50,00 lei
Ultimul produs
50 puncte

Miorita, izvorul nemuririi - Victor Ravini

Brand: Alcor

Cod produs: 06-15-67-00345

50,00 lei
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Lun, 6 mai - Mar, 7 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Miorita, izvorul nemuririi - Victor Ravini
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 50 puncte
Doraly Plus

Descriere Miorita, izvorul nemuririi - Victor Ravini

Miorita, izvorul nemuririi - Victor Ravini, editura Alcor: Miorita este „una dintre marile opere clasice ale literaturii universale," a spus teoreticianul literar austriac Leo Spitzer.Este o poezie aparent simpla, dar in fond extrem de complexa, care a starnit entuziasmul occidentalilor si, in contextul miscarilor de emancipare nationala din Europa de la mijlocul secolului al XIX-lea, i-a facut sa vada ca un popor, care a putut crea o adevarata capodopera, are dreptul sa aiba un stat propriu. A fost momentul crearii statului national Romania.Din ce cauza Miorita a starnit controverse atat de mari, incat, in ultima vreme, unii o considera daunatoare? Creatorii populari nu puteau, nicidecum, sa compuna si sa lase ceva daunator pentru urnnasii Ior. Cum sa fi devenit astfel pentru noi, cei de azi?S-a intamplat ceva cu versurile sau cu capacitatea noastra de a le mai intelege? Din ce cauza „una dintre marile opere clasice ale literaturii universale" a devenit inacceptabila in propria tara?Un poem devenit national uneste poporul. Cum se face ca acest poem dezbina? De unde vine atata aversiune a unora impotriva lui? Nu cumva de la intelegerea grabita i gresita a versurilor? Tot ce ni se pare concret in Miorita sunt simboluri. Mai suntem oare capabili sa descifram metafore si alegorii create de strabunii nostri?Cine este ciobanul din Miorita, cum se raporteaza el la natura si la univers? Care este mesajul multimilenar al textului?Bazat pe analiza sutelor de variante ale Mioritei, pe numeroase lucrari si opinii, autorul incearca sa raspunda la aceste intrebari

Specificatii Miorita, izvorul nemuririi - Victor Ravini

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Victor ravini
Gen/Tip
Literatura
Numar pagini
360
Tip coperta
Cartonata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu