașcă de smântână;
- o cană de frișcă lichidă;
- o fiolă cu esență de vanilie.
Preparare:
Amestecă la foc mediu o jumătate din conținutul cutiei de lapte alături de praful de budincă;
Adaugă untul și amestecă până îl topești;
Ia oala de pe foc și adaugă smântâna, apoi amestecă până se omogenizează;
Rupe biscuiții în sferturi și pune-i într-un bol;
Adaugă esența de vanilie, toarnă compoziția peste biscuiții din bol, apoi amestecă totul;
Toarnă o jumătate din compoziție în tavă, iar peste ea așază bananele decojite;
Toarnă restul compoziției peste banane, iar ultimul strat compune-l din biscuiții cu cacao;
Bate frișca și apoi așterne-o peste prăjitură.
Prăjitură fără coacere cu biscuiți, în cinci minute
Mai mult decât o promisiune ambițioasă, acesta este nu doar unul dintre cele mai savuroase deserturi fără coacere, ci și o rețetă pe care o pui în practică aproape pe nevăzute.
Ingrediente:
- 500 g de biscuiți;
- un borcan de dulceață;
- 500 ml de lapte;
- 450 g de miez de nucă;
- o ceașcă de zahăr tos;
- un plic de zahăr pudră;
- 200 g de ciocolată menaj amăruie;
- o ceașcă de smântână;
- două fiole cu esență de rom.
Preparare:
Încălzește laptele și amestecă în el zahărul tos, laptele fierbinte și esența de rom;
Amestecă zahărul pudră alături de miezul de nucă și adaugă o fiolă de esență de rom;
Îmbibă biscuiții în lapte și așază un prim strat pe fundul unei tăvi;
Distribuie uniform dulceața de prune pe întreaga suprafață a biscuiților, apoi presară praf de nucă;
Alternează straturile de biscuiți, dulceață și nucă;
Amestecă într-un bol ciocolata topită și smântâna pentru frișcă, alături de a doua fiolă de esență de rom;
Toarnă glazura topită peste prăjitură și las-o la rece câteva ore.
Prăjitură Fanta fără coacere
Numele ar trebui să-ți spună totul despre această prăjitură rapidă fără coacere, iar dacă simți deja aroma de portocale, poți începe să cauți ingredientele pentru rețetă.
Ingrediente:
- 500 g de biscuiți cu cacao;
- un pachet de unt;
- 500 g de brânză mascarpone;
- o ceașcă de zahăr;
- o fiolă cu esență de vanilie;
- o sticlă de 500 g de Fanta de portocale;
- două plicuri de budincă din vanilie;
- un pliculeț de zahăr.
Preparare:
Zdrobește biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie;
Adaugă un sfert de pachet de unt și brânza mascarpone, apoi amestecă până la omogenizare;
Întinde compoziția într-o tavă tapetată cu folie alimentară, apoi ține tava la cuptor pentru 20 de minute;
Între timp, prepară budinca din restul de lapte și praful de budincă, la care vei adăuga jumătate din conținutul sticlei de Fanta;
Restul de suc se fierbe alături de zahăr, iar compoziția se desăvârșește prin adăugarea budincii, după ce s-a răcit.
Prăjitură fără coacere cu biscuiți, ciocolată și kiwi
Dacă tot te-ai hotărât să abordezi rețetele de prăjituri fără coacere, o pată de culoare nu va face decât să stârnească și mai mult pofticioșii.
Ingrediente:
- 300 g de biscuiți simpli;
- o ciocolată cu minimum 70% cacao;
- o ceașcă de frișcă lichidă;
- un cubuleț de unt;
- trei fructe de kiwi;
Preparare:
Amestecă frișca lichidă, ciocolata și untul, după ce le-ai încălzit la cuptorul cu microunde;
Așază un strat de biscuiți pe fundul unei tăvi, iar peste el adaugă un strat de ciocolată, peste care vei așeza felii de kiwi;
Repetă mișcarea, până ce vei alterna straturile de biscuiți, cremă și kiwi.
Prăjitură fără coacere cu pișcoturi și biscuiți
Unele dintre micile plăceri ale vieții îți oferă mari satisfacții, iar acest desert este cea mai bună dovadă.
Ingrediente:
- 30 de biscuiți simpli;
- 10 pișcoturi;
- 400 g de brânză cremoasă;
- un plic de zahăr pudră;
- o fiolă de esență de vanilie;
- o ceașcă de cafea preparată la filtru;
- o ceașcă de smântână pentru frișcă;
- câteva cubulețe de ciocolată amăruie.
Preparare:
Amestecă într-un bol brânza, zahărul pudră, esența de vanilie și smântâna;
Topește ciocolata caldă și apoi adaug-o în compoziție până la omogenizare;
Îmbibă câțiva biscuiți în cafea și tapeteaza fundul tăvii cu ei;
Toarnă crema și alternează straturile ei cu cele de biscuiți;
La final, ornează prăjitura cu tot conținutul ceștii de frișcă.
Prăjitură fără coacere cu zmeură și biscuiți
Răcoritoare și delicioasă, această prăjitură ușoară, fără coacere, arată atât de bine, încât nici nu vei crede cât de ușor se prepară.
Ingrediente:
- două pachete de biscuiți fără cremă;
- o jumătate de pachet de unt;
- două linguri de miere;
- o ceașcă de frișcă lichidă;
- o ceașcă de zmeură;
- o ceașcă de dulceață de zmeură;
- două plicuri de gelatină.
Preparare:
Fărâmițează biscuiții dintr-un pachet, apoi amestecă-i cu untul înmuiat și cu mierea;
Mixează separat frișca, la care vei adăuga gelatina topită;
Tapetează fundul unei tăvi cu compoziția din biscuiți, apoi toarnă crema de frișcă;
Rupe biscuiții din celălalt pachet în bucăți mai mari și ornează cu ei prăjitura, după ce ai așternut peste ea un strat de gem.
Cheesecake fără coacere cu ricotta și jeleu din fructe de pădure
Chiar dacă vorbim despre deserturi fără coacere, nu înseamnă că este cazul să punem rafinamentul pe planul al doilea.
Ingrediente:
- o jumătate de pachet de unt;
- 250 g de biscuiți simpli;
- 500 g de ricotta;
- două căni de frișcă;
- o ceașcă de smântână;
- un plic de fulgi de cocos;
- două plicuri de zahăr vanilat;
- un plic de gelatină;
- 500 g de jeleu de fructe de pădure;
Preparare:
Macină biscuiții și amestecă-i cu untul pe care deja l-ai topit;
Toarnă compoziția într-o tavă și apoi niveleaz-o cu ajutorul unei linguri;
Lasă totul la frigider, iar între timp bate frișca;
Amestecă brânza ricotta, zahărul, smântâna și fulgii de cocos, iar după omogenizare adaugă gelatina;
Toarnă amestecul peste compoziția lăsată la frigider cu doar câteva minute înainte;
Toarnă jeleul de fructe de pădure peste prăjitură și păstrează desertul la rece peste noapte.
Bomboane raw pentru copii
Pare aproape imposibil, în ziua de azi, să menții un regim echilibrat al celui mic, dar cu puțină voință, totul devine posibil. Pentru a trece de la dropsuri la alternativa sănătoasă, ai nevoie doar de ingredientele potrivite și de foarte puține minute libere.
Ingrediente:
- 20 de curmale;
- o ceașcă de stafide;
- două linguri de ulei de cocos;
- o ceașcă de secară;
- o ceașcă de nuci;
- o ceașcă de migdale;
Preparare:
Amestecă ingredientele până ce obții o compoziție asemănătoare unui aluat;
Modelează pasta în formă de bile.
Fie că alegi să prepari prăjituri fără coacere datorită stilului de viață sau doar din curiozitate, cu ideile de mai sus îți vei diversifica palmaresul. Cu rețete simple și ingrediente ușor de găsit, nu vei petrece prea mult timp în bucătărie.
Credit foto: Shutterstock