39,90 lei
35,91 lei
Economisesti 3,99 lei
Ultimele 2 produse
36 puncte

Prizonier la japonezi, Alistair Urquhart

Brand: Corint

Cod produs: 06-15-02-00282

39,90 lei
35,91 lei
Economisesti 3,99 lei (-10%)
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 5% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Lun, 20 mai - Mar, 21 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Prizonier la japonezi, Alistair Urquhart
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 36 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Prizonier la japonezi, Alistair Urquhart

Prizonier la japonezi, Alistair Urquhart

 

 

„La cei 90 de ani ai sai, in momentul aparitiei acestei carti, Prizonier la japonezi. Amintirile unui supravietuitor din al Doilea Razboi Mondial, Alistair Urquhart putea fi invidiat de multi. Avusese o viata lunga. Se bucurase de succes, pornind de tanar ca baiat bun la toate in orasul natal, Aberdeen, si ajungand sa aiba propria afacere. Crescuse copii intr‑o familie fericita. Si, gratie lui Dumnezeu, pana la adanci batraneti, putuse sa‑si urmeze marea pasiune si sa danseze aproape in fiecare seara in salile dedicate special amatorilor acestei arte. Spunea la 90 de ani ca inca isi perfectioneaza foxtrotul lent, dansul pe care il iubise cel mai mult si in care ajunsese sa exceleze.

Asta se vedea din afara. Nimeni nu ar fi vrut sa stie insa ce se intampla in mintea lui noaptea, cand incepeau cosmarurile. Jungla birmaneza. Linia Mortii. Foamea. Setea. Razele soarelui lovind trupurile aproape goale ale prizonierilor. Plosnitele. Malaria. Dizenteria. Holera. Bataia salbatica a gardienilor. Torturile inimaginabile. Decapitarea prizonierilor cu sabia. Dezumanizarea.

Desi a avut o viata foarte lunga, murind in 2016, la 97 de ani, Alistair Urquhart nu a scapat nicio zi de amintirea iadului prin care a trecut. Este motivul pentru care s‑a hotarat, la 90 de ani, sa scrie aceasta carte a prizonierilor uitati, a armatei de fantome de pe raul Kwai, din junglele birmaneze, din maruntaiele vapoarelor iadului, precum Kachidoki Maru. Fiind unul dintre ultimii supravietuitori, a considerat ca este de datoria lui sa spuna ce au indurat el si camarazii sai in prizonieratul japonez. Pentru ca foarte putini au vorbit. Erau asa de traumatizati dupa razboi, ca nu au putut sa spuna nimic, nici macar sotiilor sau rudelor apropiate.

Cartea lui Alistair Urquhart este victoria unui om impotriva salbaticiei tortionarilor in mainile carora cazuse fara sa banuiasca o clipa ororile prin care avea sa treaca.” - ION M. IONITA – Fragment din prefata

 

Specificatii Prizonier la japonezi, Alistair Urquhart

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Alistair urquhart
Gen/Tip
Stiinte umaniste
Numar pagini
304
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu