Categorii
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal

Politic─â de prelucrare a datelor cu caracter personal

ÔÇŁPolitica de Confiden╚ŤialitateÔÇŁ

actualizat─â la 29 octombrie 2021

Prezentul document, Politica de confiden╚Ťialitate, este parte a Termenilor ╚Öi Conditiilor serviciului de  marketplace Doraly ╚Öi reglementeaz─â modul ├«n care Doraly Marketplace (ÔÇťDoralyÔÇŁ) prelucreaz─â datele cu caracter personal ale utilizatorilor site-ului www.doraly.ro, denumit ÔÇťSite-ulÔÇŁ.

Protec╚Ťia datelor dumneavoastr─â cu caracter personal ├«n cursul desf─â╚Öur─ârii activit─â╚Ťii noastre, este o preocupare major─â a Doraly Marketplace. De aceea, ne propunem s─â v─â oferim o experien╚Ť─â online sigur─â, cu respectarea dreptului la intimitate ╚Öi la imagine.

Conform Regulamentului 2016/679 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi privind libera circula╚Ťie a acestor date (ÔÇŁRegulamentulÔÇŁ) ╚Öi a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi protec╚Ťia vie╚Ťii private ├«n sectorul comunica╚Ťiilor electronice, cu modific─ârile si complet─ârile ulterioare, Doraly are obliga╚Ťia de a prelucra date cu caracter personal, ├«n conformitate cu principiile de prelucrare ╚Öi numai pentru scopurile specificate mai jos precum ╚Öi ├«n condi╚Ťii de securitate tehnic─â.

Principii de prelucrare

Principiile urmate de Doraly pentru protec╚Ťia utilizatorilor Site-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt urm─âtoarele:

  1. Datele cu caracter personal se colectează numai în scopuri specificate, explicite și legitime și nu sunt prelucrate în alt mod incompatibil cu aceste scopuri,

  2. Datele cu caracter personal trebuie să fie adecvate, relevante și neexcesive în raport cu scopul pentru care sunt colectate și/ sau prelucrate ulterior,

  3. Datele cu caracter personal trebuie să fie exacte și, dacă este necesar, să fie actualizate; trebuie să se ia toate măsurile rezonabile pentru ștergerea sau rectificarea datelor inexacte, incomplete, având în vedere scopurile pentru care au fost colectate sau pentru care sunt prelucrate în continuare,

  4. Datele cu caracter personal nu se păstrează mai mult decât este necesar pentru scopurile pentru care au fost colectate sau pentru care sunt prelucrate ulterior,

  5. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate ├«n condi╚Ťii de securitate, asigur├óndu-se astfel un nivel de protec╚Ťie ├«mpotriva accesului ilegal sau neautorizat, precum ╚Öi ├«n fa╚Ťa pierderii, distrugerii, deterior─ârii acestora.

Doraly va p─âstra confiden╚Ťialitatea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor Site-ului s─âu, conform cerin╚Ťelor Regulamentului.

Astfel, pentru securitatea datelor ╚Öi confiden╚Ťialitatea informa╚Ťiilor transmise prin intermediul conturilor create pe Site, contul dumneavoastr─â este protejat de parol─â. Doraly depune toate eforturile necesare ╚Öi folose╚Öte tehnologii informatice adecvate, cu scopul de a asigura protec╚Ťia ╚Öi securitatea datelor pe care ni le furniza╚Ťi prin intermediul acestui Site.

├Än cazurile cerute de Regulament cu privire la ├«nc─âlc─âri ale securit─â╚Ťii datelor cu caracter personal, Doraly va informa ├«n mod corespunz─âtor autorit─â╚Ťile competente ╚Öi persoanele relevante.

Tipuri de date și scopuri de prelucrare

Datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm cu privire la utilizatorii Site-ului nostru se refer─â, ├«n special, la:

  • date de identificare (e.g., nume, prenume, adres─â, numere de telefon, adres─â de e-mail etc.),

  • date referitoare la modul ├«n care sunt utilizate sau inten╚Ťioneaz─â s─â fie utilizate produsele ╚Öi/sau serviciile Doraly, incluz├ónd ╚Öi alte informa╚Ťii aflate ├«n str├óns─â leg─âtur─â cu utilizarea serviciilor ╚Öi/sau produselor solicitate,

  • precum ╚Öi orice alte informa╚Ťii care deriv─â din acestea ├«n urma prelucr─ârilor efectuate de Doraly (e.g., istoric tranzac╚Ťional, segmentarea clientelei in func╚Ťie de diferite criterii.

Datele personale sunt colectate de c─âtre Doraly, ├«n mod direct de la dumneavoastr─â, de exemplu, ├«n contextul unei ├«nregistr─âri (completarea unui formular), al unui sondaj de opinie, apel telefonic ├«n call center, concurs sau ├«n cursul execut─ârii unui contract (plasarea unei comenzi de produse ╚Öi/sau servicii, istoricul de cump─âr─âturi din marketplace).

Datele cu caracter personal cu privire la utilizatorii Site-ului vor fi prelucrate ├«n conformitate cu Regulamentul ╚Öi vor fi utilizate de c─âtre Doraly ├«n urm─âtoarele scopuri:

  1. prelucrarea și expedierea comenzilor de produse, precum și prestarea serviciilor comandate;

  2. informarea utilizatorilor cu privire la statusul comenzilor plasate, prin telefon și prin mesaje transmise prin e-mail și SMS;

  3. facturarea produselor și serviciilor comandate;

  4. evaluarea produselor și serviciilor oferite;

  5. de marketing direct, respectiv informare prin mesaje transmise prin e-mail (e.g., newsletter) ╚Öi SMS cu privire la produse ╚Öi servicii (inclusiv noile produse ╚Öi servicii ale Doraly sau ale partenerilor s─âi), promo╚Ťii, concursuri sau orice alte ac╚Ťiuni de marketing desf─â╚Öurate de c─âtre Doraly ╚Öi de partenerii s─âi,  numai ├«n m─âsura ├«n care persoana vizat─â ╚Öi-a exprimat acordul expres ╚Öi neechivoc pentru prelucrarea e-mail-ului ╚Öi/sau telefonului ├«n acest scop;

  6. crearea sau analizarea de profiluri (e.g, utiliz├ónd informa╚Ťiile din istoricul tranzac╚Ťional, preferin╚Ťe exprimate etc.) asupra utilizatorilor fie pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea produselor/serviciilor Doraly, fie pentru a oferi o promovare personalizat─â/general─â de c─âtre Doraly si/sau de c─âtre partenerii Doraly, pentru efectuarea de activit─â╚Ťi de marketing direct,

  7. realizarea de activit─â╚Ťi de marketing targetat ├«n cadrul platformelor de social media (i.e., Facebook) ╚Öi ├«n cadrul motorului de c─âutare (i.e., Google);

  8. realizarea de activit─â╚Ťi de marketing sau publicitate de tip general, precum ╚Öi activit─â╚Ťi de fidelizare a utilizatorilor, precum ╚Öi realizarea de sondaje,

  9. efectuarea de studii de pia╚Ť─â, de urm─ârire ╚Öi monitorizare a v├ónz─ârilor ╚Öi comportamentului consumatorului;

  10. prelucrarea ╚Öi solu╚Ťionarea de c─âtre Doraly a cererilor, ├«ntreb─ârilor ╚Öi reclama╚Ťiilor adresate;

  11. generarea de rapoarte/analize cu privire la activitatea business-ului Doraly, cu scopul de facilita efectuarea managementului opera╚Ťional, precum ╚Öi cu scopul de analiza performan╚Ťa sau non-performan╚Ťa business-ului Doraly,

  12. efectuarea unor activit─â╚Ťi de colectare debite ╚Öi/sau recuperare crean╚Ťe sau de gestionare (i.e., fie direct, fie prin ter╚Ťi contractori) unor astfel de activit─â╚Ťi, cu privire la produsele de╚Ťinute de c─âtre utilizatori nepl─âtitori,

  13. arhivarea documentelor care se ├«ncheie cu privire la rela╚Ťia dintre dumneavoastr─â ╚Öi Doraly,

  14. solu╚Ťionarea litigiilor, investiga╚Ťiilor sau oric─âror altor peti╚Ťii/pl├óngeri la care Doraly este parte.

Men╚Ťion─âm c─â datele cu caracter personal sunt folosite de c─âtre Doraly, uneori, pentru o serie de scopuri secundare (e.g., arhivare, audit intern, extern etc.), acestea fiind ├«ntotdeauna compatibile cu scopurile principale, pentru care datele respective au fost ini╚Ťial colectate de c─âtre Doraly.

Astfel, Doraly se oblig─â s─â nu fac─â publice datele cu caracter personal transmise de c─âtre dumneavoastr─â prin intermediul Site-ului, s─â nu le comercializeze ╚Öi s─â nu le dezv─âluie c─âtre ter╚Ťe p─âr╚Ťi, cu excep╚Ťia situa╚Ťiei ├«n care se afl─â ├«ntre partenerii agrea╚Ťi ├«n mod expres de c─âtre Doraly (e.g., spre exemplu comerciantii ÔÇô furnizori de produse - inregistrati pe platforma, furnizorii de servicii de curierat, furnizorii de servicii de gestiune-economic─â etc.). ├Äntr-o asemenea situa╚Ťie, Doraly se va asigura c─â partenerul colaborator, ales cu aten╚Ťie, va ├«ndeplini cerin╚Ťele legale cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal.

Temeiuri de prelucrare

Vom prelucra datele cu caracter personal ale utilizatorilor Site-ului ├«ntotdeauna av├ónd la baza un temei legal, dup─â cum impune Regulamentul. Mai precis prelucr─ârile efectuate de c─âtre noi se ├«ntemeiaz─â pe urm─âtoarele temeiuri:

  1. consim╚Ť─âm├óntul explicit oferit de c─âtre utilizatori, dac─â ne afl─âm ├«n cazul ├«n care ne-a╚Ťi acordat acest consim╚Ť─âm├ónt (e.g., ├«n caz de marketing direct),

  2. executarea unui contract la care utilizatorii sunt parte (e.g., furnizarea serviciilor de tip marketplace, prelucrarea și expedierea comenzilor de produse, furnizarea de servicii suport, notificări) sau pentru a face demersuri pre-contractuale la cererea utilizatorilor de încheiere a unui contract (e.g., prezentarea ofertelor noastre). Datele care sunt necesare pentru acest scop sunt: nume si prenume,adresă de e-mail, număr de telefon, adresă, cont bancar etc.;

  3. obliga╚Ťie legal─â aflat─â ├«n sarcina Doraly (e.g., obliga╚Ťii de raportare la autorit─â╚Ťi). Datele care sunt necesare pentru acest scop sunt nume si prenume, adresa

  4. interesului legitim al Doraly (i.e., centralizarea opera╚Ťiunilor ╚Öi men╚Ťinerea unei baze de date interne, analizarea unor idei de eficientizare a modului ├«n care opereaz─â business-ul Doraly, efectuarea unor analize cu privire la portofoliul de utilizatori),

 

Ter╚Ťi colaboratori si aplicatii utilizate

Pentru a putea s─â prest─âm serviciile de marketplace, colabor─âm cu o serie de parteneri ter╚Ťi, c─âtre care transmitem datele dumneavoastr─â:

  1. Comerciantii de pe platforma Marketplace;

  2. MongoDB, Inc : furnizor de hosting pentru datele Doraly;

  3. Alpha Bank: furnizor de procesare pl─â╚Ťi prin card;

  4. Dynamic Parcel Distribution S.A: furnizor de servicii de curierat;

  5. Furnizorul sistemului de ticketing Call Center;

  6. Hotjar: aplicatia de optimizare UX;

  7. SMSO: aplicatia de transmitere SMS-uri- https://app.smso.ro/privacy-policy;

  8. Mailgun: aplicatia de transmitere emailuri - https://www.mailgun.com/privacy-policy/;

  9. GetResponse: solu╚Ťie de marketing automation, inclusiv trimitere newslettere;

  10. One Signal: platforma pentru notificari web- https://onesignal.com/privacy;

  11. autoritati publice competente.

Numele comercian╚Ťilor de pe platforma marketplace poate fi accesat in site-ul nostru in pagina de detaliu a fiecarui produs.

Perioada de stocare

├Än vederea realiz─ârii scopurilor sus-men┼úionate, datele cu caracter personal ale utilizatorilor vor fi stocate de c─âtre Doraly, pentru perioada pentru care ai contul de marketplace activ.

În plus, datele incluse în facturile pe care le emitem ca urmare a comenzilor plasate, vor fi păstrate pe o perioada de 10 ani de la emiterea facturii.

Drepturile utilizatorilor cu privire la datele cu caracter personal

Ave╚Ťi urm─âtoarele drepturi, ce pot fi exercitate, ├«n mod individual sau cumulat, cu privire la datele dumneavoastr─â cu caracter personal:

  1. Dreptul de acces ÔÇô pute╚Ťi solicita confirmarea faptului c─â datele dumneavoastr─â cu caracter personal sunt prelucrate sau nu de c─âtre Doraly, iar ├«n caz afirmativ, pute╚Ťi solicita accesul la acestea, precum ╚Öi anumite informa╚Ťii despre acestea. La solicitare, Doraly va elibera ╚Öi o copie asupra datelor cu caracter personal prelucrate. Solicitarea de copii suplimentare va fi tarifat─â ├«n func╚Ťie de costurile efective realizate de Doraly,

  2. Dreptul la rectificare - pute╚Ťi ob╚Ťine rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, precum si completarea celor care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea de informa╚Ťii suplimentare,

  3. Dreptul la ╚Ötergerea datelor (ÔÇŁdreptul de a fi uitatÔÇŁ) ÔÇô ├«n situa╚Ťiile reglementate expres de lege (├«n special ├«n cazul retragerii consim╚Ť─âm├óntului sau ├«n cazul ├«n care se constat─â c─â prelucrarea datelor cu caracter personal nu a fost legal─â), pute╚Ťi ob╚Ťine din partea Doraly ╚Ötergerea respectivelor date,

  4. Dreptul la restric╚Ťionarea prelucr─âriiÔÇô pute╚Ťi ob╚Ťine din partea Doraly restric╚Ťionarea prelucr─ârii datelor cu caracter personal ├«n anumite situa╚Ťii reglementate expres de lege (├«n special ├«n cazul ├«n care se contest─â exactitatea respectivelor date pe perioada necesar─â pentru determinarea acestei inexactit─â╚Ťi, sau ├«n cazul ├«n care prelucrarea este ilegal─â, ╚Öi nu dori╚Ťi ╚Ötergerea datelor, ci opta╚Ťi pentru restric╚Ťionarea acestora). ├Än aceste situa╚Ťii, cu excep╚Ťia stoc─ârii, datele nu vor mai fi prelucrate,

  5. Dreptul de a v─â opune prelucr─ârii datelor cu caracter personal ÔÇô v─â pute╚Ťi opune ├«n orice moment, din motive legate de situa╚Ťia particular─â ├«n care v─â afla╚Ťi, prelucr─ârii (inclusiv cre─ârii de profiluri) ├«ntemeiate pe interesul legitim al Doraly sau ├«n exerci╚Ťiul unui interes public sau al unei autoriz─âri cu care este investit─â Doraly,

  6. Dreptul la portabilitatea datelor - pute╚Ťi primi datele cu caracter personal furnizate, ├«ntr-un format structurat, care poate fi citit automat, ╚Öi pute╚Ťi solicita ca respectivele date s─â fie transmise altui operator. Acest drept este aplicabil numai pentru datele cu caracter personal furnizate de c─âtre dumneavoastr─â c─âtre Doraly, ╚Öi numai dac─â prelucrarea datelor cu caracter personal este realizat─â prin mijloace automate, ╚Öi are ca temei legal fie executarea unui contract, fie consim╚Ť─âm├óntul dumneavoastr─â,

  7. Dreptul de a depune pl├óngere - pute╚Ťi depune pl├óngere fa╚Ť─â de modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal de c─âtre Doraly. Pl├óngerea se va depune la Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal,

  8. Dreptul de a v─â retrage consim╚Ť─âm├óntul ÔÇô v─â pute╚Ťi retrage, ├«n orice moment, consim╚Ť─âm├óntul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de c─âtre Doraly, ├«n cazurile ├«n care prelucrarea se ├«ntemeiaz─â pe consim╚Ť─âm├ónt. Retragerea consim╚Ť─âm├óntului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuat─â anterior retragerii r─âm├ón├ónd ├«n continuare valabil─â,

Pute╚Ťi exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat prin transmiterea unei cereri scrise, datat─â si semnat─â, trimis─â c─âtre Doraly Marketplace, ╚śos. Bucure╚Öti-Urziceni nr. 16, Pavilion P, Birou nr. 3, Afuma╚Ťi, Jude╚Ť Ilfov, ori prin e-mail [email protected].

Modific─âri ale Politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal

Doraly ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a revizui ╚Öi actualiza aceasta Politic─â  de prelucrare a datelor cu caracter personal ├«n orice moment. Informa╚Ťiile suplimentare vor fi incluse ├«n acest document actualizat, pe care ├«l ve╚Ťi putea g─âsi ├«n sec╚Ťiunea www.doraly.ro/Pagini/prelucrarea-datelor-caracter-personal. Astfel, v─â rug─âm s─â verifica╚Ťi sec╚Ťiunea aferent─â Politicii de Confiden╚Ťialitate, atunci c├ónd accesa╚Ťi Site-ul, pentru c─â este posibil s─â fi intervenit modific─âri de la ultima vizit─â. La modificarea Politicii de Confiden╚Ťialitate, Doraly va transmite la adresa de e-mail men╚Ťionat─â ├«n datele de contact ale contului dumneavoastr─â, o alerta referitoare la aceasta modificare, sau Politica de Confiden╚Ťialitate direct amendat─â.

Daca ave╚Ťi ├«ntreb─âri cu privire la informa╚Ťiile cuprinse ├«n aceast─â pagin─â, v─â rug─âm s─â ne scrie╚Ťi la adresa [email protected].