Categorii
 • Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII GENERALE VALABILE PENTRU PERSOANE FIZICE

 

 1. INTRODUCERE
 2. INFORMATII DESPRE SERVICIUL DORALY MARKETPLACE
 3. INREGISTRAREA UNUI CONT
 4. INREGISTRAREA COMENZII
 5. ACCEPTAREA COMENZILOR SI FORMAREA CONTRACTULUI
 6. ANULAREA COMENZII SI RETURNAREA PRODUSELOR
 7. FACTURAREA SI PLATA:
  1. FACTURAREA
  2. PLATA
  3. ERORI LEGATE DE PRETURI
 8. LIVRAREA SI TRANSMITEREA RISCURILOR
 9. GARANTIILE BUNURILOR
 10. POLITICA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI
 11. POLITICA DE SOLUTIONARE A SESIZARILOR SI RECLAMATIILOR
 12. LEGISLATIA APLICABILA SI JURISDICTIE

 

 1. INTRODUCERE

Acest site este operat de Doraly Marketplace S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Comuna Afumati, Soseaua Bucuresti-Urziceni nr.16, pavilion P, Judet Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/74/2018, cod unic de inregistrare fiscala RO38673179, capital social 11.909.670 LEI, (denumita in continuare "Doraly"), numar de telefon 021.569.80.88  si adresa de e-mail [email protected].

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a acestui site web si conditiile de achizitionare a produselor si serviciilor comercializate prin intermediul acestui site web (denumit in continuare “Termenii si Conditiile”) in raport cu persoanele fizice care acceseaza acest site web.

Politica de cookies si Nota de informare privind protecția datelor cu caracter personal care se gasesc pe Site, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si Conditii.

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a utiliza acest site web si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.

Doraly isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile. Orice modificari aduse Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest site web. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Daca aveti orice intrebari cu privire la Termeni si Conditii, va rugam sa contactati un consilier Doraly prin Departamentul Customer Care la numerele de telefon 021.569.80.88 sau la adresa de email [email protected]

1.1 Definitii

Termenii si Conditiile se vor aplica tuturor vanzarilor de Bunuri comercializate prin Marketplace Doraly, prin intermediul site-ului. In cuprinsul Termenilor si Conditiilor, termenii de mai jos vor avea urmatoarea semnificatie:

Bun

orice produs, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Comanda

oricare dintre Comanda Simpla sau Comanda Mixta.

Comanda Simpla

comanda inregistrata prin mijloacele puse la dispozitie de Marketplace Doraly de catre Cumparator formata exclusiv din Bunuri comercializate de singur Vanzator.

Comanda Mixta

comanda inregistrata prin mijloacele puse la dispozitie de Marketplace Doraly de catre Cumparator formata din mai multe sub-comenzi ale mai multor Vanzatori, fiecare sub-comanda fiind formata exclusiv din Bunuri comercializate de un singur Vanzator.

Sub-comanda

comanda inregistrata prin mijloacele puse la dispozitie de Marketplace Doraly de catre Cumparator formata din mai multe comenzi mixte ale mai multor Vanzatori, fiecare sub-comanda fiind formata exclusiv din Bunuri comercializate de un singur Vanzator.

Cont

sectiune din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola aleasa de catre Cumparator care permite acestuia transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul acestuia in Site (istoricul comenzilor, comenzi in derulare, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Contract

contract la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Cumparator

persoana fizica care isi face un Cont in Site sau se inregistreaza prin retelele de socializare si inregistreaza sau initiaza procesul de inregistrare a unei Comenzi.

Departamentul Customer Care

departamentul din cadrul Doraly care preia orice cerere, solicitare, reclamatie, comunicare sau observatie de la Cumparator.

Doraly

este denumirea comerciala a Doraly Marketplace S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Comuna Afumati, Soseaua Bucuresti-Urziceni nr.16, pavilion P5, etaj, biroul nr. 66, Judet Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/74/2018, cod unic de inregistrare fiscala 38673179

Marketplace Doraly

platforma online pe care Vanzatorul isi comercializeaza Bunurile.

Newsletter

mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament juridic obligatoriu din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Sectiune

o sectiune de pe Site.

Site

domeniul doraly.ro si subdomeniile acestuia.

Vanzator

orice furnizor de Bunuri prin Doraly Marketplace.

1.2 Drepturile de proprietate intelectuala

Intregul continut de pe Site care include, dar nu se limiteaza la, toate imaginile, logo-urile, reprezentarile stilizate, simbolurile, textul si/sau continutul video/multimedia incluse pe Site in orice moment, sunt proprietatea exclusiva a Doraly si/sau a furnizorilor sai, inclusiv Vanzatorul (dupa caz), care detin toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect in legatura cu acesta.

Indiferent daca este vorba despre scopuri personale sau comerciale, nicio persoana fizica care are sau obtine acces la continutul de pe Site, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Doraly (electronic, telefonic, etc), indiferent daca acesta utilizeaza Site-ul prin inregistrarea unui Cont sau fara Cont nu este indreptatita, fara acordul prealabil dat in forma scrisa in mod expres de catre Doraly, la:

  1. copierea, transmiterea prin orice mod, publicarea, transferul, modificarea, utilizarea, referirea la, prezentarea si/sau includerea oricarei parti sau a intregului continut de pe Site in orice alt continut/context in cadrul sau in afara Site-ului;
  2. eliminarea partiala sau totala a simbolurilor, logourilor si oricaror altor reprezentari grafice care semnifica dreptul de autor al Doraly asupra continutului;
  3. transferul, vanzarea, comercializarea in orice mod a unor documente/materiale redactate/realizate prin reproducerea, modificarea, utilizarea sau afisarea continutului.

Pentru evitarea oricarui dubiu, Doraly isi rezerva dreptul unilateral de a interzice oricarei persoane fizice care are acces la Site orice asemenea utilizare ori de cate ori o considera contrara prevederilor din acest Document, fara a fi obligat sa motiveze sau sa justifice in orice mod aceasta decizie.

Doraly poate oferi oricarei persoane fizice care are acces la Site dreptul de a utiliza o parte/anumite informatii din continutul de pe Site printr-un contract.

Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentele Termeni si Conditii sau de un contract cu privire la dreptul de utilizare a Continutului incheiat intre Doraly si persoana fizica potrivit prevederii de mai sus din aceasta Sectiune, in cazul in care acesta a fost incheiat.

Prevederile din aceasta Sectiune se vor aplica in egala masura oricarui continut transmis persoanei fizice de catre Doraly prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil.

 

 

 1. INFORMATII DESPRE SERVICIUL DORALY MARKETPLACE

 

 • Doraly ia toate măsurile pentru ca informaţiile publicate pe Site, inclusiv descrierea Produselor şi a Serviciilor, precum și preţurile listate, să fie, în orice moment, corecte şi complete. Cu toate acestea, se pot face și greşeli. În asemenea situații, Doraly/Vanzatorul va încerca să înlăture toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil. În cazul în care Doraly constată că eroarea respectivă a afectat/influențat Comanda dumneavoastră sau Contractul valabil încheiat, va încerca să vă informeze în cel mai scurt timp posibil, oferindu-vă atât posibilitatea reconfirmării Comenzii/a Contractului, cât și posibilitatea anulării acesteia/acestuia.
 • Va rugam sa aveti in vedere ca achizitionarea produselor pe internet ofera o experienta diferita de cea din offline. In special, trebuie sa stiti ca:
 • culorile Bunurilor, astfel cum sunt prezentate pe pagina web, pot fi diferite in realitate, pentru ca depind de mai multi factori, inclusiv, dar fara a se limita la, setarile monitorului dumneavoastra;
 • dimensiunile si forma Bunurilor pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar in imaginile disponibile pe pagina web. De aceea, va rugam sa aveti in vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca marimea reala a fiecarui Bun sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Bun;
 • fotografiile si imaginile de pe pagina web au doar rol ilustrativ/orientativ.
 • Bunurile vor fi livrate numai în măsura în care sunt disponibile, existând astfel riscul ca Doraly/Vanzatorul să nu poată livra Comanda. De asemenea, Vanzatorul își rezervă dreptul de a retrage orice Produs de la vânzare, în orice moment. În asemenea situații, singura responsabilitate a Vanzatorului față de dumneavoastră este rambursarea integrală a sumelor plătite pentru respectivele Bunuri pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare, in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice.
 • Doraly/Vanzatorul depune toate eforturile pentru a livra Bunurile catre Cumpărător în conformitate cu termenul de livrare (maxim 72 de ore din momentul confirmarii comenzii sau termenul estimat de livrare afisat in site, in cazul unei comenzi plasate la momentul afisarii oferte), dar nu mai tarziu de 30 de zile conform legii. Menționăm că toate informațiile cu privire la livrare oferite de Doraly Marketplace (pe Site, la telefon sau prin e-mail) sunt doar cu titlu estimativ şi, de aceea, pot varia de la caz la caz. Vă rugăm să consultați Punctul 8 pentru mai multe informaţii despre livrare;
  1. Securitatea Site-ului
 • Nu este permisa utilizarea acestui Site in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv. Sunt interzise incercarile de acces neautorizat la acest Site, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest site web. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor va angajati sa nu atacati acest Site prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuita a serviciului.
 • Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale si va determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza acest Site.
 • Doraly, desi depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigura pe pagina sa web, nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari.
 • Cumparatorul folosetse Site-ul pe riscul propriu, Doraly nefiind in niciun fel responsabila pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. Doraly nu raspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site, fara ca prin aceasta prevedere sa fie afectate drepturile de care beneficiaza Cumparatorul, in temeiul legii, in calitate de consumator. Astfel, este in avantajul Cumparatorului sa se asigure ca are instalate sisteme adecvate de aparare, menite sa protejeze calculatorul cu care acceseaza Site-ul de virusi si/sau orice alt continut daunator.
 • Vanzatorul are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea online a Bunurilor, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara notificare prealabila iar Doraly nu va fi responsabila pentru nicio modificare, suspendare sau intrerupere a disponibilitatii Bunurilor respective de catre Vanzator fara ca prin aceasta prevedere sa se aduca atingere drepturilor pe care legea le recunoaste consumatorilor. De asemenea, Comenzile online valabil confirmate, anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse de catre Vanzator, vor fi in mod corespunzator executate fata de Cumparator.
 • Orice link-uri catre alte site-uri web sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar Doraly nu isi asuma in niciun fel responsabilitatea pentru continutul acestor site-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.
 • Doraly va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, parolei si tuturor celorlalte detalii in legatura cu contul creat pe Site. Cu toate acestea, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca informatiile privind contul creat pe Site raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor sunteti de acord sa informati Doraly in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului dumneavoastra este in pericol.
 • Cumparatorul poate face o Comanda valabila pe Site numai daca a implinit la data plasarii Comenzii varsta de 18 ani.
 • Bunurile sunt livrate exclusiv pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de e-mail valabila/activa si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta.
 • Comercializarea online a Bunurilor are loc atat in sistem en-detail (comert cu amanuntul), cat si en-gros (comert cu ridicata).

 

 1. INREGISTRAREA UNUI CONT (INREGISTRAREA PE SITE)

In momentul in care vizitati Site-ul, chiar daca nu achizitionati Bunuri, aveti calitatea de utilizator.

- Pentru a va inregistra in Cont trebuie sa il creati in prealabil. Puteti gasi informatiile necesare cu privire la inregistrare in Sectiunea "Informatii clienti", subcapitolul "Contul meu". In cont se va pastra istoricul Comenzilor, precum si datele de facturare/livrare.

- In urma inregistrarii, veti primi pe e-mail o notificare cu datele contului de utilizator pe care le puteti folosi la autentificarile ulterioare.

Doraly poate refuza solicitarea de inregistrare in masura in care constata ca informatiile furnizate sunt in mod vadit neconforme cu realitatea.

 

 1. INREGISTRAREA UNEI COMENZI
  1. Cumparatorul poate adauga Bunuri in cosul de cumparaturi de pe Site, in limita stocului disponibil pentru acele Bunuri indicate pe Site, urmand daca doreste inregistrarea Comenzii sa apese pe butonul “Finalizeaza Comanda”.
  2. Cumparatorul trebuie sa se asigure ca valoarea bunurilor adaugate in cos este de minim 100 de lei, inainte de a apasa butonul “Finalizeaza Comanda” pentru a se putea inregistra comanda.
  3. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, fara a apasa pe butonul “Finalizeaza Comanda”, nu atrage dupa sine nicio obligatie pentru Vanzator(i) sau Doraly, iar Bunurile respective vor putea fi achizitionate de catre alte persoane, fara a se garanta rezervarea acestora in favoarea Cumparatorului care a adaugat respectivele Bunuri in cosul de cumparaturi.
  4. Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in Site dupa cum urmeaza: “in stoc magazin”.
  5. Pentru evitarea oricarui dubiu, Cumparatorul poate pune in cos Bunuri apartinand unui singur Vanzator sau mai multor Vanzatori atat din Expo Market Doraly, cat si din afara acestuia. In acest ultim caz, comanda va fi inregistrata si tratata astfel: -pentru Vanzatorii din Expo Market Doraly, Cumpatatorului ii va fi livrata o singura Comanda, continand Bunurile de la toti Vanzatorii, iar in contul Cumparatorului vor fi disponibile facturile de la fiecar Vanzator in parte. -pentru fiecare Vanzator din afara Expo Market Doraly, Cumparatorului ii va fi livrata o comanda separata, iar in contul Cumparatorului vor fi disponibile facturile de la fiecar Vanzator in parte.
  6. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord sa utilizeze forma de comunicare (telefonic, SMS sau e-mail) comunicata pe Site. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate de catre acesta sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinata de aceste erori (livrarea cu intarziere a Bunurilor, livrarea la alta adresa a Bunurilor etc).
  7. In cazul in care Cumparatorul alege ca modalitate de plata transferul bancar (OP-ul), are obligatia de a achita comanda in maxim 48 de ore. Dupa acest termen, comanda se anuleaza automat. Doar dupa confirmarea incasarii contravalorii comenzii se procedeaza la pregatirea acesteia. Confirmarea incasarii banilor va fi adusa la cunostinta Cumparatorului de catre departamentul Customer Care telefonic sau prin e-mail.

 

 1. ACCEPTAREA COMENZILOR SI FORMAREA CONTRACTULUI
  1. Dupa inregistrarea Comenzii, Cumparatorul va primi o notificare prin care se atesta aceasta si are rol de informare, nu reprezinta acceptarea Comenzii si implicit formarea unui contract cu caracter juridic obligatoriu.  Aceasta notificare se face prin e-mail si include detaliile Bunurilor comandate, costul total al Comenzii, inclusiv costurile de livrare precum si un numar de identificare al Comenzii.
  2. In maxim 48 de ore de la inregistrarea comenzii (fara a include zilele de sambata si duminica, precum si zilele libere legale), Cumparatorul va primi fie un e-mail de confirmare a disponibilitatii Bunurilor, fie va fi contactat telefonic de catre departamentul Customer Care in cazul in care Comanda se poate regasi in unul din cazurile descrise la punctul 6. In cazul indisponibilitatii telefonice a Cumparatorului, departamentului Customer Care va trimite un e-mail vis a vis de posibilele modificari ale Comenzii, fara sa modifice parametrii initiali ai acesteia, urmand sa revina si telefonic. Contractul se considera incheiat in momentul in care Clientul primeste notificarea prin care Comanda este confirmata in integralitate.
  3. Dupa primirea notificarii de confirmare a comenzii, Cumparatorul va primi o instintare via e-mail prin care va fi informat de preluarea acesteia de catre Curier avand specificat numarul documentului de transport (AWB).
  4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind, daca este cazul, documentatia care atesta garantia legala si/sau certificatul de garantie emisa/emis de catre Vanzator si/sau producatorul Bunurilor achizitionate. Acestea vor fi disponibile in contul Cumparatorului si/sau pe pagina produsului.

 

 1. ANULAREA COMENZII SI RETURNAREA PRODUSELOR

 

Disponibilitate partiala a Bunurilor comandate

 1. Daca Comanda nu poate fi onorata in totalitate de catre Vanzator(i), indiferent de motiv, Departamentul Customer Care va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitie de catre acesta la efectuarea Comenzii, care va avea urmatoarele optiuni:

 

 1. Accepta stocul existent, caz in care:
 1. Daca s-a facut plata prin ordin de plata sau prin card bancar atunci Cumparatorului ii va fi calculata si returnata diferenta de pret in maxim 14 zile calendaristice;
 2. Daca plata urma sa se faca prin ramburs, se va recalcula diferenta de pret.

In urma confirmarii, Cumparatorul va primi pe e-mail notificare despre comanda modificata.

 1. Nu accepta stocul existent, caz in care Cumparatorul are dreptul la:
 1. Eliminarea itemului din sub-comanda care formeaza Comanda Mixta;
 2. Anularea sub-comenzii, in cazul Comenzii Mixte, urmand ca Cumparatorul sa primeasca notificare cu privire la modificarea Comenzii Mixte, precum si noua suma pe care acesta trebuie sa o plateasca;
 3. Anularea intregii Comenzi.

Lipsa confirmarii Comenzii

 1. Daca Comanda nu este confirmata de catre Vanzator/comerciant, Departamentul Customer Care contacteaza Cumparatorul in vederea informarii, anularii Comenzii/sub-comenzii parte a Comenzii Mixte.

In cazul Comenzii Mixte, Cumparatorul poate opta pentru anularea sub-comenzii Vanzatorului care nu poate fi onorata, fie pentru anularea intregii Comenzi Mixte.

 Odata anulata Comanda/sub-comanda i se va returna Cumparatorului suma de bani aferenta acesteia platita prin ordin de plata sau transfer bancar in maxim 14 zile calendaristice.

Lipsa preluarii Comenzii

 1. Departamentul Customer Care contacteaza Cumparatorul in vederea informarii anularii Comenzii.
 2. In cazul Comenzii Mixte, Cumparatorul poate opta fie pentru anularea sub-comenzii Vanzatorului care nu poate fi onorata, fie pentru anularea intregii Comenzi Mixte.
 3. Odata anulata Comanda/sub-comanda, Vanzatorul/Comerciantul are obligatia de a returna Cumparatorului suma de bani aferenta acesteia platita prin ordin de plata sau transfer bancar.

 

Posibilitatea refuzului Comenzii in situatii exceptionale

 • Vanzatorul/Vanzatorii poate/pot refuza o Comanda plasata prin intermediul Site-ului in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Cumparatorul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
 • esuarea / invalidarea tranzactiei online de catre procesatorul de plati;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Cumparatorului;
 • activitatea Cumparatorului poate produce daune Site-ului /partenerilor;
 • cel putin 3 (trei) livrari consecutiv esuate din cauze care tin exclusiv de Cumparator;
 • alte motive obiective: de exemplu fara a se limita la situatia in care Cumparatorul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.
  1. Serviciile auxiliare pentru care exista date de contact ale prestatorului de servicii in dreptul Bunurilor comandate de catre Cumparator pe pagina Bunurilor respective au caracter exclusiv recomandativ.

Dreptul de retragere al Cumparatorului

 1. Potrivit dispozitiilor din Ordonanta de urgenta nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, i.e. sa returneze un Bun, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Daca este cazul, aceasta perioada de 14 zile se va calcula din ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a Bunurilor sau:
  1. data in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun achizitionat – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;
  2. data in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.
 2. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta are urmatoarele optiuni:

(i) de a completa online formularul de retur ce se regaseste pe Site la adresa [email protected]  sau la unul dintre urmatoarele numere de telefon 021.569.80.88

(ii) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprimă decizia de retragere din Contract. 

 1. In cazul exercitarii dreptului legal de retragere iar Comanda a fost achitata de catre Cumparator in prealabil, Vanzatorul prin intermediul Doraly va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Doraly de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Acest termen se poate prelungi daca Vanzaorul nu intra in posesia fizica a bunurilor returnate in perioada declarata din motive independente de el sau daca cumparatorul nu trimite o confirmare a expedierii coletului, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.
 2. Returnarea sumei se va face in lei pe datele tranzatiei initiale (in cazul platilor efectuate cu card bancar sau OP) sau prin transfer bancar intr-un cont in lei indicat de catre comparator in formularul de retur sau pe un alt support durabil, de exemplu prin e-mail, in cazul platilor ramburs.
 3. Vanzatorul, prin intermediul Doraly, nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Cumparatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita prin intermediul Site-ului.
 4. Cu exceptia cazului in care Vanzatorul, prin intermediul Doraly s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile, Vanzatorul, prin intermediul Doraly, poate amana rambursarea pana la data receptionarii Bunurilor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului conform careia acesta a trimis produsele catre Doraly, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.
 5. Cumparatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.
 6. Potrivit legislatiei aplicabile, urmatoarele categorii de Bunuri nu pot fi returnate de catre Cumparator:
  1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
  2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
  3. furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;
  4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
  6. furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  7. furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii Contractului, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 (treizeci) de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Vanzatorul nu le poate controla; contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Bunuri suplimentare;
  8. furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
  9. furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
  10. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

 

 1. FACTURAREA SI PLATA

 

 1. Facturarea Comenzii
  1. In functie de tipul de Comanda, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Prin urmare:
 • daca este vorba despre o Comanda Simpla, Cumparatorul va primi o singura factura pentru Bunurile achizitionate de la Vanzator si, separat, o factura pentru serviciul de curierat de la Doraly;
 • daca este vorba despre o Comanda Mixta, Cumparatorul va primi cate o factura de la fiecare Vanzator pentru sub-comanda aferenta si, separat, o factura pentru serviciul de curierat de la Doraly.
  1. Toate facturile de mai sus vor fi primite de catre Cumparator exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturilor in Contul Cumparatorului.
  2. Pentru o corecta comunicare a facturii/facturilor aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
  3. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Doraly, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
  4. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Doraly in Contul sau.
  5. Vanzatorul practica, pentru produsele comercializate, preturi diferite in functie de cantitatea comandata: pret per bucata, pret per set, pret per bax, pret per en-gros. Cumparatorul poate achizitiona un produs doar la unul dintre preturile expuse pe pagina de preodus, in functie de cantitatea achizitionata, factura fiscala urmand sa contina pretul/bucata din categoria de pret aleasa si numarul total de bucati achizitionate.

Formula de calcul pentru pretul total al unui produs:

P1 sau P2 sau P3 sau P4 x numarul de bucati

      P1 – pret 1; P2 – pret 2; P3 – pret 3; P4 - pret 4

 

 

 1. Plata Bunurilor
  1. Bunurile comandate pot fi platite in lei, in numerar la livrare, prin ordin de plata sau online cu cardul. Pentru platile in numerar, Doraly poate incasa de la o persoana fizica suma maxima de 10.000 lei pe zi, prevazuta in Legea nr. 70 din 2 aprilie 2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.
  2. Toate preturile indicate pe Site includ TVA si alte taxe aplicabile. Costurile de livrare vor fi evidentiate intotdeauna separat si adaugate la pretul total al Comenzii, respectiv la Bunurile comandate, cu luarea in calcul a modalitatii de facturare de mai jos.
  3. Cu exceptia cazului in care se prevede altfel in Termeni si Conditii, pretul total pe care il veti plati efectiv pentru Bunurile comandate este cel indicat in momentul inregistrarii Comenzii, anterior transmiterii acesteia in vederea procesarii de catre Vanzator(i).
  4. Costurile de livrare vor fi calculate in functie de greutatea Bunurilor comandate, respectiv de numarul kilogramelor.
  5. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, pentru plata online Doraly foloseste serviciile oferite de EuroPayment Services SRL (EU PLATESC). Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA, MAESTRO si MASTERCARD. Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru astfel de plati. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa introduceti datele necesare autorizarii tranzactiei in platforma de plati, urmand instructiunile furnizate de aceasta platforma. Tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului dumneavoastra, in cazul in care acesta este asociat unui cont in alta moneda decat Lei.
  6. Daca optati pentru plata online, dupa plasarea Comenzii, veti fi redirectionat catre pagina in care veti putea introduce datele cardului pentru a efectua plata online.
  7. La plata cu cardul, suma aferenta comenzii este blocata pe cardul dumneavoastra pana la livrarea acesteia, moment in care suma va fi incasata.
  8. Tranzactiile efectuate cu cardul sunt securizate prin metoda 3D Secured.
  9. Pe pagina EU PLATESC, puteti opta pentru stocarea datelor cardului in vederea efectuarii platilor ulterioare cu un singur CLICK (serviciul CLICK4Pay).
  10. Datele cardurilor nu sunt salvate de catre Doraly ci de catre procesatorul de plati EU PLATESC, care este autorizat sa faca acest lucru.
 2. Preturi eronate
  1. In cazul in care Doraly/Vanzatorul descopera o eroare legata de pretul unui/unor Bunuri comandate deja de catre Cumparator, departamentul Customer Care i-l va informa pe acesta cat mai curand posibil, inainte ca Vanzatorul/Vanzatorii sa confirme Comanda, despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda, prin intermediul departamentului Customer Care.
  2. În cazul în care Cumpărătorul nu poate fi contactat, într-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat în timpul procesului de comandă, Doraly va considera Comanda anulată şi Cumpărătorul va fi notificat despre aceasta prin e-mail.
  3. Daca a intervenit o eroare legata de pretul unui/unor Bunuri comandate iar Cumparatorul decide anularea Comenzii, dupa ce a fost informat cu privire la preturile corecte ale Bunurilor, iar anterior acestui moment Cumparatorul achitase deja pretul Bunurilor comandate, Vanzatorul va oferi prin intermediul Doraly o rambursare completa in cel mai scurt termen (dar nu mai mult de paisprezece (14) zile calendaristice de la anulare).
  4. In masura in care Cumparatorul nu a fost informat cu privire la preturile eronate, potrivit prevederilor din prezenta Sectiune, si Comanda a fost confirmata, Contractul valabil incheiat va fi in mod corespunzator executat si Bunurile vor fi livrate in conformitate cu prevederile Sectiunii 8.
  5. In cazul in care Bunul/Bunurile intra in sistem de Oferta Comerciala, in momentul adaugarii in cosul de cumparaturi, pretul va fi actualizat in mod automat, fiind cel din oferta comerciala. Deasemenea, in momentul in care se termina Oferta Comerciala, pretul Bunului/Bunurilor adaugate in cosul de cumparaturi se va actualiza in mod automat, revenind la pretul pretul vanzare initial.
  6. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, fara a apasa pe butonul “Finalizeaza Comanda”, nu atrage dupa sine nicio obligatie pentru Vanzator(i) sau Doraly, iar Bunul respectiv va putea fi achizitionate de catre alte persoane, fara a se garanta rezervarea acestora in favoarea Cumparatorului care a adaugat respectivele Bunuri in cosul de cumparaturi.
  7. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, fara a apasa pe butonul “Finalizeaza Comanda” nu atrage dupa sine nici o obligatie pentru Vanzator(i) sau Doraly. Exista posibilitatea modificarii pretului de comercializare a Bunului intre cele doua momente. Cumparatorul are obligatia de a verifica posibilele modificari.

 

 1. LIVRAREA SI TRANSMITEREA RISCURILOR
  1. Dupa incheierea valabila a Contractului, veti primi un SMS/e-mail care va contine numarul documentului de transport (AWB) pentru verificarea stadiului transportului, numarul si valoarea Comenzii, modalitatea de plata, precum si, dupa caz, data estimata a prestarii serviciilor solicitate de Cumparator.
  2. Livrarea se va efectua prin intermediul societatii de curierat indicata de Doraly, in termen de 72 de ore de la incheierea Contractului sau in conformitate cu termenul estimat de livrare afisat pe site, in cazul unei comenzi plasate la momentul afisarii ofertei. In ziua livrarii veti fi contactat de catre societatea de curierat, prin telefon sau SMS, la numarul de telefon mobil pe care l-ati furnizat in timpul procesului de comanda.
  3. Cu excepţia cazului în care partile au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Bunurile comandate vor fi livrate (transferul posesiei fizice sau controlul asupra acestora) către Cumparator fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nedepasind termenul legal de 30 de zile de la plasarea comenzii.
  4. Cumparatorul este exclusiv responsabil in urmatoarele situatii:
 • trebuie sa se asigure ca livrarea se poate face la adresa de livrare indicata si ca este disponibil la aceasta adresa la data livrarii pentru acceptarea Bunurilor;
 • trebuie sa verifice dimensiunile Bunurilor pe care le comanda pentru a se asigura ca este suficient spatiu la adresa de livrare pentru primirea acestora. Sub acest aspect, trebuie sa se asigure ca exista si cai de acces corespunzatoare la adresa de livrare;
 • daca livrarea nu poate avea loc deoarece accesul este insuficient sau dintr-un alt motiv pe care Vanzatorul, in mod rezonabil, nu il poate controla/prevedea, Bunurile comandate vor fi stocate 7 zile la societatea de curierat, termen in care veti fi contactat de curier pentru stabilirea detaliilor de livrare. Dupa expirarea acestui termen, Contractul va fi considerat desfiintat de plin drept, fara nicio notificare prealabila si fara interventia instantei de judecata. In cazul in care costurile aferente acestei Comenzi au fost deja achitate, suma corespunzatoare va fi integral rambursata in termen de 7 zile calendaristice de la data expirarii termenului de depozitare.
  1. La livrare, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior constatarea unui defect sau orice alta lipsa de conformitate a Bunurilor. Refuzul de semnare a documentul de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Bunurilor.
  2. Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul dobandeste posesia fizica a Bunurilor comandate. Din acest moment, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Bunurilor respectiv riscul de pierdere, pieire sau de deteriorare.
  3. In cazul in care Cumparatorul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa preia Bunurile in numele sau. Reprezentantul Cumparatorului care va prelua Bunurile trebuie sa fie o persoana cu capacitatea juridica necesara, respectiv sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi, in numele Cumparatorului, Bunurile.
  4. Livrarea se face de catre societatea de curierat, eficient si in conditii sigure, cu urmatoarele precizari:
 • Cumparatorul este de acord sa ofere in prealabil cat mai multe detalii despre caracteristicile speciale ale locului de livrare pentru a se asigura ca livrarea poate sa aiba loc. De exemplu, daca exista restrictii cu privire la acces sau parcare, etajul la care trebuie livrate Bunurile sau daca exista usi inguste, scari in spirala;
 • Livrarea va avea loc in sistem de curierat door-to-door;
 • La livrare, Cumparatorul va verifica starea ambalajului si numarul corect de pachete livrate. In cazul in care exista deteriorari evidente sau sunt Bunuri lipsa sau incorecte, aceste constatari vor fi inregistrate in documentele de livrare. Articolele lipsa vor fi livrate gratuit; articolele deteriorate/incorecte vor fi returnate si vor fi, de asemenea, inlocuite si livrate gratuit sau li se va returna contravaloarea la cerere conform politii de retur. Pentru orice problema aparuta in procesul de livrare, Cumparatorul va contacta Doraly la unul dintre numerele de telefon 021.569.80.88, ori la adresa de e-mail [email protected] .

 

 1. GARANTIILE BUNURILOR

 

 1. Cumparatorul va primi la livrare toate documentele de garantie aferente fiecarui Bun care beneficiaza de garantie legala/suplimentara (daca beneficiaza), cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia Bunurilor achizitionate este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe documentul de garantie aferent Bunului.
 2. Documentele de garantie se vor regasi in contul Cumparatorului de pe Site, care va detine o evidenta a acestora, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
 3. Produsele comercializate online de către Vanzator beneficiază de garanția prevăzuta imperativ de lege în favoarea consumatorului.
 4. Politica de review-uri, comentarii, intrebari si raspunsuri
  1. Cumparatorii pot inscrie review-uri, comentarii, intrebari si raspunsuri in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise de catre acestia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 • se vor referi exclusiv la caracteristicile si modul de folosire al Bunurilor achizitionate/intentionate a fi achizitionate/returnate;
 • se va folosi limba romana sau limba engleza;
 • limbajul nu va fi ofensator, jignitor sau discriminatoriu la adresa altor Cumparatori;
 • sa nu foloseasca aceste sectiuni in alte scopuri, e.g. de marketing, publicitate etc.;
 • informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa nu divulge si sa nu incerce obtinerea de date personale ale unor terti;
 • sa nu utilizeze review-ul/comentariul/intrebarea/raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul.
  1. In momentul inregistrarii unui anumit review/comentariu/intrebare/raspuns pe Site, Cumparatorii acorda Doraly o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Doraly de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
  2. Cumparatorii au si posibilitatea adaugarii unui rating in dreptul review-urilor, precum si a unor imagini foto/material video, acestea din urma urmand a indeplini urmatoarele conditii:
 • imagini si/sau videoclipurile se refera exclusiv la Bunul achizitionat/ returnat/ intentionat a fi achizitionat;
 • imaginile si/sau videoclipurile respecta intru totul legislatia drepturilor de autor;
 • imaginile si/sau videoclipurile nu vor avea un caracter violent/agresit, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, an orientarii sexuale sau politice;
 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
 • fisierele incarcate nu vor face referire si nu vor include niciun fel de informatii privind (i) platforme similare cu Marketplace Doraly; si (ii) site-ul oficial al Vanzatorului.
  1. Doraly actioneaza in calitate de moderator avand dreptul in cazul in care cele de mai sus sunt inculcate de catre Cumparator:
 • la eliminarea review-ului/comentariului/intrebarii sau raspunsui semnalat si dovedit a incalca conditiile de mai sus;
 • suspendarea Contului Cumparatorului in cazul unor abateri repetate (i.e. minim 2 eliminari consecutive) sau o abatere grava constand intr-un caracter vadit contrar regulilor de mai sus.

 

 1. Politica de solutionare a sesizarilor si reclamatiilor
  1. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul Site-ului nostru. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
  2. În temeiul prevederilor legale în vigoare, beneficiați de dreptul de retragere din Contractul încheiat cu Doraly/Vanzatorul. Dreptul de retragere reprezintă posibilitatea dumneavoastră de a returna Bunurile achiziționate prin Comanda. Toate informațiile relevante pentru exercitarea concretă a dreptului de retragere sunt prevăzute în Politica de retur disponibilă în secțiunea intitulată Politica de retur Doraly .

 

 1. Legislatia aplicabila si jurisdictie
  1. Utilizarea Site-ului, transmiterea comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Site-ului sunt guvernate de legislatia romana.
  2. Orice litigiu care rezulta din sau in legatura cu folosirea site-ului web sau in legatura cu o Comanda/un Contract va fi supus instantelor competente din Romania.

 

 

 

 

TERMENI SI CONDITII GENERALE VALABILE PENTRU PERSOANE JURIDICE

 

 1. INTRODUCERE
 2. INFORMATII DESPRE SERVICIUL DORALY MARKETPLACE
 3. INREGISTRAREA UNUI CONT
 4. INREGISTRAREA COMENZII
 5. ACCEPTAREA COMENZILOR SI FORMAREA CONTRACTULUI
 6. ANULAREA COMENZII SI RETURNAREA PRODUSELOR
 7. FACTURAREA SI PLATA:
  1. FACTURAREA
  2. PLATA
  3. ERORI LEGATE DE PRETURI
 8. LIVRAREA SI TRANSMITEREA RISCURILOR
 9. GARANTIILE BUNURILOR
 10. POLITICA DE REVIEW-uri, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI
 11. POLITICA DE SOLUTIONARE A SESIZARILOR SI RECLAMATIILOR
 12. LEGISLATIA APLICABILA SI JURISDICTIE

 

 1. INTRODUCERE

Acest site este operat de Doraly Marketplace S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Comuna Afumati, Soseaua Bucuresti-Urziceni nr.16, pavilion P5, etaj, biroul nr. 66, Judet Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/74/2018, cod unic de inregistrare fiscala 38673179 (denumita in continuare "Doraly"), numar de telefon 021.569.80.88 si adresa de e-mail [email protected]

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a acestui site web si conditiile de achizitionare a produselor si serviciilor comercializate prin intermediul acestui site web (denumit in continuare “Termenii si Conditiile”) in raport cu persoanele fizice care acceseaza acest site web.

Politica de cookies si Politica privind Protectia Datelor cu Caracter Personal care se gasesc pe Site, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si Conditii.

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a utiliza acest site web si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.

Doraly isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile. Orice modificari aduse Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest site web. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Daca aveti orice intrebari cu privire la Termeni si Conditii, va rugam sa contactati un consilier Doraly prin Departamentul Customer Care la numerele de telefon 021.569.80.88 sau la adresa de email [email protected]

1.1 Definitii

Termenii si Conditiile se vor aplica tuturor vanzarilor de Bunuri comercializate prin Marketplace Doraly, prin intermediul site-ului. In cuprinsul Termenilor si Conditiilor, termenii de mai jos vor avea urmatoarea semnificatie:

Bun

orice produs, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Comanda

oricare dintre Comanda Simpla sau Comanda Mixta.

Comanda Simpla

comanda inregistrata prin mijloacele puse la dispozitie de Marketplace Doraly de catre Cumparator formata exclusiv din Bunuri comercializate de singur Vanzator.

Comanda Mixta

comanda inregistrata prin mijloacele puse la dispozitie de Marketplace Doraly de catre Cumparator formata din mai multe sub-comenzi ale mai multor Vanzatori, fiecare sub-comanda fiind formata exclusiv din Bunuri comercializate de un singur Vanzator.

Sub-comanda

comanda inregistrata prin mijloacele puse la dispozitie de Marketplace Doraly de catre Cumparator formata din mai multe comenzi mixte ale mai multor Vanzatori, fiecare sub-comanda fiind formata exclusiv din Bunuri comercializate de un singur Vanzator.

Cont

sectiune din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola aleasa de catre Cumparator care permite acestuia transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul acestuia in Site (istoricul comenzilor, comenzi in derulare, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Contract

contract la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Cumparator

persoana fizica care isi face un Cont in Site sau se inregistreaza prin retelele de socializare si inregistreaza sau initiaza procesul de inregistrare a unei Comenzi.

Departamentul Customer Care

departamentul din cadrul Doraly care preia orice cerere, solicitare, reclamatie, comunicare sau observatie de la Cumparator.

Doraly

este denumirea comerciala a Doraly Marketplace S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Comuna Afumati, Soseaua Bucuresti-Urziceni nr.16, pavilion P5, etaj, biroul nr. 66, Judet Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/74/2018, cod unic de inregistrare fiscala 38673179

Marketplace Doraly

platforma online pe care Vanzatorul isi comercializeaza Bunurile.

Newsletter

mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament juridic obligatoriu din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Sectiune

o sectiune de pe Site.

Site

domeniul doraly.ro si subdomeniile acestuia.

Vanzator

orice furnizor de Bunuri prin Doraly Marketplace.

1.2 Drepturile de proprietate intelectuala

Intregul continut de pe Site care include, dar nu se limiteaza la, toate imaginile, logo-urile, reprezentarile stilizate, simbolurile, textul si/sau continutul video/multimedia incluse pe Site in orice moment, sunt proprietatea exclusiva a Doraly si/sau a furnizorilor sai, inclusiv Vanzatorul (dupa caz), care detin toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect in legatura cu acesta.

Indiferent daca este vorba despre scopuri personale sau comerciale, nicio persoana fizica care are sau obtine acces la continutul de pe Site, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Doraly (electronic, telefonic, etc), indiferent daca acesta utilizeaza Site-ul prin inregistrarea unui Cont sau fara Cont nu este indreptatita, fara acordul prealabil dat in forma scrisa in mod expres de catre Doraly, la:

   1. copierea, transmiterea prin orice mod, publicarea, transferul, modificarea, utilizarea, referirea la, prezentarea si/sau includerea oricarei parti sau a intregului continut de pe Site in orice alt continut/context in cadrul sau in afara Site-ului;
   2. eliminarea partiala sau totala a simbolurilor, logourilor si oricaror altor reprezentari grafice care semnifica dreptul de autor al Doraly asupra continutului;
   3. transferul, vanzarea, comercializarea in orice mod a unor documente/materiale redactate/realizate prin reproducerea, modificarea, utilizarea sau afisarea continutului.

Pentru evitarea oricarui dubiu, Doraly isi rezerva dreptul unilateral de a interzice oricarei persoane fizice care are acces la Site orice asemenea utilizare ori de cate ori o considera contrara prevederilor din acest Document, fara a fi obligat sa motiveze sau sa justifice in orice mod aceasta decizie.

Doraly poate oferi oricarei persoane fizice care are acces la Site dreptul de a utiliza o parte/anumite informatii din continutul de pe Site printr-un contract.

Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentele Termeni si Conditii sau de un contract cu privire la dreptul de utilizare a Continutului incheiat intre Doraly si persoana fizica potrivit prevederii de mai sus din aceasta Sectiune, in cazul in care acesta a fost incheiat.

Prevederile din aceasta Sectiune se vor aplica in egala masura oricarui continut transmis persoanei fizice de catre Doraly prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil.

 

 1. INFORMATII DESPRE SERVICIUL DORALY MARKETPLACE
  1. Doraly ia toate măsurile pentru ca informaţiile publicate pe Site, inclusiv descrierea Produselor şi a Serviciilor, precum și preţurile listate, să fie, în orice moment, corecte şi complete. Cu toate acestea, se pot face și greşeli. În asemenea situații, Doraly/Vanzatorul va încerca să înlăture toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil. În cazul în care Doraly constată că eroarea respectivă a afectat/influențat Comanda dumneavoastră sau Contractul valabil încheiat, va încerca să vă informeze în cel mai scurt timp posibil, oferindu-vă atât posibilitatea reconfirmării Comenzii/a Contractului, cât și posibilitatea anulării acesteia/acestuia.
  2. Va rugam sa aveti in vedere ca achizitionarea produselor pe internet ofera o experienta diferita de cea din offline. In special, trebuie sa stiti ca:
 • culorile Bunurilor, astfel cum sunt prezentate pe pagina web, pot fi diferite in realitate, pentru ca depind de mai multi factori, inclusiv, dar fara a se limita la, setarile monitorului dumneavoastra;
 • dimensiunile si forma Bunurilor pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar in imaginile disponibile pe pagina web. De aceea, va rugam sa aveti in vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca marimea reala a fiecarui Bun sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Bun;
 • fotografiile si imaginile de pe pagina web au doar rol ilustrativ/orientativ.
 • Bunurile vor fi livrate numai în măsura în care sunt disponibile, existând astfel riscul ca Doraly/Vanzatorul să nu poată livra Comanda. De asemenea, Vanzatorul își rezervă dreptul de a retrage orice Produs de la vânzare, în orice moment. În asemenea situații, singura responsabilitate a Vanzatorului față de dumneavoastră este rambursarea integrală a sumelor plătite pentru respectivele Bunuri pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare, in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice.
 • Doraly/Vanzatorul depune toate eforturile pentru a livra Bunurile catre Cumpărător în conformitate cu termenul de livrare (maxim 72 de ore din momentul confirmarii comenzii), dar nu mai tarziu de 30 de zile conform legii. Menționăm că toate informațiile cu privire la livrare oferite de Doraly Marketplace (pe Site, la telefon sau prin e-mail) sunt doar cu titlu estimativ şi, de aceea, pot varia de la caz la caz. Vă rugăm să consultați Punctul 8 pentru mai multe informaţii despre livrare;
  1. Securitatea Site-ului
 • Nu este permisa utilizarea acestui Site in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv. Sunt interzise incercarile de acces neautorizat la acest Site, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest site web. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor va angajati sa nu atacati acest Site prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuita a serviciului.
 • Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale si va determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza acest Site.
 • Doraly, desi depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigura pe pagina sa web, nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari.
 • Cumparatorul folosetse Site-ul pe riscul propriu, Doraly nefiind in niciun fel responsabila pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. Doraly nu raspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site, fara ca prin aceasta prevedere sa fie afectate drepturile de care beneficiaza Cumparatorul, in temeiul legii, in calitate de consumator. Astfel, este in avantajul Cumparatorului sa se asigure ca are instalate sisteme adecvate de aparare, menite sa protejeze calculatorul cu care acceseaza Site-ul de virusi si/sau orice alt continut daunator.
 • Vanzatorul are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea online a Bunurilor, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara notificare prealabila iar Doraly nu va fi responsabila pentru nicio modificare, suspendare sau intrerupere a disponibilitatii Bunurilor respective de catre Vanzator fara ca prin aceasta prevedere sa se aduca atingere drepturilor pe care legea le recunoaste consumatorilor. De asemenea, Comenzile online valabil confirmate, anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse de catre Vanzator, vor fi in mod corespunzator executate fata de Cumparator.
 • Orice link-uri catre alte site-uri web sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar Doraly nu isi asuma in niciun fel responsabilitatea pentru continutul acestor site-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.
 • Doraly va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, parolei si tuturor celorlalte detalii in legatura cu contul creat pe Site. Cu toate acestea, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca informatiile privind contul creat pe Site raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor sunteti de acord sa informati Doraly in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului dumneavoastra este in pericol.
 • Cumparatorul poate face o Comanda valabila pe Site numai daca a implinit la data plasarii Comenzii varsta de 18 ani.
 • Bunurile sunt livrate exclusiv pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de e-mail valabila/activa si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta.
 • Comercializarea online a Bunurilor are loc atat in sistem en-detail (comert cu amanuntul), cat si en-gros (comert cu ridicata).

 

 1. INREGISTRAREA UNUI CONT (INREGISTRAREA PE SITE)

In momentul in care vizitati Site-ul, chiar daca nu achizitionati Bunuri, aveti calitatea de utilizator.

- Pentru a va inregistra in Cont trebuie sa il creati in prealabil. Puteti gasi informatiile necesare cu privire la inregistrare in Sectiunea "Informatii clienti", subcapitolul "Contul meu". In cont se va pastra istoricul Comenzilor, precum si datele de facturare/livrare.

- In urma inregistrarii, veti primi pe e-mail o notificare cu datele contului de utilizator pe care le puteti folosi la autentificarile ulterioare.

Doraly poate refuza solicitarea de inregistrare in masura in care constata ca informatiile furnizate sunt in mod vadit neconforme cu realitatea.

 

 1. INREGISTRAREA UNEI COMENZI
  1. Cumparatorul poate adauga Bunuri in cosul de cumparaturi de pe Site, in limita stocului disponibil pentru acele Bunuri indicate pe Site, urmand daca doreste inregistrarea Comenzii sa apese pe butonul “Finalizeaza Comanda”.
  2. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, fara a apasa pe butonul “Finalizeaza Comanda”, nu atrage dupa sine nicio obligatie pentru Vanzator(i) sau Doraly, iar Bunurile respective vor putea fi achizitionate de catre alte persoane, fara a se garanta rezervarea acestora in favoarea Cumparatorului care a adaugat respectivele Bunuri in cosul de cumparaturi.
  3. Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in Site dupa cum urmeaza: “in stoc magazin”.
  4. Pentru evitarea oricarui dubiu, Cumparatorul poate pune in cos Bunuri apartinand unui singur Vanzator sau mai multor Vanzatori. In acest ultim caz, toata comanda va fi inregistrata si tratata unitar, in sensul in care Cumparatorului ii va fi livrata o singura Comanda, continand Bunurile de la toti Vanzatorii iar in contul Cumparatorului vor fi disponibile facturile de la fiecare Vanzator in parte.
  5. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord sa utilizeze forma de comunicare (telefonic, SMS sau e-mail) comunicata pe Site. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate de catre acesta sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinata de aceste erori (livrarea cu intarziere a Bunurilor, livrarea la alta adresa a Bunurilor etc).
  6. In cazul in care Cumparatorul alege ca modalitate de plata transferul bancar (OP-ul), are obligatia de a achita comanda in maxim 48 de ore. Dupa acest termen, comanda se anuleaza automat. Doar dupa confirmarea incasarii contravalorii comenzii se procedeaza la pregatirea acesteia. Confirmarea incasarii banilor va fi adusa la cunostinta Cumparatorului de catre departamentul Customer Care telefonic sau prin e-mail.

 

 1. ACCEPTAREA COMENZILOR SI FORMAREA CONTRACTULUI
  1. Dupa inregistrarea Comenzii, Cumparatorul va primi o notificare prin care se atesta aceasta si are rol de informare, nu reprezinta acceptarea Comenzii si implicit formarea unui contract cu caracter juridic obligatoriu.  Aceasta notificare se face prin e-mail si include detaliile Bunurilor comandate, costul total al Comenzii, inclusiv costurile de livrare precum si un numar de identificare al Comenzii.
  2. In maxim 48 de ore de la inregistrarea comenzii (fara a include zilele de sambata si duminica, precum si zilele libere legale), Cumparatorul va primi fie un e-mail de confirmare a disponibilitatii Bunurilor, fie va fi contactat telefonic de catre departamentul Customer Care in cazul in care Comanda se poate regasi in unul din cazurile descrise la punctul 6. In cazul indisponibilitatii telefonice a Cumparatorului, departamentului Customer Care va trimite un e-mail vis a vis de posibilele modificari ale Comenzii, fara sa modifice parametrii initiali ai acesteia, urmand sa revina si telefonic. Contractul se considera incheiat in momentul in care Clientul primeste notificarea prin care Comanda este confirmata in integralitate.
  3. Dupa primirea notificarii de confirmare a comenzii, Cumparatorul va primi o instintare via e-mail prin care va fi informat de preluarea acesteia de catre Curier avand specificat numarul documentului de transport (AWB).
  4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind, daca este cazul, documentatia care atesta garantia legala si/sau certificatul de garantie emisa/emis de catre Vanzator si/sau producatorul Bunurilor achizitionate. Acestea vor fi disponibile in contul Cumparatorului si/sau pe pagina produsului.

 

 1. ANULAREA COMENZII SI RETURNAREA PRODUSELOR

Disponibilitate partiala a Bunurilor comandate

  1. Daca Comanda nu poate fi onorata in totalitate de catre Vanzator(i), indiferent de motiv, Departamentul Customer Care va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitie de catre acesta la efectuarea Comenzii, care va avea urmatoarele optiuni:
 1. Accepta stocul existent, caz in care:
 2. Daca s-a facut plata prin ordin de plata sau prin card bancar atunci Cumparatorului ii va fi calculata si returnata diferenta de pret in maxim 14 zile calendaristice;
 3. Daca plata urma sa se faca prin ramburs, se va recalcula diferenta de pret.

In urma confirmarii, Cumparatorul va primi pe e-mail notificare despre comanda modificata.

 1. Nu accepta stocul existent, caz in care Cumparatorul are dreptul la:
 1. Eliminarea itemului din sub-comanda care formeaza Comanda Mixta;
 2. Anularea sub-comenzii, in cazul Comenzii Mixte, urmand ca Cumparatorul sa primeasca notificare cu privire la modificarea Comenzii Mixte, precum si noua suma pe care acesta trebuie sa o plateasca;
 3. Anularea intregii Comenzi.

Lipsa confirmarii Comenzii

  1. Daca Comanda nu este confirmata de catre Vanzator/comerciant, Departamentul Customer Care contacteaza Cumparatorul in vederea informarii, anularii Comenzii/sub-comenzii parte a Comenzii Mixte.

In cazul Comenzii Mixte, Cumparatorul poate opta pentru anularea sub-comenzii Vanzatorului care nu poate fi onorata, fie pentru anularea intregii Comenzi Mixte.

 Odata anulata Comanda/sub-comanda i se va returna Cumparatorului suma de bani aferenta acesteia platita prin ordin de plata sau transfer bancar in maxim 14 zile calendaristice.

Lipsa preluarii Comenzii

  1. Departamentul Customer Care contacteaza Cumparatorul in vederea informarii anularii Comenzii.
  2. In cazul Comenzii Mixte, Cumparatorul poate opta fie pentru anularea sub-comenzii Vanzatorului care nu poate fi onorata, fie pentru anularea intregii Comenzi Mixte.
  3. Odata anulata Comanda/sub-comanda, Vanzatorul/Comerciantul are obligatia de a returna Cumparatorului suma de bani aferenta acesteia platita prin ordin de plata sau transfer bancar.

 

Posibilitatea refuzului Comenzii in situatii exceptionale

  1. Vanzatorul/Vanzatorii poate/pot refuza o Comanda plasata prin intermediul Site-ului in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Cumparatorul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
 • esuarea / invalidarea tranzactiei online de catre procesatorul de plati;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Cumparatorului;
 • activitatea Cumparatorului poate produce daune Site-ului /partenerilor;
 • cel putin 3 (trei) livrari consecutiv esuate din cauze care tin exclusiv de Cumparator;
 • alte motive obiective: de exemplu fara a se limita la situatia in care Cumparatorul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.
  1. Serviciile auxiliare pentru care exista date de contact ale prestatorului de servicii in dreptul Bunurilor comandate de catre Cumparator pe pagina Bunurilor respective au caracter exclusiv recomandativ.

 

 1. FACTURAREA SI PLATA
 2. Facturarea Comenzii
  1. In functie de tipul de Comanda, obligatia Cumparatorului este sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Prin urmare:
 • daca este vorba despre o Comanda Simpla, Cumparatorul va primi o singura factura pentru Bunurile achizitionate de la Vanzator si, separat, o factura pentru serviciul de curierat de la Doraly;
 • daca este vorba despre o Comanda Mixta, Cumparatorul va primi cate o factura de la fiecare Vanzator pentru sub-comanda aferenta si, separat, o factura pentru serviciul de curierat de la Doraly.
  1. Toate facturile de mai sus vor fi primite de catre Cumparator exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturilor in Contul Cumparatorului.
  2. Pentru o corecta comunicare a facturii/facturilor aferente Comenzii, Cumparatorului ii revine obligatia de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
  3. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Doraly, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
  4. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Doraly in Contul sau.
  5. Vanzatorul practica, pentru produsele comercializate, preturi diferite in functie de cantitatea comandata: pret per bucata, pret per set, pret per bax, pret per en-gros. Cumparatorul poate achizitiona un produs doar la unul dintre preturile expuse, factura fiscala urmand sa contina pretul din unitatea de pret aleasa in functie de cantitatea comandata.

Formula de calcul pentru pretul total al unui produs:

P1 sau P2 sau P3 sau P4 x numarul de bucati

      P1 – pret 1; P2 – pret 2; P3 – pret 3; P4 - pret 4

 

 1. Plata Bunurilor
  1. Bunurile comandate pot fi platite in lei, in numerar la livrare, prin ordin de plata sau online cu cardul. Pentru platile in numerar, Doraly poate incasa de la o persoana juridica suma maxima de 5.000 lei pe zi, prevazuta in Legea nr. 70 din 2 aprilie 2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.
  2. Toate preturile indicate pe Site includ TVA si alte taxe aplicabile. Costurile de livrare vor fi evidentiate intotdeauna separat si adaugate la pretul total al Comenzii, respectiv la Bunurile comandate, cu luarea in calcul a modalitatii de facturare de mai jos.
  3. Cu exceptia cazului in care se prevede altfel in Termeni si Conditii, pretul total pe care il veti plati efectiv pentru Bunurile comandate este cel indicat in momentul inregistrarii Comenzii, anterior transmiterii acesteia in vederea procesarii de catre Vanzator(i).
  4. Costurile de livrare vor fi calculate in functie de greutatea Bunurilor comandate, respectiv de numarul kilogramelor.
  5. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, pentru plata online Doraly foloseste serviciile oferite de EuroPayment Services SRL (EU PLATESC). Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA, MAESTRO si MASTERCARD. Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru astfel de plati. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa introduceti datele necesare autorizarii tranzactiei in platforma de plati, urmand instructiunile furnizate de aceasta platforma. Tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului dumneavoastra, in cazul in care acesta este asociat unui cont in alta moneda decat Lei.
  6. Daca optati pentru plata online, dupa plasarea Comenzii, veti fi redirectionat catre pagina in care veti putea introduce datele cardului pentru a efectua plata online.
  7. La plata cu cardul suma aferenta comenzii este blocata pe cardul dumneavoastra pana la livrarea comenzii, moment in care suma va fi incasata.
  8. Tranzactiile efectuate cu cardul sunt securizate prin metoda 3D Secured.
  9. Pe pagina EU PLATESC, puteti opta pentru stocarea datelor cardului in vederea efectuarii platilor ulterioare cu un singur CLICK (serviciul CLICK4Pay).
  10. Datele cardurilor nu sunt salvate de catre Doraly ci de catre procesatorul de plati EU PLATESC, care este autorizat sa faca acest lucru.

 

 1. Preturi eronate
  1. In cazul in care Doraly/Vanzatorul descopera o eroare legata de pretul unui/unor Bunuri comandate deja de catre Cumparator, departamentul Customer Care i-l va informa pe acesta cat mai curand posibil, inainte ca Vanzatorul/Vanzatorii sa confirme Comanda, despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda, prin intermediul departamentului Customer Care.
  2. În cazul în care Cumpărătorul nu poate fi contactat, într-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat în timpul procesului de comandă, Doraly va considera Comanda anulată şi Cumpărătorul va fi notificat despre aceasta prin e-mail.
  3. Daca a intervenit o eroare legata de pretul unui/unor Bunuri comandate iar Cumparatorul decide anularea Comenzii, dupa ce a fost informat cu privire la preturile corecte ale Bunurilor, iar anterior acestui moment Cumparatorul achitase deja pretul Bunurilor comandate, Vanzatorul va oferi prin intermediul Doraly o rambursare completa in cel mai scurt termen (dar nu mai mult de paisprezece (14) zile calendaristice de la anulare).
  4. In masura in care Cumparatorul nu a fost informat cu privire la preturile eronate, potrivit prevederilor din prezenta Sectiune, si Comanda a fost confirmata, Contractul valabil incheiat va fi in mod corespunzator executat si Bunurile vor fi livrate in conformitate cu prevederile Sectiunii 8.
  5. In cazul in care Bunul/Bunurile intra in sistem de Oferta Comerciala, in momentul adaugarii in cosul de cumparaturi, pretul va fi actualizat in mod automat, fiind cel din oferta comerciala. Deasemenea, in momentul in care se termina Oferta Comerciala, pretul Bunului/Bunurilor adaugate in cosul de cumparaturi se va actualiza in mod automat, revenind la pretul pretul vanzare initial.
  6. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, fara a apasa pe butonul “Finalizeaza Comanda”, nu atrage dupa sine nicio obligatie pentru Vanzator(i) sau Doraly, iar Bunul respectiv va putea fi achizitionate de catre alte persoane, fara a se garanta rezervarea acestora in favoarea Cumparatorului care a adaugat respectivele Bunuri in cosul de cumparaturi.
  7. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, fara a apasa pe butonul “Finalizeaza Comanda” nu atrage dupa sine nici o obligatie pentru Vanzator(i) sau Doraly. Exista posibilitatea modificarii pretului de comercializare a Bunului intre cele doua momente. Cumparatorul are obligatia de a verifica posibilele modificari.

 

 1. LIVRAREA SI TRANSMITEREA RISCURILOR
  1. Dupa incheierea valabila a Contractului, veti primi un SMS/e-mail care va contine numarul documentului de transport (AWB) pentru verificarea stadiului transportului, numarul si valoarea Comenzii, modalitatea de plata, precum si, dupa caz, data estimata a prestarii serviciilor solicitate de Cumparator.
  2. Livrarea se va efectua prin intermediul societatii de curierat indicata de Doraly, in termen de 72 de ore de la incheierea Contractului. In ziua livrarii veti fi contactat de catre societatea de curierat, prin telefon sau SMS, la numarul de telefon mobil pe care l-ati furnizat in timpul procesului de comanda.
  3. Cu excepţia cazului în care partile au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Bunurile comandate vor fi livrate (transferul posesiei fizice sau controlul asupra acestora) către Cumparator fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nedepasind termenul legal de 30 de zile de la plasarea comenzii.
  4. Cumparatorul este exclusiv responsabil in urmatoarele situatii:
 • trebuie sa se asigure ca livrarea se poate face la adresa de livrare indicata si ca este disponibil la aceasta adresa la data livrarii pentru acceptarea Bunurilor;
 • trebuie sa verifice dimensiunile Bunurilor pe care le comanda pentru a se asigura ca este suficient spatiu la adresa de livrare pentru primirea acestora. Sub acest aspect, trebuie sa se asigure ca exista si cai de acces corespunzatoare la adresa de livrare;
 • daca livrarea nu poate avea loc deoarece accesul este insuficient sau dintr-un alt motiv pe care Vanzatorul, in mod rezonabil, nu il poate controla/prevedea, Bunurile comandate vor fi stocate 7 zile la societatea de curierat, termen in care veti fi contactat de curier pentru stabilirea detaliilor de livrare. Dupa expirarea acestui termen, Contractul va fi considerat desfiintat de plin drept, fara nicio notificare prealabila si fara interventia instantei de judecata. In cazul in care costurile aferente acestei Comenzi au fost deja achitate, suma corespunzatoare va fi integral rambursata in termen de 7 zile calendaristice de la data expirarii termenului de depozitare.
  1. La livrare, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior constatarea unui defect sau orice alta lipsa de conformitate a Bunurilor. Refuzul de semnare a documentul de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Bunurilor.
  2. Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul dobandeste posesia fizica a Bunurilor comandate. Din acest moment, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Bunurilor respectiv riscul de pierdere, pieire sau de deteriorare.
  3. In cazul in care Cumparatorul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa preia Bunurile in numele sau. Reprezentantul Cumparatorului care va prelua Bunurile trebuie sa fie o persoana cu capacitatea juridica necesara, respectiv sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi, in numele Cumparatorului, Bunurile.
  4. Livrarea se face de catre societatea de curierat, eficient si in conditii sigure, cu urmatoarele precizari:
 • Cumparatorul este de acord sa ofere in prealabil cat mai multe detalii despre caracteristicile speciale ale locului de livrare pentru a se asigura ca livrarea poate sa aiba loc. De exemplu, daca exista restrictii cu privire la acces sau parcare, etajul la care trebuie livrate Bunurile sau daca exista usi inguste, scari in spirala;
 • Livrarea va avea loc in sistem de curierat door-to-door;
 • La livrare, Cumparatorul va verifica starea ambalajului si numarul corect de pachete livrate. In cazul in care exista deteriorari evidente sau sunt Bunuri lipsa sau incorecte, aceste constatari vor fi inregistrate in documentele de livrare. Articolele lipsa vor fi livrate gratuit; articolele deteriorate/incorecte vor fi returnate si vor fi, de asemenea, inlocuite si livrate gratuit sau li se va returna contravaloarea la cerere conform politii de retur. Pentru orice problema aparuta in procesul de livrare, Cumparatorul va contacta Doraly la unul dintre numerele de telefon 021.569.80.88, ori la adresa de e-mail [email protected] .

 

 1. GARANTIILE BUNURILOR
  1. Cumparatorul va primi la livrare toate documentele de garantie aferente fiecarui Bun care beneficiaza de garantie legala/suplimentara (daca beneficiaza), cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia Bunurilor achizitionate este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe documentul de garantie aferent Bunului.
  2. Documentele de garantie se vor regasi in contul Cumparatorului de pe Site, care va detine o evidenta a acestora, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
  3. Produsele comercializate online de către Vanzator beneficiază de garanția prevăzuta imperativ de lege în favoarea consumatorului. 
 2. Politica de review-uri, comentarii, intrebari si raspunsuri
  1. Cumparatorii pot inscrie review-uri, comentarii, intrebari si raspunsuri in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise de catre acestia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 • se vor referi exclusiv la caracteristicile si modul de folosire al Bunurilor achizitionate/intentionate a fi achizitionate/returnate;
 • se va folosi limba romana sau limba engleza;
 • limbajul nu va fi ofensator, jignitor sau discriminatoriu la adresa altor Cumparatori;
 • sa nu foloseasca aceste sectiuni in alte scopuri, e.g. de marketing, publicitate etc.;
 • informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa nu divulge si sa nu incerce obtinerea de date personale ale unor terti;
 • sa nu utilizeze review-ul/comentariul/intrebarea/raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul.
  1. In momentul inregistrarii unui anumit review / comentariu / intrebare / raspuns pe Site, Cumparatorii acorda Doraly o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Doraly de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
  2. Cumparatorii au si posibilitatea adaugarii unui rating in dreptul review-urilor, precum si a unor imagini foto/material video, acestea din urma urmand a indeplini urmatoarele conditii:
 • imagini si/sau videoclipurile se refera exclusiv la Bunul achizitionat/ returnat/ intentionat a fi achizitionat;
 • imaginile si/sau videoclipurile respecta intru totul legislatia drepturilor de autor;
 • imaginile si/sau videoclipurile nu vor avea un caracter violent/agresit, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
 • fisierele incarcate nu vor face referire si nu vor include niciun fel de informatii privind (i) platforme similare cu Marketplace Doraly; si (ii) site-ul oficial al Vanzatorului.
  1. Doraly actioneaza in calitate de moderator avand dreptul in cazul in care cele de mai sus sunt inculcate de catre Cumparator:
 • la eliminarea review-ului/comentariului/intrebarii sau raspunsui semnalat si dovedit a incalca conditiile de mai sus;
 • suspendarea Contului Cumparatorului in cazul unor abateri repetate (i.e. minim 2 eliminari consecutive) sau o abatere grava constand intr-un caracter vadit contrar regulilor de mai sus.
 1. Politica de solutionare a sesizarilor si reclamatiilor
  1. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul Site-ului nostru. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
  2. Dreptul de retragere reprezintă posibilitatea dumneavoastră de a returna Bunurile achiziționate prin Comanda. Toate informațiile relevante pentru exercitarea concretă a dreptului de retragere sunt prevăzute în Politica de retur disponibilă în secțiunea intitulată Conditii generale de retur si Politica de retur Doraly.
 2. Legislatia aplicabila si jurisdictie
  1. Utilizarea Site-ului, transmiterea comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Site-ului sunt guvernate de legislatia romana.
  2. Orice litigiu care rezulta din sau in legatura cu folosirea site-ului web sau in legatura cu o Comanda/un Contract va fi supus instantelor competente din Romania.