249,00 lei
Ultimele 4 produse
249 puncte

Vocabularul european al filosofiilor, Barbara Cassin

Brand: Polirom

Cod produs: 06-15-02-00309

249,00 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 4% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Lun, 6 mai - Mar, 7 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Vocabularul european al filosofiilor, Barbara Cassin
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 249 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Vocabularul european al filosofiilor, Barbara Cassin

Lucrare monumentala realizata de un colectiv de aproape o suta de autori si acoperind circa 15 limbi europene, Vocabularul european al filosofiilor prezinta si compara, in cele aproximativ 400 de intrari ale sale, mai bine de 4.000 de termeni specifici unei limbi sau, pentru cei mosteniti din Antichitate, culturii europene, precum si aspecte ce tin de functionarea unei limbi in ansamblu. Termenii importanti beneficiaza de o tratare ampla, cu un istoric exhaustiv si, acolo unde este cazul, compararea destinului lor in diferite limbi, ca si de expunerea, in chenare separate, a sensului si rolului lor in conceptiile unor autori semnificativi. In plus, desi termenii discutati au facut, in diverse perioade si la diversi autori, obiectul speculatiei filosofice, multi dintre acestia au fost preluati de stiintele umaniste sau au trecut in limbajul cotidian, ceea ce face volumul cu atit mai interesant pentru intelectualii de formatie umanista in general si pentru publicul larg.

„Fiecare articol porneste de la un nod de intraductibilitate si recurge la compararea unor retele terminologice a caror distorsiune constituie istoria si geografia limbilor si culturilor. Este un instrument de lucru de un tip nou, indispensabil comunitatii stiintifice largite care cauta sa se constituie, si in acelasi timp un ghid al Europei filosofice pentru studenti, profesori, cercetatori si cei curiosi sa cunoasca atat limba lor, cat si limba altora.” (Barbara Cassin)

„Fata de editia originala, volumul tradus in limba romana cuprinde in plus articole si note complementare specifice vocabularului filosofic romanesc, redactate in spiritul dictionarului conceput de Barbara Cassin. Pe de o parte sunt articole de sinteza cu intrare proprie, precum «Romana (limba)» sau «Vocabularul filosofic romanesc». Acestea sunt echivalente articolelor de fond din dictionarul original, care propun o viziune istorica si lingvistica asupra limbii si creatiei unui lexic filosofic. Pe de alta parte, exista numeroase inserturi de note, uneori mici articole, toate insotite de referinte bibliografice, care extind aria lexicului existent in editia originala catre vocabularul romanesc si catre filosofi romani precum Lucian Blaga sau Constantin Noica, care au creat la randul lor un vocabular, un limbaj filosofic si un mod de a filosofa in orizontul limbii romane.” (Anca Vasiliu, Alexander Baumgarten)

Specificatii Vocabularul european al filosofiilor, Barbara Cassin

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Barbara cassin
Gen/Tip
Stiinte umaniste
Numar pagini
1552
Tip coperta
Cartonata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu