16,50 lei
Ultimele 2 produse
17 puncte

Chimie generala - Savel Ifrim

Brand: Didactica si Pedagogica

Cod produs: 06-15-11-01722

16,50 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 4% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Mar, 14 mai - Mie, 15 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Chimie generala - Savel Ifrim
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 17 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Chimie generala - Savel Ifrim

Chimia se dezvolta continuu atat pe plan teoretic si experimental, cat si pe plan aplicativ. Cunostintele de chimie sunt solicitate nu numai de sectoarele cu profil chimic ci si de majoritatea celor cu profil nechimic.

Chimia este chemata sa contribuie la instruirea multor categorii de specialisti cu pregatire superioara, fara ca acestia sa devina chimisti. Medicii, biologii, fizicienii, geologii, inginerii textilisti si metalurgistii, farmacistii, inginerii agronomi si zootehnistii etc., nu-si pot desfasura la nivel superior activitatea daca nu poseda si temeinice cunostinte de chimie.

Facultatile care pregatesc astfel de specialisti au in planurile lor de invatamant si discipline de chimie.

Este regretabil faptul ca, dupa anul 1989, unii conducatori de facultati au scazut numarul orelor didactice de chimie, desi in sectoarele lor de activitate cunostintele de chimie sunt indispensabile. Este un mod gresit de a intelege si aplica autonomia universitara.

Prin elaborarea si publicarea unei carti de chimie cu profil larg, se vine in sprijinul tuturor specialistilor care in activitatea lor fac apel si la chimie. In acelasi timp, cartea este de folos tineretului, care se orienteaza spre studiul chimiei sau spre profile de activitate care au legaturi cu chimia, ca cele mentionate mai sus.
Lucrarea este alcatuita din trei parti.

Prima parte, intitulata Principii Teoretice ale Chimiei, cuprinde 14 capitole in care se trateaza printre altele structura materiei, starile de agregare ale materiei si succinte notiuni de chimie fizica.

Partea a doua, Chimia Elementelor si a Compusilor Chimiei Anorganici, este alcatuita din 17 capitole, in care se studiaza elementele chimice ordonate in grupe principale si secundare, precum si compusii lor mai importanti.

Ultima parte, intitulata Compusii Organici, este expusa in 13 capitole. Acestea cuprind notiuni generale de chimie organica, hidrocarburi si principalele clase de compusi organici cu reprezentantii lor mai importanti.

Datorita economiei de spatiu tipografic, autorul a fost nevoit sa renunte la multe notiuni, figuri si tabele, care ar fi facut lucrarea mai ampla si mai instructiva.

Ca si in cazul altor lucrari publicate de acelasi autor, si in aceasta s-a urmarit prezentarea notiunilor in mod explicit, cu multa claritate, fara a fi neglijat nivelul stiintific. Cartea este dominata de un evident caracter didactic, incat poate fi folosita de toti cei care doresc sa cunoasca notiuni elementare de chimie.

Din literatura bogata pe care autorul a consultat-o, s-a urmarit selectarea esentialului.
Este insa dificila alcatuirea unei lucrari vaste, care sa raspunda exigentelor tuturor cititorilor. Celor care vor sesiza cu bunavointa unele insuficiente si vor veni cu sugestii in vederea imbunatatirii lucrarii, autorulle prezinta sincere multumiri.

Specificatii Chimie generala - Savel Ifrim

CARACTERISTICI GENERALE
Gen/Tip
Didactice
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu