39,95 lei
Ultimele 3 produse

Banditii. Vasile Ernu (editia a III-a, de buzunar)

Brand: Polirom

Cod produs: 06-15-16-04143

39,95 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 4% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Lun, 20 mai - Mar, 21 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Banditii. Vasile Ernu (editia a III-a, de buzunar)
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 0 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Banditii. Vasile Ernu (editia a III-a, de buzunar)

Banditii. Vasile Ernu (editia a III-a, de buzunar)

Un baiat din Bugeac, crescut si educat de o familie de sectanti, descopera o lume cu totul diferita de orice vazuse pina atunci: alta etica, alte valori si alte reguli. Iar oamenii ei arata, se imbraca, vorbesc, gindesc, actioneaza si cinta altfel. Aceasta e „imparatia hotilor” – oameni tatuati straniu, care au ales sa-si construiasca o societate proprie, nesupusa institutiilor oficiale, si pentru care normalitatea e strict interzisa. Chiar si sectantii ii considera „ingeri cazuti”. Iar daca nu pot fi salvati, sint aruncati in puscarii, unde ar trebui sa fie reeducati. Insa pentru ei inchisoarea inseamna „acasa”, ba chiar este necesara daca vrei sa devii bandit. Tinarul din Bugeac e atras de acesti marginali dupa ce, intimplator, se imprieteneste cu un hot faimos, cu rang inalt, din Odessa, iar acesta devine un adevarat maestru pentru el. Astfel patrunde intr-o lume necunoscuta si inaccesibila si descopera tainele unei comunitati pline de contrabandisti si tilhari, hoti de buzunare si prostituate, asasini si cersetori, ce isi pun totusi gaj viata pentru respectarea unui cod al onoarei. Banditii dezvaluie „in negativ” fata ascunsa, fascinanta a proscrisilor si felul in care e vazut raiul de catre cei ce traiesc in infern.

Volumul Banditii este al doilea din Mica trilogie a marginalilor, in care au mai aparut Sectantii si Izgonitii.

Izgonitii a fost distins cu Premiul AgentiadeCarte.ro, editia 2020, la sectiunea Eseu/Publicistica/Memorialistica.

Banditii a fost distins cu Premiul Observator cultural pentru Eseistica/Publicistica in 2017.

Sectantii a fost distins cu Premiul „Matei Brancoveanu” pentru Literatura in 2015.

Despre autor:

Vasile Ernu s‑a nascut in URSS in 1971. Este absolvent al Facultatii de Filozofie (Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi, 1996) si al unui master de filozofie (Universitatea „Babes‑Bolyai”, Cluj‑Napoca, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy & Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta +societate. A activat in cadrul fundatiilor Idea si Tranzit si al editurilor Idea si Polirom. In ultimii ani a avut rubrici de opinie in Romania libera, HotNews, Timpul, Adevarul, CriticAtac si Libertatea, precum si rubrici permanente in revistele Noua literatura, Suplimentul de cultura si Observatorcultural. A debutat cu volumul Nascut in URSS (Polirom, 2006, 2007, 2010, 2013, 2020), tradus in rusa, bulgara, spaniola, italiana, maghiara, poloneza si georgiana. Cartea a fost nominalizata la Premiul de debut al revistei Cuvintul, Premiul pentru roman si memorialistica al revistei Observatorcultural si Premiul Opera Prima al Fundatiei Anonimul si a fost distinsa cu Premiul pentru debut al Romaniei literare si cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat: Ultimii eretici ai Imperiului (Polirom, 2009; nominalizata la Premiul pentru eseu al revistei Observator cultural si distinsa cu Premiul Tiuk!; tradusa in Italia); Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul luiManuc (impreuna cu Bogdan‑Alexandru Stanescu, Polirom, 2010); Intelighentia rusa azi (Cartier, 2012); Sint un om de stinga (Cartier, 2013); Mica trilogie a marginalilor. Sectantii (Polirom, 2015, 2017; Premiul Matei Brancoveanu pentru Literatura, 2015); Intelighentia basarabeana azi. Interviuri,discutii, polemici despre Basarabia de ieri si de azi (Cartier, 2016); Mica trilogie a marginalilor. Banditii (Polirom, 2016, 2017; Premiul pentru eseistica/publicistica al revistei Observator Cultural, 2017); Jurnal la sfirsitul lumii, I (Cartier, 2019); Razboiul pisicilor (Cartier, 2019; cu ilustratii de Veronica Neacsu); Mica trilogie a marginalilor. Izgonitii (Polirom, 2019; Premiul AgentiadeCarte.ro pentru anul editorial 2019, sectiunea Eseu/ Publicistica/Memorialistica). A coordonat: Iluzia anticomunismului.Lecturi critice ale RaportuluiTismaneanu (impreuna cu Costi Rogozanu, Ciprian Siulea si Ovidiu Tichindeleanu, Cartier, 2008); Ucraina live. Crizadin Ucraina: de la Maidan la razboi civil (impreuna cu Florin Poenaru, Tact, 2014); Republica Moldova la 25 de ani.O incercarede bilant (impreuna cu Petru Negura si Vitalie Sprinceana, Cartier, 2016).

Frecvent cumparate impreuna

Specificatii Banditii. Vasile Ernu (editia a III-a, de buzunar)

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Vasile ernu
Gen/Tip
Fictiune
Numar pagini
368
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu