• FILTREAZA(0)

Încălzire în Pardoseală

(290)
Simte-te confortabil cu încălzirea în pardoseală, soluția modernă pentru a vă bucura de confort termic în fiecare colț al casei.
Filtre
1/5

Incalzirea in pardoseala: confort si eficienta energetica

Incalzirea in pardoseala este o solutie moderna si eficienta pentru a mentine o temperatura confortabila in interiorul locuintei, iar in acelasi timp reducerea costurilor cu energia. Aceasta metoda de incalzire a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, fiind utilizata in casele noi si renovarile, precum si in cladirile comerciale si institutii. In acest articol, vom explora mai multe aspecte legate de incalzirea in pardoseala.

Ce este incalzirea in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala este o metoda de incalzire prin care tuburile de apa calda sau cablurile electrice sunt amplasate sub podele, acestea distribuind caldura uniform in intreaga camera. Aceasta metoda de incalzire este mai eficienta decat alte metode deoarece caldura emisa se ridica treptat, eliminand astfel punctele fierbinti si reci din camera. De asemenea, aceasta metoda de incalzire poate fi utilizata atat pentru incalzirea locuintelor, cat si pentru racirea acestora prin intermediul pompelor de caldura geotermale.

Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala prezinta mai multe avantaje, cum ar fi:

- Eficienta energetica: deoarece caldura este distribuita uniform in camera, incalzirea in pardoseala poate reduce costurile cu energie cu pana la 30% in comparatie cu alte metode de incalzire.

- Confort termic: prin utilizarea incalzirii in pardoseala se obtine o temperatura constanta si confortabila in toata camera, fara puncte fierbinti sau reci.

- Sanatate si igiena: aceasta metoda de incalzire poate reduce nivelul de umiditate din camera, reducand astfel riscul de aparitie a mucegaiului si a altor alergeni.

- Estetica si functionalitate: deoarece tuburile sau cablurile sunt amplasate sub podea, nu mai este nevoie de radiatoare sau aeroterme, ceea ce permite o mai mare libertate in amenajarea camerei.

Cum se instaleaza incalzirea in pardoseala?

Instalarea incalzirii in pardoseala poate fi realizata in timpul constructiei cladirii sau in timpul renovarii. In cazul renovarilor, este important sa se ia in considerare grosimea podelei existente, deoarece aceasta poate influenta costul si eficienta incalzirii in pardoseala.

In ceea ce priveste instalarea, exista doua metode principale: instalarea cu tuburi de apa calda si instalarea cu cabluri electrice.

Pentru instalarea cu tuburi de apa calda, se instaleaza o placa de izolatie termica pe podea, peste care se aseaza tevile de incalzire, conectate la un sistem central de incalzire cu apa calda. Apoi, se toarna sapa peste tevile de incalzire si se fixeaza podeaua aleasa.

In cazul instalarii cu cabluri electrice, se instaleaza o placa de izolatie termica pe podea, peste care se aseaza cablurile de incalzire. Acestea sunt conectate la un termostat si la un dispozitiv de protectie impotriva supraincalzirii. Apoi, se toarna un strat subtire de mortar peste cabluri si se fixeaza podeaua aleasa.

In ambele cazuri, este important sa se angajeze un specialist in instalarea incalzirii in pardoseala pentru a se asigura o functionare corecta si sigura a sistemului.

In concluzie, incalzirea in pardoseala este o metoda moderna si eficienta de incalzire a locuintelor si a cladirilor comerciale si institutii. Aceasta metoda prezinta mai multe avantaje, cum ar fi eficienta energetica si confortul termic, dar si cateva dezavantaje, cum ar fi costul initial mai ridicat si timpul de incalzire mai indelungat. Inainte de a opta pentru incalzirea in pardoseala, este important sa se ia in considerare specificul fiecarei situatii si sa se consulte cu un specialist in domeniu.
Inapoi
Filtre
Categorie
Pret
Oferte si reduceri
Livrare
Tip produs
Branduri
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu