18.891,04 lei
Ultimele 2 produse
18891 puncte

Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R 41 kW, Ø cos fum 180 mm

Brand: Arca Caldaie

Cod produs: 05-17-02-00504

18.891,04 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de reducere
Vandut si livrat de: DOLINEX SRL
Estimat livrare: Lun, 29 apr. - Joi, 2 mai
Livrare prin curier: 486,00 lei
Beneficii Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R 41 kW, Ø cos fum 180 mm
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 18891 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R 41 kW, Ø cos fum 180 mm

Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R 41kW este o centrala pe lemne cu principiul gazeificarii cu maxima rezistenta la coroziune. Aceste centrale pe lemne sunt de preferat atunci cand se utilizeaza lemn sau reziduri de lemn din industria prelucratoare.

La baza funcţionării centralei pe lemne Arca Aspiro 43R 41kW se află principiul gazeificării (sau distilării) lemnului. Combustibilul solid, situat în partea superioară a cazanului (magazia de lemne), în contact cu jarul produs pe grătar, eliberează anumite gaze care, combinându-se cu aerul de combustie (aer primar), creează un amestec combustibil.

Acest amestec este aspirat printre grilajul grătarului în zona inferioară a cazanului (zona de schimb) unde dă naştere la caracteristica “flăcără răsturnată”. Pentru că nu arde lemnul în mod direct ci foloseşte gazele din conţinutul acestuia, gazeificarea permite o exploatare completă a combustibilului solid care se materializează printr-un randament înalt al arderii şi printr-un impact scăzut asupra mediului datorită absenţei fumului rezultat din ardere şi a substanţelor nocive.

Avantajele centralei termice pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R:

  • Tabla centrala pe lemne din otel aliat cu grosimea de 5 mm, fara cordon de sudura in focar
  • By-pass automat
  • Randament de ardere 85-90%
  • Control digital al pompelor de instalatie si al pompei de recirculare (anti condens), oprire automata a ventilatorului atunci cand se epuizeaza combustibilul
  • Autonomie centrale pe lemne : 8 - 10 ore
  • Ventilatorul este montat in spatele camerei de ardere, functionand astfel in aspiratie, cu randamentul energetic maxim
  • Sunt centrale pe lemne cu 3 trasee de fum delimitate de catalizatori din fonta crom

Date tehnice ARCA ASPIRO 43R:

  • Putere utila minima: 27 kW
  • Putere utila maxima: 41 kW
  • Putere la focar maxima: 50 kW
  • Greutate centrala: 470 kg
  • Capacitate centrala: 115 l
  • Scaderi de debit latura apa: 8 mbar
  • Scaderi de debit latura fum: 0.04 mbar
  • Presiunea maxima de lucru: 4 bar
  • Volum camera combustibi: 135 l
  • Dechidere loc de incarcare: 340 x 430 mm
  • Lungime maxima butuci de lemne: 68 cm

DIMENSIUNI

  • Inaltime: 1300 mm
  • Latime: 650 mm
  • Adancime: 1000 mm (fara ventilator)
  • Golire centrala: 1/2"
  • Racorduri tur/retur: 1.1/2″
  • Racordare schimbator de siguranta: 1/2"
  • Teci sonda centrala: 2x 1/2"
  • Racordare cos fum: 180 mm

Cazan din otel Aspiro 43R – 41KW pe combustibil lemnos cu functionare pe principiul gazeificarii

  • Functionare prin gazeificare cu modulare a puterii
  • Randament de ardere 90%
  • Alimentare cu lemn a cazanului: de 1-2 ori pe zi
  • Automatizare digitala
  • Schimbator de siguranta pentru protectie la supratemperatura
  • Focar din otel refractar cu grosimea peretelui de 8 mm fara cordon de sudura
  • Perioade lungi de oprire fara stingerea totala a focului

TEHNOLOGIA ASPIRO

La baza functionarii cazanului ASPIRO se afla principiul gazeificarii (sau distilarii) lemnului.

Combustibilul solid, situat in partea superioara a cazanului (magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar, elibereaza anumite gaze care, combinandu-se cu aerul de combustie (aer primar), creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat printre fantele gratarului in zona inferioara a cazanului (zona de schimb) unde da nastere la caracteristica "flacara rasturnata".

Pentru ca nu arde lemnul in mod direct ci foloseste gazele din continului acestuia, gazeificarea permite o exploatare completa a combustibilului solid care se materializeaza printr-un randament inalt al arderii si printr-un impact scazut asupra mediului datorita absentei fumului rezultat din ardere si a majoritatii substantelor nocive.

RANDAMENT ENERGETIC / TEHNOLOGIA

Prin acest sistem centrala ASPIRO, cu ventilatorul pus in camera de fum, functionand prin ASPRIRATIE, atinge un randament energetic maxim, intrucat gazele de evacuare sunt obligate sa atinga catalizatorul inainte de a ajunge la zona de schimb si de a fi eliminate prin cosul de fum.

Randamentul chimic obitine mari beneficii prin faptul ca, gazeificarea si combustiunea sunt controlate de catre moluarea termostatica continua. Emisiile fumului de evacuare se imbunatatesc calitativ si scad cantitativ.

Se inregistreaza in plus o mare reducere a reziduurilor solide nearse si absenta aproape totala a reziduurilor gazoase nearse datorita temperaturii extrem de inalte atinse in timpul combustiei. Rezulta o mare reducere a consumurilor.

IZOLARE - Izolarea este construita dintr-o salteluta de vata minerala cu o grosime de 80mm, pusa in contact direct cu corpul cazanului.

MAGAZIA DE LEMNE ANTI CONDENT SI ANTI COROZIUNE

Modularea puterii si continuitatea de functionare ajuta la o reducere mare de umiditate si condens. Invelisul cu material refractat protejeaza in intregime fie peretele posterior, fie peretele anterior al magaziei de lemn.

Toti peretii focarului superior au o grosime de 8mm, fara suduri.

Functionarea centralei este dependenta de coroziune, rezultand aproape o dublare fata de modelele cu 5mm grosime. De fapt, presupunand in 2mm grosimea minima de functionare, cu focarul de 8mm sunt disponibili 6mm. Cu focarul de 5mm doar 3mm pot fi opusi fenomenului coroziv. Daca se folosesc lemne cu mare atac coroziv, este recomandata versiunea cu focar in otel inox (5 mm).

PANOU DE REGLARE ELECTRONICA DIGITAL

Noul tablou electronic digital LCD este capabil sa gestioneze urmatoarele functii:

Functii de centrala - Modularea flacarii prin gestiunea modulanta a motorului, controlul temperaturii fumurilor, controlul temperaturii fumurilor, controlul temperaturii apei, sigurantelor si a insertiilor.

Functii instalatie de incalzire - Gestiunea pompei, controlul temperaturii de tur si de retur si conditionata de diferential, pornire a pompei de recirculare.

Functia sanitara - Pornirea pompei boilerului sanitar in prealabil si controlul temperaturii apei calde.

Functia solara - Cu eventualele panouri solare este posibila gestionarea pompei circuitului solar si reglarea tempereturii acumului solar.

Functia pelet - Vezi modelul Aspiro Duo Tech

PORNIRE - Incarcare combustibilului si pornirea sunt facute prin aceleasi modalitati ca o centrala pe combustibil solid obisnuita.

Asprinderea este facuta tinand deschisa usa magaziei de lemne si cu ventilatorul in functiune, in timp ce usa inferioara a camerei de ardere este inchisa. Dupa aproximativ 10 minute, cand s-a creat primul jar, inchideti usa magaziei de lemne: ventilatorul va mai merge pentru a obtine rasturnarea flacarii.

Prin vizor se poate verifica combustiunea cu flacara rasturnata daca arde in mod corect.

CATALIZATORUL - Pentru a obtine cele trei rotatii efective de fum, catalizatorul superior trebuie sa fie in contact cu usa, acest lucru obtinandu-se tragandu-l putin spre exterior si impungandu-l prin inchiderea usii. Se recomanda periodic sa intoaceti si sa rotiti catalizatorul pentru a-i prelungi durata de functionare.

ARZATORUL PENTRU GRANULAR - Cu un accesoriu special pus in zona de combustie, centrala Aspiro poate arde, tot cu sistemul de flacara rasturnata, orice combustibil granular (peleti, brichete, rumegus de lemne, porumb, samburi) cu incarcare manuala si aprindere manuala chiar si amastecand cu bucati mici de lemne.

SIGURANTA - DIRECTIVA 97/23 CE - Centrala are un schimbator de siguranta imersat direct in apa de centrala, care raceste generatorul in caz de exces de temperaura (98/100°C), folosind apa rece din reteaua menajera.

Supapa de descarcare termica este furnizata la cerere. Directiva 97/23 CE privind aparatele sub pretiune - In toata Uniunea Europeana este obligatorie certificare centralelor pe lemne in conformitate cu aceasta norma relativa la siguranta generatorului ca vas sub presiune. Lipsa certificarii implica responsabilitatea contructorului care l-a pus in functiune si a utilizatorului final care l-a achizitionat. Pentru orice paguba cauzata de catre generator, societatile de asigurari cer acest document inainte de a asigura despagubirile.

INCARCARE - In conditii normale de utilizare, daca centrala este dimensionata pe instalatie in mod corect, incarcarea combustibilului solid se efectueaza in medoe de 2-3 ori pe zi (la fiecare 6-10 ore de functionare).

Frecvent cumparate impreuna

Specificatii Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R 41 kW, Ø cos fum 180 mm

CARACTERISTICI GENERALE
Tip centrala
Gazeificare
Cazan combustibil solid
Racord apa tur/retur
6/4
Tip combustibil
Lemn
Tip ardere
Gazeificare
Utilizare
Rezidential
Tip montare
Podea
Material
Otel
Culoare
Portocaliu
Negru
CARACTERISTICI TEHNICE
Putere nominala (kW)
41
Presiune maxima de lucru
4
Capacitate rezervor apa
115
Recomandat pentru incaperi pana la
300
DIMENSIUNI
Inaltime
1300
Adancime
1000
Diametru cos fum/gaze arse (mm)
180
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu