60,00 lei
Ultimele 4 produse
60 puncte

ABC de nutritie - Dr. Mihaela Bilic (editie cu autograf)

Brand: Curtea Veche

Cod produs: 06-15-07-00459

60,00 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 5% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Lun, 6 mai - Mar, 7 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii ABC de nutritie - Dr. Mihaela Bilic (editie cu autograf)
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 60 puncte
Doraly Plus

Descriere ABC de nutritie - Dr. Mihaela Bilic (editie cu autograf)

ABC de nutritie - Dr. Mihaela Bilic (editie cu autograf)

Prima carte pentru copii scrisa de un medic nutritionist.

ABECEDAR DE NUTRITIE PENTRU OAMENI MICI SI MARI

- Coltul bucatarului • Detectivii de etichete;
- Hocus-pocus cu mancarea • Meserii pe energii;
- Tu de ce mananci? • Farfuria ideala;
- Scoala Gustului • Dictionar culinar;
- Rafinat sau integral • Tot zaharul e la fel; 
- Piramida alimentara • Calendar de echilibru; 
- Obiceiuri bune de mancat • Test de bun gust.

Relatia unui copil cu mancarea se construieste in copilarie. Atunci invata ce inseamna foamea si pofta, descopera placerea de a manca, incepe sa-si recunoasca nevoile corpului, sa stie ce rol au alimentele. Dar un copil nu poate sa-si construiasca singur o dieta diversificata si echilibrata, nu stie sa se protejeze de supraoferta alimentara, nu reuseste sa identifice corect produsele. Pentru asta are nevoie de familie, de educatie, de scoala, de informatie, de carti… si de un abecedar de nutritie! - dr. MIHAELA BILIC, medic nutritionist

Vrei sa fii bine crescut? Atunci trebuie sa fii bine hranit! Descopera singur adevarul despre alimente, afla care este rolul lor in organism, ce si cat trebuie sa mananci. Gustul se educa si se antreneaza din copilarie. Intra la Scoala Gustului si invata sa faci din mancare un prieten. E mai distractiv si mult mai interesant decat la orice alta scoala, pentru ca are gust bun! Joaca-te, experimenteaza, afla, nutritia este acum pe intelesul tau.

Ai la dispozitie 30 de jocuri si experiente legate de mancare, 30 de curiozitati si secrete despre alimente, teste si exercitii de istetime, liste de echivalente, explicatii medicale si informatii stiintifice, tabele si grafice cu procente de nutrienti, o istorie cu gust si o diploma de absolvire. Totul cuprins intr-o carte scrisa pentru tine, simpla, colorata si frumos ilustrata. Incepand de astazi vei sti totul despre mancare!

In natura vietuitoarele pot face parte din unul sau mai multe lanturi trofice, fapt ce duce la aparitia unor adevarate retele alimentare complexe ce se leaga intre ele si sunt dependente unele de altele.

Plantele (flora) si animalele (fauna) se hranesc unele pe altele, iar viata pe pamant depinde de echilibrul dintre ele. Si oamenii fac parte din acest ecosistem, faptul ca sunt omnivori le permite sa manance orice, atat produse vegetale, cat si produse animale. Contribuie si tu la mentinerea acestui echilibru consumand produse din toate categoriile de alimente.

E nevoie de cateva luni pentru ca un pui sau un purcelus sa creasca si sa devina o bucata de carne din farfuria ta. E nevoie de multe kilograme de iarba pentru ca o vacuta sa produca un pahar cu lapte. Pretuieste mancarea, ea contine energia dintr‑un intreg lant trofic si este rezultatul a mii de ani de evolutie a speciilor.

Digestia Alimentelor:

Corpul uman este o masinarie complicata, care are nevoie de combustibil ca sa functioneze. Si acest combustibil este mancarea. Odata inghitita, mancarea ajunge in stomac, apoi in intestin, unde se digera in fragmente mici numite glucide, proteine, lipide, vitamine si minerale. Din tubul digestiv nutrientii trec in sange si sunt transportati catre toate celulele organismului.

Intervine apoi metabolismul, un proces complex de reactii chimice care transforma nutrientii in energie. La fiecare masa o intreaga uzina se pune in functiune, este nevoie de cateva ore si de zeci de reactii si procese chimice pana cand un sendvis sau o banana
ajung sa fie transformate in energie. Digestia sii metabolizarea alimentelor necesita timp: de cand este inghitita, mancarea „calatoreste“ o zi intreaga ca sa strabata tot tubul digestiv.
Pe langa stomac si intestine, in procesul de digestie sunt implicate si alte organe (ficat, pancreas), dar mai ales sistemul nervos si cel endocrin (hormonii) care au rolul de a controla si analiza continutul, importanta si efectul fiecarei mese.
Nu esti doar o burta cu picioare care trebuie umpluta, mancarea asigura supravietuirea corpului, dar si echilibrul psihicului, starea de bine. Mancam ca sa traim sau traim ca sa mancam? Grea intrebare!
 

Specificatii ABC de nutritie - Dr. Mihaela Bilic (editie cu autograf)

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Dr mihaela bilic
Gen/Tip
Medicina
Numar pagini
112
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu