16,35 lei
Ultimul produs
16 puncte

Ghid de conversatie roman-bulgar pentru toti - Mariana Mangiulea

Brand: Niculescu

Cod produs: 06-15-11-01298

16,35 lei
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Lun, 13 mai - Mar, 14 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Ghid de conversatie roman-bulgar pentru toti - Mariana Mangiulea
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 16 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Ghid de conversatie roman-bulgar pentru toti - Mariana Mangiulea

Ghid de conversatie roman-bulgar pentru toti - Mariana Mangiulea

 

"Daca te-ai lua numai dupa valva care s-a starnit in ultima vreme in jurul turismului avantajos practicat de vecinii de la sud de Dunare, la partea lor de litoral al Marii Negre, si tot ar fi un motiv sa pui mana pe cartea asta. Si cand te gandesti ca, inainte de 1989, te chinuiai cu tot soiul de antene (ma rog, tu si ceilalti de prin sudul tarii) "sa-i prinzi pe bulgari", oricat ar fi fost imaginea de "cu purici". Si mai aminteste-ti ca incepusei s-o si rupi binisor pe bulgareste, ca, deh, ei nu-si subtitrau filmele decat sambata, la "Studio X". Asa, carevasazica, ceva-ceva tot iti spun vorbele astea.."

Limba pentru care cei mai multi dintre romani nu-si prea bateau capul cu patrunsul tainelor ei inainte de decembrie 1989, bulgara a inceput sa se furiseze tot mai mult printre preocuparile lingvistice ale conationalilor nostri, la inceput ca una a tarii pe care, la inceputurile economiei de piata libera doar o tranzitau, in drum catre sursele de aprovizionare turcesti pentru comertul de la intoarcere, iar mai apoi tot asa, strabatand-o din nou, de data aceasta in drum catre insoritele plaje grecesti. Mai nou, romanul a inceput sa se uite in dreapta si-n stanga dupa ce a trecut Dunarea, descoperind ca tara cu care am impartit soarta aderarii anevoioase la UE merita chiar mult mai multa atentie, venindu-i in minte si cele invatate pe bancile scolii, lucruri care, puse cap la cap, nu-i aratau altceva decat ca, in general, noi, romanii, nici "nu ne-am avut prea rau cu bulgarii astia". Si au purces la batutul ei in lung si-n lat. Asta asa, cat priveste vacantele, pentru ca altfel si in alte directii, cum ar fi afacerile, nu-i chiar de colo sa-i arati respect "partenerului bulgar", silindu-te sa-i vorbesti limba. Si crede-ma, cu exceptia alfabetului chirilic (dar si asta se poate invata, nu?), bulgara este, dintre toate limbile de origine slava, poate cea mai lesne de asimilat. Cu atat mai mult dupa metoda si in sistematizarea propusa in ghidul ei de Mariana Mangiulea, o autoritate in materia limbii vecinilor nostri de la sud: conferentiar al Catedrei de limbi si literaturi slave a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti, doctor in filologie slava cu o experienta de peste 10 ani in predarea limbii bulgare contemporane, specialista in domeniul filologiei bulgare si al relatiilor lingvistice romano-bulgare.

Specificatii Ghid de conversatie roman-bulgar pentru toti - Mariana Mangiulea

CARACTERISTICI GENERALE
An publicare
2007
Gen/Tip
Ghid de conversatie
Numar pagini
226
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu