19,78 lei
In stoc
20 puncte

Faina BIO de grau T65 Alliance Bio

Brand: Alliance Bio

Cod produs: 10-01-078-02448

19,78 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 1% reducere
Vandut si livrat de: eRetail Romania
Estimat livrare: Lun, 20 mai - Mie, 22 mai
Livrare prin curier: 16,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 250,00 lei
Beneficii Faina BIO de grau T65 Alliance Bio
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 20 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Faina BIO de grau T65 Alliance Bio

Aceasta faina bio de inalta calitate este realizata din 7 soiuri de grau selectionate pentru complementaritatile lor, precum si pentru calitatile lor nutritionale si gustative.
Faina de grau T65 este bogata in fibre, vitaminele E si B dar si minerale precum fosfor, zinc, magneziu, mangan, fier, potasiu si cupru.

Graul din care a fost realizata aceasta faina este provenit din culturile organice din sud-vestul Frantei.

Faina a fost obtinuta prin procedeul traditional ancestral al morii cu piatra, prin care semintele de grau sunt zdrobite usor, la presiune scazuta, respectandu-se astfel proprietatile nutritive continute in cele 7 soiuri distincte de grau.
Pietrele morii care au contribuit la aceasta faina calitativa sunt realizate din granit preluat din muntele Massif du Sidobre din regiunea franceza Tarn.

Acest proces artizanal ofera o macinare cu o textura unica. Semintele integrale cu toate elementele continute, miezul, taratele si germenii sunt zdrobiti usor si nu sunt supuse incalzirii sau oxidarii in cadrul acestui proces.
Toate componentele graului sunt amestecate in timpul rotatiei morii, rezultand o faina omogena, sanatoasa si usor digerabila, fara aditivi sau adjuvanti.

Faina de grau T65 este ideala pentru realizarea produselor de patiserie si de panificatie.

Litera „T” de pe ambalajul fainii, urmat de un numar cuprins intre 45 si 150, corespunde continutului de cenusa. Mai exact, este cantitatea de reziduri minerale inca prezenta in faina dupa cernere. Dupa macinarea boabelor de grau, o etapa esentiala este trecerea fainii prin site care separa particulele mai grosiere de amidonul, care are o textura foarte fina.

Prin cernerea mai mult sau mai putin fina se obtine faina cu continutul dorit de cenusa. Acest procedeu face posibila obtinerea unei faini mai mult sau mai putin bogate in minerale, care va creste mai mult sau mai putin in timpul gatirii.

Pentru a se masura tipul de faina, se ia 100 de grame de faina si se arde la 900 de grade timp de 2 ore. Cenusa ramasa provine in principal din coaja boabelor, din tarate.
Cu cat numarul tipului de faina este mai mare, cu atat faina este mai bogata in minerale si oligoelemente, deoarece contine mai multe tarate, iar faina este mai inchisa la culoare.
Cu cat este mai mic continutul de cenusa, cu atat faina este mai bogata in albus si deci in gluten si cu atat este mai alba.

Rafinarea fainurilor este in general structurata in 6 „Tipuri” de fainuri.

Faina T45 este foarte rafinata si, prin urmare, foarte usoara si foarte alba. Este potrivita pentru produse de patiserie fine. Indicele sau glicemic este ridicat.

Faina T55 se numeste „faina alba”. Contine foarte putine minerale si este folosita in principal in produse de patiserie usoare, paine alba si aluat de pizza.

Faina de grau tip T65 se mai numeste si „faina traditionala”. Este fluida si este folosita in preparate la cuptor clasice, de casa, precum briose, aluaturi de placinta, prajituri si poate fi folosita singura sau amestecata cu alte fainuri. Este ideala pentru aluatul traditional de paine si pizza.

Faina de grau tip T80 se mai numeste si „faina de ferma”, sau faina „semi-completa”. Ea a pastrat o parte din cojile exterioare ale bobului de grau. Este compromisul potrivit pentru a face tot felul de retete: paine de casa sau prajituri de casa.

Faina de grau tip T110 se mai numeste „faina completa”. Este mai densa decat o faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna parte din tarate si ofera un gust si un aspect rustic retetelor.
Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.

Faina de grau tip T150 se mai numeste si „faina integrala”. Este mai densa decat o faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna parte din tarate. Ofera un gust si aspect rustic retetelor.
Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.
Frecvent cumparate impreuna

Specificatii Faina BIO de grau T65 Alliance Bio

Caracteristici generale
Tip produs
Faina
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu