Electrice

Îmbunătățește-ți spațiul cu soluții electrice sigure și eficiente. Tehnologie de încredere pentru un mediu confortabil și funcțional.
Cele mai vandute

Electrice

Ce este un produs electric și de ce ar trebui să vă pese?

Produsele electrice sunt o parte esențială a fiecărei case. Ele sunt folosite pentru a alimenta și a furniza energie electrică caselor noastre. Fără acestea, nu am putea folosi niciun aparat electric sau gadget-uri pe care le folosim în viața de zi cu zi. 

Produsele electrice sunt în principiu echipamente electrice care sunt utilizate pentru furnizarea de energie electrică unei anumite zone sau clădiri. Aceste produse includ prize, întrerupătoare și cabluri. 

Potrivit Departamentului pentru Energie al SUA, oamenii folosesc electricitatea în fiecare zi pentru o serie de scopuri diferite. Aceste utilizări includ: aparate de uz casnic și comercial, cum ar fi frigidere, cuptoare, mașini de spălat și aparate de aer condiționat; iluminat pentru spații interioare precum birouri și case; procese de fabricație, cum ar fi mașini de imprimat și fabrici; transport, cum ar fi trenuri, mașini și avioane; generarea energiei electrice , cum ar fi turbinele eoliene, panourile solare și centralele pe cărbune. 

Produsele electrice sunt o parte esențială a fiecărei case. Ele sunt folosite pentru a alimenta și a furniza energie electrică caselor noastre. Fără ele, nu am putea folosi niciun aparat electric sau gadget pe care le folosim în viața de zi cu zi. Deși aceste produse pot părea nevoi de zi cu zi, există o întreagă industrie dedicat produselor electrice. Există o mulțime de tipuri diferite de aceste produse, fiecare cu propriile beneficii, utilizări și puncte de preț.

Cele 3 tipuri majore de produse electrice despre care trebuie să știți

Există trei tipuri majore de produse electrice despre care trebuie să știți:

- Cablu electric 

- Conectori electrici 

- Fitinguri electrice 

Cablurile electrice sunt folosite pentru a transmite curent electric la dispozitive precum bec, întrerupător, priză și siguranțe. 

Conectorii electrici sunt folosiți pentru a conecta două bucăți de cablu electric împreună fără a expune firele. 

Fitingurile electrice sunt folosite pentru atașarea componentelor electrice, cum ar fi întrerupătoarele, luminile, prizele și ștecherele. Cele mai frecvente tipuri de cabluri utilizate sunt cupru, aluminiu placat cu cupru și oțel acoperit cu PVC. 

O scurtă istorie a dezvoltării tehnologiei electrice care a condus la sistemele moderne de cablare de astăzi

Istoria tehnologiei electrice este una fascinantă. Totul a început odată cu descoperirea electricității în anii 1600. Oamenii au putut apoi să valorifice această putere și să o folosească în propriile lor scopuri. Prima lumină electrică a fost inventată în 1879 de Thomas Edison și de atunci, am văzut multe progrese în acest domeniu. Înainte de 1800, oamenii foloseau lumânări și felinare pentru lumină. Primele lumini electrice nu erau foarte diferite de aceste surse de lumină tradiționale. Acestea erau alimentate de baterii mari de apă sau acid, care au durat câteva ore pentru a se reîncărca. Aceste lumini aveau, de asemenea, fire lungi conectate la un singur terminal, ceea ce însemna că puteau fi utilizate numai în locuri specifice, cum ar fi subsoluri sau în case. La începutul anilor 1800, oamenii au început să-și dea seama cum să facă aceste lumini mai portabile folosind fire cu multe terminale și baterii cu tensiuni înalte. Aceste progrese ar duce în cele din urmă la dezvoltarea becurilor electrice în 1879 de către Thomas Edison.

Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu